www.jeepclubnorway.no

Rigs & garage => rigs & garage => Emne startet av: Stein-K på Ti.,10,Oktober,2006,13,50

Tittel: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,10,Oktober,2006,13,50
Har savnet denne muligheten og regner med ( håper ) at dette er en mulighet på det som kommer til å bli det beste forumet i norsk historie!!

Slik så bilen ut da jeg kjøpte den for noen år tilbake ( høsten 2003 ):

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JeepWrangler4.jpg)

Da var den helt orginal med unntak av 33 x 12.5 General Grabber dekk på 10x15" American Torque Thrust felger. Den hadde også sidebars og en modifisert Nissan Xtrail lyktebøyle foran og Warn 6" skjermbreddere.

Mye har blitt gjort siden den gang og det hadde jeg tenkt til å legge ut her med tid og stund....

Slik ser den ut pr idag:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/IMG_1849_jpg.jpg)Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,12,Oktober,2006,00,59
Drømmen om en skikkelig bil startet vel i en alder av 12 år. Naboen hadde en brun CJ 7 litt hevet og med store dekk. Store for meg på den tiden ihvertfall.... Han mener han hadde 33" på den :). Senere byttet han den ut med en splitter ny hvit YJ som han hadde relativt orginal frem til han solgte den noen år senere. Jeg gikk forbi den hver dag hjem fra skolen og begjæret bygde seg opp. Etter han solgte den så gikk det noen år før en kamerat av meg kom kjørende med en YJ med heveing og store hjul + litt snadder av pynt ( fangere, lykter +++ ) Da bestemte jeg meg for at en slik en skulle jeg ha ( En Wrangler altså! ).

Men alikevel så gikk det nesten 10 år før jeg en dag ved ren tilfeldighet dumpet innom en bilsjappe bare for å titte. Og der stod den! Et perfekt utgangspunkt.... Store dekk på fete felger med sidebars og blank lyktebøyle. Den var hel og pen, fri for bulker og riper og hadde kun gått 32 000km. Bilen ble kjøpt på innpuls og samboeren satte hele middagen i vrangstrupen når jeg fortalte at jeg skulle bytte inn bilen våres til denne. Hun måtte overta bilen min! En tøff liten Smart ( den sjette i Norge  :o ). Det ble en lang uke å vente på å få det nye vidunderet og planene tok form mens jeg ventet.

Bilen skulle heves slik at hjula som satt på kunne brukes til noe mer enn rett frem på asfalt. 33" på urørt bil subbet selv på vanlig asfaltkjøring..... Tenkte litt på noen Smittybilt blanke rørfangere foran og bak også.

Litt research ble gjort på Offroad.no hvor responsen og hjelpen/rådene kom på løpende bånd. Mange hadde sterke meninger om hva som var best og hva dem ville ha gjort. Meningene var nesten like mange som det var folk og ble vel ikke helt klok på dette annet enn at det måtte bli ProComp 2" fjærsett fra Bg Nor eller 2" Old Man EMU fjærsett fra 4x4 Supply. 2" bodylift skulle jeg også ha.

Priser ble hentet inn og info om de var godkjent med TÜV papirer. 4x4 Supply hadde 3" BL, men ingen TÜV papirer på disse. Det hadde derimot Bg Nor på sitt 2" BL. 2" settet var også en god del billigere ( 1800,-). Både ProComp settet ( 5900,- ) og EMU settet ( 6150,- ) hadde TÜV papirer slik at det gikk ann og få det godkjent av Biltilsynet.

Valget ble i utgangspunktet fullt sett fra Bg Nor 2+2". Men når jeg kom inn for å hente delene viste det seg at lagertellingen ikke var helt på nett. De hadde bare et halvt fjærsett liggende...... Litt skuffet handlet jeg inn bodyliftet og dro sporenstreks ut til 4x4 Supply og handlet et EMU sett. Dette var uka før jul. Hadde en lang god samtale med Tor på 4x4 Supply om jeep og allt som er å prate om disse bilene. Jeg la ut om at jeg ikke hadde tenkt meg noe winsj og sperrer og allt det derre andre greiene. "Skulle bare" heve litt. Kanskje dreve om akslingene for å få litt mer futt i bilen. Tor smilte fra øre til øre og mente at vi nok kom til å snakkes igjen......

Slik så det ut:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Julen03/DSCN1173.jpg)

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,12,Oktober,2006,01,18
Pga at jula stod for tur så bestemte jeg meg for kun å montere bodyliftet før julaften. 2 dag jul skulle jeg på hytta, så fjærene fikk vente til over jul!

Bilen ble satt på bukk, monteringsanvisningen lest omhyggelig ( jada... vet at det er fyfy å lese disse hvis du er nordmann....) Etter råd og tips på nettet, så skulle jo dette høyest ta et par timer ::) :-X

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Julen03/DSCN1182b.jpg)

Alle deler ble løsnet / demontert. "Heldigvis" er det ikke trangt oppi hjørnet der hvor du må kutte bensinslangene og skjøte dem! Mellom påfyllingen og tanken :P Men etter masse knot gikk jo det også. Den ene siden ble demontert og det var bare å løfte opp balja fra karossen og putte klossene mellom og skru sammen. En side av gangen

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Julen03/DSCN1187.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Julen03/DSCN1188.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Julen03/DSCN1189.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Julen03/DSCN1185.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Julen03/DSCN1184.jpg)

Dette gikk veldig greit! Radiatoren måtte senkes og selv om det var sabla trangt rundt skruene og de nye festene, så gikk dette også med en smule tålmodighet.

Da var det klart for å montere "senkesettet" til transfer kassa. Bolter og deler ble demontert og kassa sluppet ned 1". Dette var helt uproblematisk og tok bare 15min. Men hva pokker var dette? Den medfølgende senkebraketten for spaken 2H-4H-4L hadde tre hull og maks to av dem passet samtidig.... Dette var på lille julaften kveld og det var ikke lett å få tak i noen som kunne svare på dette! Med unntak av Hoelern som utrolig nok svarte på mail og deretter tok det på telefon. Jeg skjønte ikke hva som jeg kunne ha gjort galt siden denne ene delen ikke passet. Var delen feil, eller hadde jeg glemt noe / montert noe feil ??? "Heldigvis" viste det seg at denne ene braketten til mitt 2" BL egentlig var for 3" BL!!! Her hadde pakkemaskinen gjort litt feil....

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Julen03/DSCN1200b.jpg)

Dro ut i garasjen grytidlig julaften morgen og startet å borre opp nye hull i braketten og fikk den montert. Puh!! Etter litt prøvekjøring fant jeg ut at jeg måtte gjøre noen med girspaken. Det var bare på håret at jeg fikk den i førstegiret og med litt rykk på pedalen så hoppet den ut av både 1. og 3. giret! Dette fordi at når transfer kassa ble senket, så ble utslaget på girspaken der den kommer opp igjennom midtkonsollen for stor til at den fikk vandre fritt i den åpningen. Det var god plass i bakkant ( R-2-4 giret). Denne spaken kunne vel ikke være så grusomt vanskelig å bøye til tenkte jeg.... :o Det er det stiveste, tynneste røret jeg har vært borti, så den eneste løsningen var å kappe den halveis over og prøve å bøye den da for så å sveise den sammen igjen. Takk til Amund for sveisehjelp!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,12,Oktober,2006,01,31
Utpå nyåret ble jeg med på min første tur i skog og mark. Med orginale hjul og 2" BL utfordret jeg Svinndal ;D Det gikk som det måtte gå og det var MYE dunking og skraping! Men jeg kom meg helt til toppen før jeg la igjen eksosen og andre fremmedlegemer og bestemte meg for å snu ( Er visst en fjellvettregel om dette med å snu i tide... Den er oppskrytt !! ) Stor takk til en som heter Odd og kjører stor Hilux. Han brukte greit med tid på å vinsje meg tilbake....

Så var det klart til å montere de nye fjærene. Allt måtte jo være klart i god tid før sommerhjula skulle på! Tenkte det vil se passe døllt ut med 4" heving og de orginale pizzakutterne, så denne monteringen ble noe utsatt....

Igjen var det bare å få bilen på bukk, lese den vedlagte blekka og begynne.

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/IMG_8335.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/IMG_8336.jpg)

Denne monteringen gikk forholdsvis greit. Det var ingen store problemer med dette. Bilen ble stor og fin, men en anelse for myk etter min mening. Ihvertfall myk til landeveiskjøring, i terrenget var den helt konge!


Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,12,Oktober,2006,01,55
Sommeren kom og Go` hjula ble satt på! Ble med en liten tur til Svarstad for å prøve redskapen ( og stolt vise den frem.... For fin var han blitt!! ).

Her ble det klinkende klart at dreving måtte på plass i akslingene. 5. giret ble såvidt brukt i bunn av Lierbakken ( lang og med grei helling ! ) og eller så var den  daff og kjøre. Bladde tilbake på tråden jeg hadde gående på offroad.no for å sjekke hva som ble anbefalt. 4.11 skulle være det mest riktige, men mange mente jeg burde gå for 4.88 for å få det "lille" ekstra med futt. Dette var jo logisk. Litt prat frem og tilbake med Tor og andre Jeep`ere så hoppa jeg langt ned i lommeboka og gravde opp penger til full dreving ( 4.88 foran og bak ) samt fullt sett med ARB sperrer. Monteringen av disse hadde jeg ikke stor tro på at jeg skulle klare selv. Det trengtes litt spesialverktøy og kunnskap før du hiver deg ut på dette. Så etter å blitt anbefalt Bækken Offroadservice på Løten ( sør for Elverum ). Bestillte jeg time og fikk kjørt den opp dit.

Noen dager senere var den ferdig og klar for henting igjen. Innkjøring av de nye diffene var en tålmodighetsprøve når du skal ned til Oslo traktene igjen. Kjøre 10min, vente til diffene var avkjølt. Kjøre 30min, vente til diffene var avkjølt osv........ Det ble en laaaang tur! Men du verden å fint bilen dro med 4.88 på 33"  ;D ;D

Renas dype skoger og JCN sitt sommertreff 2004 stod for dørene og allt var klart for en kosehelg der!!

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,12,Oktober,2006,02,26
Noen dager før avreisen til Rena så troppet jeg opp med nyshina bil, en ringperm med papirer. Alt fra monteringsnvisninger, TÜV papirer til anbefalingsbrev fra Amcar samt 4hjulskontroll seddel og egne notater. Dette ble vel mottat av BT og etter en liten sjekk inne i hallen var det bare å skrive ut nytt vognkort med heving ( fjær + kaross ) 10x15" felger med 33x12.5 15 dekk, sperrer ++++

Det var et gedigent glis som gikk fra øre til øre på meg når jeg forlot stasjonen og også senere når jeg stolt troppet opp på Rena....

Se egen artikke på JCN sin hjemmeside:
http://www.jeepclubnorway.no/index.php?option=com_content&task=view&id=290&Itemid=29 (http://www.jeepclubnorway.no/index.php?option=com_content&task=view&id=290&Itemid=29)


Har ingen bilder av meg selv ( digger meg selv litt.... bilen altså  :-[ ) på Jeep klubben sommertreff på Rena... Så hvis noen har, hadde det vært hyggelig med disse oversendt på mail evnt ??

Det eneste bildet jeg har med min bil på:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena04/IMG_0404.jpg)

Liten filmsnurt fra Flexerampa i sandtaket på Rena:

<embed width="430" height="355" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" src="http://s86.photobucket.com/player.swf?file=http://vid86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena04/stein8.flv"></embed>
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerTo.,12,Oktober,2006,09,43
Fin story da Stein  :)
Fytti som du har stått på. Resultatet ditt har jo også blitt der etter!
Men det er vel en fortsettelse? Du har jo fått bilen godkjent...Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,12,Oktober,2006,09,54
Takk takk!

Men dette er jo bare en bitteliten del av allt jeg har gjort ;D

Skal utdype hele historien til bilen og meg frem til idag... Og så ta den videre etterhvert som ting skjer. Man blir jo aldri ferdig med en slik bil! Det er alltod noe man kan forbedre og endre på :o
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerTo.,12,Oktober,2006,13,13
nei, det er en sykdom....

gleder meg til fortsettelsen!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,12,Oktober,2006,21,08
Det ble litt kjøring her og der det første året og svakheter og ting jeg ikke likte ble bygget litt om og justert etterhvert som jeg ble kjent med bilen.

En annen bruker her på forumet som bygde opp bilen sin med omtrent det samme oppsettet gikk på en liten smell under litt kosekjøring i Svarstad......

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/DSCF0005.jpg)

Han brøyt av stikkakslingen langt inn mot diffen og vi hadde det gøy med å få han ut og opp på en henger. Hjulet og den knekte akslingen skrudde seg ut, så for hver 10m vi rullet den ut, måtte vi jekke den opp og dytte inn hjulet igjen.....

Et "pòsebildet" fra Svarstad:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/DSCF0004.jpg)

Utpå høsten ble det en tur på hytta med bilen. Der holdt grunneieren på med å annlegge en slalombakke, ikke store greia men helt fin for meg ( både bil og brett er blit testet der.... Bilen oppover og brettet nedover  ;D )

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/JU9H2487a.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/JU9H2504.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/int-JU9H2559.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/JU9H2532AB.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/int-JU9H2610A.jpg)

Det er et litt bratt parti der som dere kanskje ser.... Bløtt var det og  ;D

Senere litt utpå vinteren ble det en liten Danmarkstur og kjøring på Løkken:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/IMG_8133.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,12,Oktober,2006,21,25
Etter turen til Løkken så begynte sykdommen å ta godt grep i hode.... Hadde jo allerede begynt å tenke større!

Masse prat frem og tilbake med folk på nettet og Hoelern samt Amund på Bg Nor førte til et lite innkjøp av deler som skulle gjøre bilen bedre, høyere, breder og ikke minst fetere!!

Winsj + tilbehøret til denne ble handlet av Knut på nyåret 2005. Han hadde akkurat tatt inn et lass med T-Max som han solgte til en fornuftig penge.

Nytt hevesett måtte til for å få den høyere. Her falt valget på ProComp 4". Grunnen til det var todelt... For det første så var det det eneste settet som var å oppdrive med TÜV papirer og for det andre, så syntes jeg at EMU settet var for mykt til den daglige bruken ( Amund måtte ta sjøsyke tabletter når han satte på med meg på Danmarksturen, og det var ikke bare Fergen som gjorde han grønn i trynet :o Og øl/brennevin drakk han heller ikke allt for mye av  ;D )

Etter at Tomas brakk sin andre stikk aksel pga av 33" og sperrer fant jeg ut at 36" og sperrer ville gjøre vondt verre. Så valget falt på en Teraflex CRD 50 bakaksel. Dette er en solid jævel som er bygget på Dana 44, men godt forsterket! Den kom ferdig med riktig dreving, ARB og skivebremser. Bremsene var et must for BT, skulle jeg i det hele tatt få dette godkjent. Og det var ikke mange i miljøet rundt meg som hadde stor tro på at 6" heving ( 4" fjær + 2" BL ) og 36" skulle la seg godkjenne. Det klarte jeg uten noen problemer. Så vognkortet mitt nå har stort sett hele spekteret av heving, dekkdim osv  ;D

Slik så handlevogna ut etter en tur til BG Nor:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Snadder.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/IROK36x12-5-15.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/TRT50-over.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,13,Oktober,2006,16,58
Etter å ha studert ALLE monteringsanvisningene var jeg i tvil om jeg rakk og gjøre og klarte å gjøre allt dette på en uke. Og i det hele tatt om jeg ville gjøre allt selv. Det som var mest "skremmende" var å splitte transfer kassa for montering av Slip Yoke Eliminator ( SYE ).

SYE er laget slik at du bytter ut den bakre delen av transfer kassa til en litt kortere stuss slik at mellomakslingen blir noe lenger. I tillegg har den nye mellomakslingen en lengre og bedre teleskop funskjon ( for flexing inn og ut ) samt at den har et skikkelig dobbelt CV ledd oppe og et enkelt ledd nede. Man må vri / tilte bakakslingen litt opp i forkant for å få yoken / pinjongen på bakakselen i samme vinkel som mellomakslingen slik at det øvre dobble CV leddet tar hele vinkelen. Dette er for å bedre geometrien i forbindelse med heving og redusere vibrasjoner i drivverket. Noe som er et problem på bla Wranglere.


Gamle T-kassa ute:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Transfer-orginal.jpg)

Splittet fronten:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Transfer-front.jpg)

Splittet bakre:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Transfer-bakre.jpg)

Hele kassa må i biter for å få ut hovedakslene fra girkasse til bakaksel. Det er en og annen fjær samt noen duppeditter inni her som må tas ut og settes helt riktig tilbake igjen.

Hovedakselen ute:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Mainshaft.jpg)

T-kassa stort sett satt sammen:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Transfer-u-bakre-hus.jpg)

Og her helt sammen:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Transfer-sammen.jpg)

For å få rettet opp vinkelen på bakakselen slik at yoken / pinjongen kom i rett vinkel iforhold til mellomakselen, så monterte jeg Teraflex justerbare kontrollarmer. De justerte jeg slik at de øvre ble 3mm lengre enn orginalt. Da ble bilen helt fri for vibrasjoner uansett gasspådrag. Med unntak av i revers. Der får jeg en liten vibrasjon hvis jeg må tråkke på i en oppoverbakke.

Monteringen av de justerbare kontroll armene skjedde i sammenheng med bytte av bakakselen. Bakakselen er som nevnt en Teraflex CRD 50 med høy pinjong. Den høye pinjongen sammen med SYE kitet gjør at bilen nå er helt blottet for vibrasjoner. Den orginal Dana 35C har pinjongen ut på midten, så jeg "tjente" ytterligere nesten 2" på høyden og vinkelen her.

Ny og gammel bakaksel:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Nygammelaksel.jpg)

Bakakselen er borte:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Ingenbakaksel.jpg)

Ny bakaksel på plass med ProComp 4":
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/bak90ferdig.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Ferdigbakside.jpg)

Noe montering gjenstår på bildene, men det kom på plass!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,13,Oktober,2006,17,09
I forbindelse med at jeg byttet bakakselen, så demonterte jeg hele tanken for å få litt arbeidsrom. Dessuten skulle jeg ha på Warn sin Skliplate for å beskytte tanken. Denorginale hadde jeg banket inn, så jeg manglet vel en 5-6L i tanken.

Men OBS OBS for de som skal ta ut tanken av en eller annen grunn!!! Når du tar den ned så sørg 100% på at alle slanger og tilkoblinger er av. Ta dem av tanken før du senker og ikke som meg og demonter dem oppe på rammefeste. Den ene slangen hang igjen og knakk den ene stussen til venstre på tanken. Den får du ikke kjøpt løst og en ny tank koster  :o :o

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Tank-ovenfra.jpg)

Så gjenstod det å få på resten av hevesettet foran. Av med det gamle, litt børst og vask og på med det nye. Stage II settet til ProComp inneholder en senkebrakett for trackbaren foran. Denne braketten forsterkes med 2 ekstra stag som går i forskjellig vinkel og festes oppe i rammevangen på motsatt side!

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/styreogtrackbar.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Foran95ferdig.jpg)

Når hevesettet var på plass så stod monteringen av en ny Warn fanger med 2" reciever for montering. Denne trenger noen ekstra hull i tverrbjelken bak mellom rammevangene.

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/TJ-hull-fanger.jpg)

Denne fangeren gir ca 25cm bedre klaring i stjerten enn den orginale bakfangeren med hengerfeste. Og hengerfeste er jeg 100% avhengig av.

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/TJ-m-fanger.jpg)

Og slik ble bilen med 33" ( nok klaring i hjulbuene ) :-\
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Sm-hjul.jpg)

Så da var det bare en ting og gjøre.... Og det var å sette på 36"  ;D
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars05/Store-hjul.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,13,Oktober,2006,17,24
Neste steg var montering av vinsjen, en T-MAX 8500. Og den har vært en trofast følgevenn som har hjulpet mange!

Den første ordentlige offroadturen etter denne ombyggingen var Pinse treffet på Rena. Det var en knakende morsom tur, selv om jeep klubben ( andelen Jeeper ) var 8 av godt over 200 biler !! Se min reportasje fra turen her:

http://www.jeepclubnorway.no/index.php?option=com_content&task=view&id=108&Itemid=55

14 dager senere var det klart for JCN sitt sommertreff, noe som var dømt til å bli bra!! Jeg pakket beskjedent til denne turen. Bare 16 mannstelt for Simon, Amund, Halvard og Tomas m/ copiloten sin. Kjøleskap hører jo med sammen med radiatorovn og vedovn. En ordentlig madrass så man ikke blir sår i ryggen er også kjekt +++++

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena05/IMG_0318_JPG.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena05/IMG_0325_JPG.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena05/IMG_0335_JPG.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena05/A-IMG_0390b_JPG.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena05/IMG_0363_JPG.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena05/IMG_0450_JPG.jpg)

Og selvfølgelig så måtte det skje. "Skulle bare"...... på søndag efta...
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena05/IMG_0469b_JPG.jpg)

Vi fikk en skikkelig kosetur hjemover også med 2 stk syke jeeper. Simon hadde jeg vinsja for hardt bakover mot en rot, så grenrøra hans var trykket inn mot oljekøleren til girkassa og Tomas hadde skiftet ut girolja med Renamyr. Og ikke nok med det, så tok clutchhuset til kjølevifta hans også kvelden. Så selv med en vedkubbe som spacer på panseret og stropper rundt panseret og under bilen slik at han fikk et Scoop på 5-10cm, så kokte bilen hans etter noen få kilometer. Men vi kom da hjem til slutt!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,13,Oktober,2006,17,35
Bilen fungerte så bra nå at det var ikke noe å utsette på den. Det eneste jeg kunne sette fingeren på var vel at jeg gikk tom for strøm fordi jeg måtte vinsje så mye ( dog ikke meg selv, men... ) Så det var  på tide å gjøre noe med tilgangen på kraft.

2 stk Optima rød topper ble kjøpt og jeg lagde meg en brakett for å holde disse på plass.
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars06/IMG_0621.jpg)

Syntes også at kontrollboksen til vinsjen var "en smule" uestetisk, så denne flyttet jeg inn i motrorommet og kablet direkte til et bryterpanel på dashbordet.
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars06/IMG_0623.jpg)

Etter en aldri så liten "power nap" på siden ( med bilen  :-[ ) så kjøpte jeg Warn rocksliders til å hjelpe meg over disse kantene.
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars06/IMG_0624.jpg)

Handlet inn litt annet snacks også, bla 60" HiLift, Alu halvdører, Speilbraketter for feste på vindusramme ++
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars06/IMG_0615-1.jpg)

Pappeskene foran bilen blei til dette ( Litt lei Biltema sett :P )
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars06/IMG_0619.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars06/IMG_0627.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars06/IMG_0626.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Mars06/IMG_0625.jpg)

Skal det være så skal det være!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,13,Oktober,2006,17,46
Fant ut at det ikke hjalp med doble Optima batterier, når strømforsyningen ikke er noe å skryte av... Den orginale dynamoen skal gi 72 amp ved 3600rpm. Jeg målte den til 56  amp  og på tomgang ga den hele 24 amp. Med tanke på at lysene stod på, vindusviskerne gikk og varmevifta stod på middels, så ga det en ressurs på vannvittige 4amp i forhold til forbruk. Så hvis du vinsjet i 5 minutter, så ville dynamoen bruke bortimot 140 timer å lade opp det du brukte på 5min!!

Valget var enkelt! Det ble en Mean Green dynamo som lader 200amp på 2800rpm og 100amp på tomgang. Denne ble kjøpt via 4wd.com og de mente dette var bolt-on! Jaja tenkte jeg, da slipper jeg forhåpentligvis å sveise og bare tilpasse litt fester osv. Men dæven hadde dem ikke rett!! Når jeg endelig fikk svingt den inn på plassen der den skulle sitte, så passet alle fester og reima og hele pakka! Så glad jeg ble ;D

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Juni06/P6120013.jpg)

Selv om jeg har giret om akslene til 4.88, så har jeg siden jeg puttet på 36" synes at det har gått for fort i lavserien.

Tenkte mye frem og tilbake på problemet og hadde såre lyst på en Atlas II T-kasse, men den er ikke billig! Det som er gromt med den er at du har  2H bak - 2L bak - 2L foran - 4H - 4L samt valgfritt 4:1, 5:1, 6:1, 7:1 eller 8:1, men prislappen var på ca 17000,- + mva.... Etter en rådslagning med lommeboka, ble vi enige om Teraflex sitt ombyggingsett med 4:1. Orginalt er giringen 2,73:1 så en pen gevinst blir det!

Igjen var det ut med T-kassa og splitte den til minste detalj...

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Juni06/intP9100097.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Juni06/intP9100098.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Juni06/intP9100100.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Juni06/intP9100101-1.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Juni06/intP9100102.jpg)

Og inn med den igjen. Jeg brukte 3,5 timer på å få den av bilen takket være at jeg fikk den understellsbehandlet og Tectylert i sommer og skruene mellom T-kasse og girkassa bare er 25mm og adkomsten til skruene gjør det slik at du tar et tak, vrir, snur fastnøkkelen og tar et nytt tak osv osv.... Simon tok turen oppom og vi splittet kassa, byttet deler og monterte sammen igjen og heiv den på bilen iløpet av en vanlig kveld!!

Det ble drastiske endringer i farten nå. Den gjør ca 30m i minuttet på tomgang!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CJ-5 PekkaLø.,14,Oktober,2006,11,51
Det var en fin historie om din Jeep.

Pekka
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,19,Oktober,2006,11,06
Hentet noen søte pakker fra BG Nor og samlet de sammen med noen andre søte pakker fra 4wd.com.

Pakker fra BG Nor:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/a-IMG_1093.jpg)

Inneholder 2 stk 6" Warn Spredere, 1 stk IPF ledningsnett med releers 1200W for 4 ekstra lys og snorkel. 2 stk Teraflex justerbare nedre kontrol armer bak.

Pakker fra 4WD.com
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/a-IMG_1094.jpg)

Inneholder 1 stk Mean Green Dual Battery brakett, HiLift Stand, HiLift clamp, Tune up kit for 2.5L og Pettersens Suspension Handbook
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: kjetilTo.,19,Oktober,2006,17,39
Skal si at du hat kostet på den Jeepèn der noen kroner ja ;)

Men hva skal du gjøre når du er ferdig ;) ;)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,19,Oktober,2006,21,00
Sitat
Men hva skal du gjøre når du er ferdig 

Den blir aldri ferdig....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Kate YJTo.,19,Oktober,2006,21,11
Jeg er imponert og innmari misunnelig på den Safari snorkel forundringspakken din, gleder meg til å se den montert :D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: KSTo.,19,Oktober,2006,21,59
Kjipt å være fattig student når en ser slikt...

Men man rekker virkelig å fundere på alt man skal gjøre når studietiden er over og konton' begynner å fylles...:)

Flott bil det der Stein! Kjekt å se at noen får det til med Wrangler i Norge også!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: JeebFr.,20,Oktober,2006,11,32
Du har virkelig gjort dette seriøst, og ikke minst underholdende og lærerikt for oss andre!
Setter stor pris på arbeidet du legger ned for å dokumentere hva du gjør med Jeep'en din!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,20,Oktober,2006,19,24
Takk takk, gutter og jenter :-[ Varmer med litt ros :D

Sitat
Jeg er imponert og innmari misunnelig på den Safari snorkel forundringspakken din, gleder meg til å se den montert

Var det det eneste du var missunnelig på ??? Ingen andre ting på bilen som kunne vært ålreit...? Bare snorkelen :o
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Kate YJFr.,20,Oktober,2006,22,40
Neeeeeeeei(blondie), jeg sa jo jeg var imponert men jeg la ekstra godt merke til snorkelen, det er den jeg vil ha ;D
Venter i spenning på fortsettelsen....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,27,Oktober,2006,20,08
Gleder meg.... :) Ryggen er oppe og går og kjeften begynner å stabilisere seg etter en tur til tannkirurgen for fjærning av Visdomstann med dobbel krok og feil vinkel  :P Satan og vondt det gjorde når bedøvelsen gikk ut.... Men men, Smerte er DEILIG !!![/u]

Så imorgen blir det storkos med Jeepen i garasjen! Rense IAC`en, montere ny dobbel optima holder og snorkel, Teraflex justerbare nedre kontrollarmer, mere lys og skikkelig lysstyring!! Hvis dagen er lang nok da.... Hadde planer om å bytte foringer i forstillingen også, men BG Nor hadde ikke nye foringer på lager, så det får vente.


Stay tuned....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø.,28,Oktober,2006,17,51
7 timer i garasjen hjelper på sjela  ;D

Byttet olje på diffen bak, montert snorkelen (90% ferdig), montert Mean Green dobbel Optima holder, nye gulvmatter og såvidt begynt å bytte de nedre kontrollarmene bak... Får vel kjøre på noen timer til imorgen!

Litt mer verktøy kommer godt med:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1107.jpg)

Delene som skal monteres i første omgang:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1106.jpg)

Sage ut hull til snorkel:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1109.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1108.jpg)

Bunnplata til Mean Green:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1111.jpg)

Ferdig montert Mean Green holder:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1112.jpg)

Så får vi se hva morgendagen bringer!!!

Selvom det er gøy å montere nytt snadder, så er det litt kjedelig å drive i garasjen aleine  :-\
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø.,28,Oktober,2006,17,52
Snorkelen ferdig på bilen:
(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1113.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,29,Oktober,2006,12,59
Hmmm, disse gamleforingene har sitti på bilen siden mai ifjor... Og de ser ikke akkurat helt nye og fine ut :-X

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1114.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1117.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1115.jpg)

Men nå er de erstatett med Teraflex justerbare kontrollarmer! Og de er gjenget på midten, hvilket vil si at brytningene i selve foringene blir drastisk forminsket!! I tillegg flexer de bedre pga av dette  ;D


(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1119.jpg)

Så nå må jeg bare få kjøpt nye foringer til forakselen... De ser vel like "bra" ut tenker jeg!

Er det noen som husker eller vet momentet på boltene til til disse armene ? Har dratt til "2,5 passe", men husker ikke helt nøyaktig....?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,30,Oktober,2006,22,25
Fikk gjort ferdig flyttingen av Vakum-reserve tanken, ekstra sikringene for lys, sperrer, stereo, CD-radio etc Og lagd nye fester til sikring/relee boksen oppå skjermen. Sistnevnte kolliderte med batteriene..

Skulle egentlig foliert hele bilen i RAL 9006 - Hvit alu natur idag, men leverandøren av folien hadde ikke fått den med på lasset og neste levering er først om 14 dager. Hadde tenkt å stille med ny farge på bilen til Sladden førstkommende helg..... Så får se om jeg gidder da??

Nå mangler det bare å montere de ekstra ekstra lysene med det nye ledningsettet og rense IAC`en, montere TBS, bytte motorolje og olja på T-Kassa, luftfilter, hardtoppen med ståldører skal på før Sladden med ny soting av bakluka og et par småjusteringer til. Uff, hvor blir det av tiden? Rekker jo ikke allt....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,31,Oktober,2006,19,24
Jaja, så ble de en hyrdestund idag også ::)

Men hva er det jeg driver med ??? En grundig vask....??

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1121.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1123.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1122.jpg)

STAY TUNED !!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonTi.,31,Oktober,2006,20,55
Skal du male ?

Hvis du legger ut et par bilder for hver gang du vasker blir dette den lengste tråden på forumet, sann..... ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: RudiTo., 2,November,2006,09,52
Folie for å pakke inn den største slitedelen?
Er i grunn mer spent på hvilke hjul som skal på kjerra hvis du får solgt de "gamle"
 ::)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 2,November,2006,13,14
Hmmm, har nå foliert noen titalls m2 oppigjennom åra... Men resultatet betraktes best fra1,5-2m avstand....

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1124.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1125.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1127.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1126.jpg)

Rakk ikke allt igår kveld. Det står igjen 1 dør og 1 forskjerm. Men det er en fin farge på bilen!!

Sitat
Er i grunn mer spent på hvilke hjul som skal på kjerra hvis du får solgt de "gamle"

Hvis du ( eller noen... ) kjøper dem, så skal du få se Parnelli Jones Dirt Grip 36x14.5 17"  ;D ;D Tror de skulle passe fint på bilen, både utseendes messig og funksjonsmessig....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonTo., 2,November,2006,13,17
Finnes det CAMO-folie ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CJ-7To., 2,November,2006,13,51
Finnes det CAMO-folie ?
Støtter den  8)

Blir fint dette Stein, men hva når du får dratt noe fete greiner langs sia`?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 2,November,2006,14,53
Sitat
Finnes det CAMO-folie ?

Om det finnes vet jeg ikke, men jeg kan få laget det....

Sitat
Blir fint dette Stein, men hva når du får dratt noe fete greiner langs sia`?

Da folierer jeg opp det partiet på nytt ;D Regner med at det blir litt jobb etter helgen......
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerLø., 4,November,2006,19,20
få se ferdig plastra bil da Stein! Blir jo dødskul!!!!

 :o
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: kjetilLø., 4,November,2006,22,02
Du får folie i alle farger.

Men det finnes en hel spesiell folie beregnet for bil. Den er endel dyrere enn de andre folien , men den tåler mye mere. Dere har sikkert sett de gule taxiene eller peppes pizza bilene.

De er hel foliert.

Jeg var med å foliere en race båt i gull folie. For tiden holder jeg å en kompis på å foliere en Audi S4 som er blå i taxi gul. Den bil folien tåler enn del mere en vanlig folie.

Jeg skal muligens foliere hele skroget på båten min i ferrari rød og sølv.

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: TomasSø., 5,November,2006,20,49
får man folie i metallic??
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø., 5,November,2006,21,52
Ja, du får i metallic lignende også. Du får stort sett folie i hele RAL fargekartet, men bilfolien har snevret det inn litt. Av den typen jeg brukte, så har leverandøren et 20 talls utvalg på lager i Norge.

Bilen 95% ferdig foliert ( mangler grillen... ):

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1129.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1131.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/IMG_1130.jpg)

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonSø., 5,November,2006,21,54
Quanta Costa ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø., 5,November,2006,22,01
Sitat
Quanta Costa ?

Hmmm for meg..... eller for deg ???? Kan skaffe for 2000,- og oppover til en 5000,- i ren folie for et stk Wrangler. Avhengig av farge og type. Jobben må tjene noen grunker på det.

Mitt første trofe i år ( legg merke til selvkomponert genser  ;D ):

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/PA290028.jpg)

Og mitt siste trofe fra Gjerstad Sladden 2006:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Sladden06/PB050078.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: F R E D R I KTi., 7,November,2006,20,33
Fin hi-lift jekk holder på panseret... ;) makan til min jo.. 8)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CJ-5 PekkaTi., 7,November,2006,23,45
Du skulle ha en svart grill på krafsaren.. ;)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CJ-5 PekkaTi., 7,November,2006,23,57
...men den blir fin Stein, ett enkelt och inte allt för dyrt sätt att få en "ny" jeep. Moro.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CJ-7On., 8,November,2006,08,43
Du skulle ha en svart grill på krafsaren.. ;)
Enig med Pekka der, det hadde blitt tøft  8)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: SkyjackerOn., 8,November,2006,11,55
Drit fet!!!!!  ;D
Du får holde oss informert om hvordan folien holder seg over tid, og etter et par turer i skauen!

Kul farge, nesten lik til min orginale
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerTo., 9,November,2006,14,45
Stein, du MÅ ha svart grill... ellers vil bilen din se helt bløt ut...

 :D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,12,November,2006,21,29
Nei, fronten blir nok sølv den også, bare jeg får tid til det.

Men nå er opphenget til reservehjul ++ under produksjon. Skal tåle inntil 40" ( 80kg ) så da har jeg litt å vokse på  ;D Brakettene er skåret ut, brettet og sveiset, så nå må jeg få tak i 6 Uniballs og 3,2m stålrør Ø? 25 -> 30mm. Så hvis noen har en slik stump liggende og slenge......

Forsikrings selskapet mitt var innom og vi gikk igjennom hele bilen med full spekk og priser på det jeg har gjort, så nå er den fullforsikret hvis noen tjuvjævler skulle bli langfingra utafor soveroms vinduet mitt, eller om jeg skulle totalvrake den. Da får jeg igjen 75% av ombygningskostn + bil :)

Kommer en tur på Grava imorgen og tar en Tyriburger.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: TomasMa.,13,November,2006,18,56
bare sånn av rein nysgjerrighet.
Hva havnet forsikringen på da?
Og hvem selskap var dette?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,14,November,2006,08,14
Full kasko med tillegget for ombyggingen koster meg ca 7500,- hos Gjensidige. Tillegget var på 550,-
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,24,November,2006,17,09
Har rydda i garasjen på jobben, satt opp litt benker, fyllt på med litt verktøy, montert kompressor og luft nett osv osv Bare så synd at jeg ikke kan okkupere hele området over tid. Garasjen "min" brukes som lasterom for lastebilene våre slik at vi slipper å stå ute i drittvær og laste... Er plass til en semi der + Sprinter varebil + jeep og litt til  ;D

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/DSCI0149.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-Nov06/DSCI0148.jpg)

Har muligens et perfekt lokale på hånden , men avventer omregulering fra kommunen før jeg kan ta det i bruk. Det hadde vært så deilig å kunne sette inn bilen (e) i lengre perioder for å skru. Tenker mest på motorskifte som kommer opp i løpet av vinteren....

Collett i Oslo selger Uniballs til en brøkdel av prisen som div motorsport butikker selger. Eneste forskjellen var at de fra Collett hadde høyere styrke.... Ja du leste rett! Billigst er sterkest, ihvertfall på papiret... Kjøpte 6 stk 4400kg Uniballs for 195,- stk til Sway Away reservehjuls holderen jeg lager, så det er vel ikke de som ryker først ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: MortenvpFr., 1,Desember,2006,15,05
Kan jeg spørre hva en uniballs er ::)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn., 6,Desember,2006,00,20
Sitat
Kan jeg spørre hva en uniballs er

Japp, det kan du !! Det er en slags kuleledd på engjengestang... En slags øyeskrue som er litt leddet. Kan sammenlignes med enden på en kontroll arm, men med kuleledd istedet for foring. Kommer bilder bare jeg får somlet meg å bøyd til og sveisa stativet...

Men, gode ting har skjedd! Etter tips fra Sten Morten så fant jeg til slutt et firma i Larvik som fortsatt drev med rasping av dekk ( Og som gadd å prøve... ) De heter Gummi Service og ligger i Elveveien 5 min fra Larvik "downtown". Hyggelig gammel ringrev som hjalp meg med dette. For morroskyld, så målte han høydekastet fra høyeste punkt på ene dekket til det laveste punktet på andre dekket. Og det var svimlende 16mm !!! 9 på det ene dekket som var eggformet og 7 på dekket som var åttekantet.....

Han dro frem en antikvitet av en maskin fra 1972!!! som han hadde på lur. Det ene hjulet ble jekket opp og sluppet oppå en holder, så kjørte han "høvelen" over dekket frem og tilbake. Han tok en del på første runden og jeg prøvekjørte bilen etterpå. Merket med en gang at "vaggingen" var så å si helt borte, men fikk en del vibrasjoner i 80km/t og +. Kjørte en runde til med rapsen for så å avbalansere dekka på nytt. Det ble helt strøkent opptil 95km/t, men over det så starter det en del risting og ved passering av 105km/t så rister du en milkshake på 4 sekunder.....

90% av tiden så tusler denna bilen enten i lavserie eller i kø inn mot Oslo, så jeg er godt fornøyd med resultatet! Gummi Service brukte drøye 2 timer på seansen og det kostet med ca 500,- pr dekk inkl avballanseringen. Ikkenoe å klage over det ( med unntak at dekka burde ha vært runde i utgangspunktet!!! ).

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi., 9,Januar,2007,17,38
Sitat
Du får holde oss informert om hvordan folien holder seg over tid, og etter et par turer i skauen!

Folien på bilen holder god stand enda. Og grillen er fortsatt blå :-\ Det har utviklet seg / sneket seg inn noen bobler i overgangen rute->panser->forskjerm, så jeg får ta inn bilen i varmen en dag og stryke over igjen....


Nå er det lenge siden bilen har blitt "tuklet" med, så jeg lurer på om jeg ikke må skru på noe snart for å ikke glemme følelsen av ren glede!!!  ;)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,19,Januar,2007,22,05
V8 prosjektet holdt på å få sin død før moroa startet... 5,7 er 100% utelukket takket vær den norske stat og dens egenskap til å drepe allt som er gøy!! 5,0L er under vurdering, men også forholdsvis dyrt ( avgiftsmessig!!). Men jeg har funnet den minste åttern til Chevy, 4,3L ( 265 cid ) Og den klarer jeg å svelge avgiftene på! Men så var det å finne en som ikke er laget av "gull og grønne skoger" til fantasipris, ei heller en sliten, rusten og godt (opp-) brukt variant.

Girkasse blir mest sannsynelig en 4L60E, men TH 350 med lockup er under vurdering!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikFr.,26,Januar,2007,13,04
Hallois,

Er dypt imponert over alt du har gjort, og du har virkelig gitt meg inspirasjon til hva jeg skal gjøre med min Jeep. Denne tråden er også genial med tanke på at du virkelig har testet forskjellige konfigurasjoner og gjort forskjellige konklusjoner, som igjen er til stor hjelp for andre (som meg) som også planlegger store operasjoner på Jeep'en.

Kunne du lagt ut en liste med de forskjellige komponentene du har brukt på bilen?

mvh

Jan-Erik Romøren
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeFr.,26,Januar,2007,15,01
For sikkerhets skyld:

Stein's valg av motor er (desverre) styrt av fru Halvorsen.

For de av oss som ikke har det problemet, så er typisk en Chevy 5.0 eller en veldig mild 5.7 et godt alternativ.
5.0 fra midt 90-tall kan være et veldig godt alternativ, den kom med passende injection system, effektive topper osv.
I tillegg, så er det en motor som er relativt uinteressant i USA, dette fordi den har lite trimmingspotensiale.  Så disse går som regel en del billigere enn tilsvarende 5.7

Ikke utenkelig å finne en komplett motor for under $ 1000 "der borte".

Andre alternativ kan være 5.2 fra Jeep.

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,26,Januar,2007,16,51
Sitat
Stein's valg av motor er (desverre) styrt av fru Halvorsen.

Dessverre så er det et faktum at allt morro er pålagt syke avgifter :-X

Oppsett #1:

Performance Asessories bodylift 2" Fra BG Nor
Old Man Emu 2" fjærløft fra 4x4 Supply
33" 12,5 15" General Grabber MT senere byttet ut med GY MTR i samme størrelse.
10x15" American Torque Thrust D felger
Nissan X-Trail lyktebøyle, ( kappet og sveiset for å passe...)
Orginale sidesteps
Nytt speedometer drev for å korrigere hjul og speedometer
4.88 dreving fra 4x4 Supply ( erstattet orginale 3.73 for riktige forhold motor/ gir og hjul )
ARB luftstyrte sperrer med kompressor fra 4x4 Supply

Montering av sperrer og dreving ble gjort av Bækken Offroadservice på Løten.

Oppsett #2:
Performance Asessories bodylift 2" Fra BG Nor
Procomp 4" fjærsett fra BG Nor
36x13,5 15" IROK dekk
10x15" sorte rockcrawler felger, senere byttet ut med American Torque Thrust II i samme dim
T-Max 8500 winsj
Warn Grill guard
Warn skidplate for tank, differ og styresnekk
Warn bakfanger med krok på 8" drop
Warn rocksliders
Teraflex CRD 50 R bakaksel med ARB og 4.88 samt skivebremser
Halvdører i soft

I tillegg senere:

Safari snorkel
Mean Green dynamo 200amp
2x Optima Rød topp batterier
Teraflex justerbare kontrollarmer bak
Panser feste for Hi Lift
60" Hi Lift

++++

Er snart i mål med de meste, men masse kan fortsatt forbedres. Det stopper aldri.... Skal på kort sikt bygge om mere på bremsene og på kortere sikt hive inn en V8.

Alt som er gjort foreløpig med bilen er godkjent av biltilsynet og skrevet inn i vognkortet! Og slik skal allt gjøres fremover også!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonFr.,26,Januar,2007,17,12
Dessverre så er det et faktum at allt morro er pålagt syke avgifter :-X

http://www.stortinget.no/om_stortinget/forfatningen/stortingsvalg.html
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: AmundTi.,30,Januar,2007,20,30
Kan hende du blir litt skuffa når du åpner pakka med 4,3-liter chevy 'v8' oppi....  ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeTi.,30,Januar,2007,20,52
Kan hende du blir litt skuffa når du åpner pakka med 4,3-liter chevy 'v8' oppi....  ;D

Nope.
Nå har vel Stein allerede kontroll på det eksemplaret han skal ha, men til alle andre:

L99 (4.3L)
A 4.3 L version of the LT1, designated the L99, was introduced in 1994 for the Chevrolet Caprice. It was externally identical to the LT1, but the bore was reduced to 3.736" and the stroke to 3.00" (similar to the late sixties Chevrolet 302 used in the first-generation Camaro Z28s). The pistons used in the L99 were the same as the ones used in the Vortec 5000 with the use of 5.94" connecting rods.

Like the LT1, it features sequential fuel injection, reverse cooling, and an optical crank position sensor. Output is 200 hp and 245 ft.lbf.

Due to its smaller displacement, it provides better fuel economy over the 5.7L LT1.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa., 5,Februar,2007,08,24
Sitat
Kan hende du blir litt skuffa når du åpner pakka med 4,3-liter chevy 'v8' oppi.... 

Tja, tror egentlig ikke det men... Hva skulle skuffe meg egentlig? Det er en V8 med mer enn nok pudder i!

Det eneste som skuffer meg er vell vår herlige stats innsats på å flå ærlige mennesker som meg og mange andre....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: uffeMa., 5,Februar,2007,13,36
Jag er litt avundsjuk på dej ! Ikke fordi du får V8 men for du har ett sånt flott sted att stå på !!!!!

Jeg har 5 st v8er en AMC 304, 3 FORD 302, og en CHEVY 350 og det klør i fingra etter att få skru bil i ett varmt garage !!! :'( :'( :'(
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,12,Februar,2007,11,30
Sitat
Jag er litt avundsjuk på dej !

Du skal få lov til å være det  ;D Men selv jeg sliter med plassen.... Har en 2,5t 2 søylet verkstedbukk, som jeg ikke får satt opp. Så jeg er på utkikk etter et skikkelig verksted...

Girkassa er på plass, skal telle over splinsene på mainshaften i t-kassa ikveld for endelig bestilling hos Novak adapters...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,12,Februar,2007,22,49
Tellingen av splines gikk veldig bra  ;D 21 splines var det magiske tallet etter at jeg talte over den gamle fremre delene av t-kasse huset.

Så nå har jeg sendt av gårde en nydelig smørbrødliste til Novak Adapters....

- Adapter mellom gir og transfer ( TH 350 mot NP 231 )
- Diverse braketter for motor og girkasse
- Radiator, 2 rader a 1 1/4" med innebygget oljekjøler
- 2800CFM vifte, elektrisk med termostat for ovenfor nevnte radiator
- + litt snacks...

Adapteret til Novak er 1,1" kontra Advance Adapter sitt på nesten 4". Dvs at jeg flytter hele drivlinje 2-3" forover og kan forlenge mellomakselen bak. Vet enda ikke om jeg må forlenge bak og korte inn foran, eller om slip yoken klarer å fange opp dette..... Time will show :D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikTo.,15,Februar,2007,19,26
Er Warm bakfangeren din klargjort for Tire Carrier? Ser at du ikke har reservehjul på bildene, har du ikke tenkt å ha med det?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,16,Februar,2007,07,57
Sitat
Er Warm bakfangeren din klargjort for Tire Carrier?

Jeg, ville ikke ha det. Den er for sped selv for 33" og 36" ville knela den på et blunk. Har laget meg en skikkelig Swing Away med kraftig dobble fester rundt hjørne på bilen og festet på døra slik at den følger døra når jeg åpner den. Slipper å vri opp holdern og så åpne døra. Allt i et kan du si. Og i tillegg skal den tåle 100kg kontra 20 kg!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonFr.,16,Februar,2007,09,29
Den er for sped selv for 33" og 36" ville knela den på et blunk.

Er den ? Da har sikkert min knela nå, tror du ikke ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,16,Februar,2007,09,57
Sitat
Er den ? Da har sikkert min knela nå, tror du ikke ?

Det har den jo og da.... Du må jo løfte den 3cm opp for å få den i låsehakket sitt!

Jeg skal også i tillegg til 36" ha på Hi Liften og PR antenna, så da er den bare å glemme.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikLø.,17,Februar,2007,23,13
Nyttig informasjon. Var på vei til å bestille warn bakfanger med swing arm, men da dropper jeg det i og med at jeg skal ha 35" på bilen.. Rart dette ikke kommer klarere frem (men da hadde vel ingen kjøpt det...).

Forresten, dette står om Warm fangeren:

Perfect for the oversize tires that serious off-roader's require. The Warn tire carrier is built to withstand the abuse hard-core trails can deliver. Sold with a Warn Rock Crawler Bumper, the new Warn Tire Carrier is designed to carry heavier tires (up to 36"). It pivots on a beefy 1-1/2" solid steel shaft pin, which comes up from within the bumper into the frame of the Tire Carrier. Structural welds (t-joints vs. corner welds) hold up in the long run. Period. Polyurethane pad reduces rattling.
Limited Lifetime Warranty.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonSø.,18,Februar,2007,14,07
Det har den jo og da.... Du må jo løfte den 3cm opp for å få den i låsehakket sitt!

Den skal være sånn. Bolten den svinger på har jo ikke bøyd seg akkurat, den er jo king-size.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,18,Februar,2007,21,04
På den "gamle" fangeren med hjul holder stod det opp til 33". Vet ingenting om en evnt ny en...

Simon, det kan godt hende at det bare er polyforingen i huset på swing awayen som er utslitt, og at ved å bytte denne så vil den bli bedre igjen (rettere).

Har vel aldri hørt om noen som har knekt av eller vraka Warn sin Tire Carrier / Swing away, men jeg synes den ser slaskete ut når den lukkes opp, noe du må gjøre for å få opp bakluka. Den jeg har laget er glidehengslet på bakdøra, så når du åpner bakdøra, følger holderen med. Og i tillegg, så står den som en påle med full vekt på. Det finnes mange forskjellige reservehjulsholdere, men de fleste er anbefalt opptil 33". Dog er det en del som tåler større enn det også.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeSø.,18,Februar,2007,22,30
På den "gamle" fangeren med hjul holder stod det opp til 33". Vet ingenting om en evnt ny en...

Simon, det kan godt hende at det bare er polyforingen i huset på swing awayen som er utslitt, og at ved å bytte denne så vil den bli bedre igjen (rettere).

Har vel aldri hørt om noen som har knekt av eller vraka Warn sin Tire Carrier / Swing away, men jeg synes den ser slaskete ut når den lukkes opp, noe du må gjøre for å få opp bakluka. Den jeg har laget er glidehengslet på bakdøra, så når du åpner bakdøra, følger holderen med. Og i tillegg, så står den som en påle med full vekt på. Det finnes mange forskjellige reservehjulsholdere, men de fleste er anbefalt opptil 33". Dog er det en del som tåler større enn det også.

Jeg har vurdert å sveise min egen bakfanger og har fundert mye på det med reservehjulsholder.
Jeg fant en akseltapp som jeg tror vil funke utmerket til "swing-a-way" reservehjulsholder:

http://www.jula.se/Butik/assets/product_images/stora/320005_c.jpg?OrderId=833693214&

Koster 149,- svenske (de har vinsjtrekk til 79,- også).

Den er 40 mm i selve tappen og skal tåle 750 kg brukt i tilhenger.
Spenne opp delen med de 4 boltene i dreibenken & dreie den delen vekk
Demontere den & sveise på passende 4-kant rør til den roterende delen.
Selve tappen ned i fangeren, sveise på både over og undersiden.
Burde bli solid, eller ... ?

En annen ting:
Jeg vurderer faktisk å bygge om baklemmen på TJ'en - til CJ baklem.
Selve baklemmen passer, men jeg må inn balja bak for å få sveiset på festene / forsterkningene til hengslene.
Hvorfor ?  Jo for da funker det bedre med CJ Hardtoppen.
Og da trenger jeg reservehjulsholder ala CJ...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,22,Februar,2007,19,28
Må spore av litt her.... ;D

Men er man like glad i sønnen sin som man er i bilen sin så er dette passende:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Kristoffer/P1270143Large.jpg)

Det var et slit å lage! Det gikk mange timer og lesebriller for å lage det. Men bra ble det ! ( sa Kristoffer sin bestemor ) Og jeg er enig i at det ble bra!!

Teppe måler 1200 x 1200mm og er strikket med babyull.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,22,Februar,2007,19,38
Han er faktisk så søt at han passer til teppet  ;)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Kristoffer/Studio/IMG_5966cLarge.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: HalvardFr.,23,Februar,2007,10,32
Her er nytt prosjekt til deg når du er ferdig med motorbytte  ;)

http://www.quadratec.com/showcases/aev/aev_brute_conversion_kit.php?sgsc=QNEWSLET0207A
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeLø., 3,Mars,2007,21,40

Er det noe fremdrift på motorprosjektet, eller står det litt stille for tiden ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø., 3,Mars,2007,22,04
Har stått stille en uke igjen nå... Har hatt vinterferie på hytta. Etter 6 dager med snø og tett skydekke dro vi hjem noen dager før. På vei hjem, 10 min etter avreise, klarnet himmelen opp og lagde påskstemning med 9 varmegrader.....

Har bestilt deler og er vel delvis i rute.... Men jeg veide bilen ( komplett rigget med HT, winsj osv...). Da veide han 1912kg...... Så vektavgiften kommer til å bli noen ekstra kroner  :P

Akkurat nå, så blir det 2 uker med renovering av heimen før jeg får begynt å skru noe som helst, så får håpe alle delene er i boks den dagen jeg begynner.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn., 7,Mars,2007,20,15
Da er det bevegelse i planene. Motor er kjøpt og vil blir plukket ut av sin plass iløpet av neste uke sannsyneligvis. Så da er vi igang.......
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 8,Mars,2007,14,00
Bestilte repsett og filtersett til TH 350`en samt Shift Kit fra Aarnes bildeler. Kom på snaut 2000,- og jeg får det rett over helgen.

Så neste uke, starter det med litt lette skruing  ;D ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,12,Mars,2007,07,46
 :'( Blåmandag...

Fikk ordre bekreftelse fra Novak Adapters ( etter  bare noen uker... ::) ) Og der er adapteret i back order med en antatt leverings tid 4-6 uker !!!

Er det mulig ?!?! Får vel ta en titt  på Advance Adapter sitt sett da og høre om de kan levere. Slitsomt, UTROLIG slitsomt!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeMa.,12,Mars,2007,09,11
:'( Blåmandag...

Fikk ordre bekreftelse fra Novak Adapters ( etter  bare noen uker... ::) ) Og der er adapteret i back order med en antatt leverings tid 4-6 uker !!!

Er det mulig ?!?! Får vel ta en titt  på Advance Adapter sitt sett da og høre om de kan levere. Slitsomt, UTROLIG slitsomt!!

Sjekk også stak adapters, http://www.stak4x4.com/products

OBS !  Det ser ut som omde kun har til D300, men jeg lurer på om det er samme adapteret til 231 som til D300...
Input akselen er forskjellig.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikTi.,13,Mars,2007,12,51
Mulig du har skrevet om dette tidligere, uten at jeg har fått det helt med meg, men hvordan gikk du frem for å få godkjent bytte til Warn bakfanger? Etter hva jeg skjønner finnes det ikke TÜV papirer på den. Grunnen til at jeg spør er at jeg også ønsker å få meg lite skilt bak, og må vel gjøre som deg å brette det originale først ;)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonTi.,13,Mars,2007,13,19
Det er ikke noe behov for å godkjenne en bakfanger.  Jeg viste bilen (i Trondheim) med Warn-fanger, og det var ikke noe spørsmål om dette.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,14,Mars,2007,17,30
Og idag trillet jeg ut GY MTR dekka på American Racing felgene for siste gang..... :'( De ble solgt til en kar fra Halden som skal ha de på en XJ....

Så da passer det bra at Simon kjøper IROK`ene til sommeren når de nye bling felgene mine kommer ;D 17x9" ekte Beadlock med inngravert navn  :o :o Snobbete?? Neida....... ::)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CJ-7Ti.,27,Mars,2007,21,29
med inngravert navn  :o :o Snobbete?? Neida....... ::)
Neida, harry!  ;)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø., 8,April,2007,01,18
Hmmm, harry ?? Tja, kanskje ? Nei tøft synes jeg.... ( er vel kanskje litt harry jeg da eller? )

Pokker og! Når har den ene demperen min funnet ut at nok er nok og har gitt opp livet. Men har en anelse om at det ikke er så mange igjen på lageret til BG Nor, så jeg får krysse fingrene og ringe dem på tirsdag og høre. Kan vel sikkert hive på en annen type demper bare for Gol turen, men de er jo ikke gratis heller.

Og Novak Adapters kan fortsatt ikke gi meg en leveringstid på delene jeg har bestillt. Hva gjør jeg da? Biter i det sure eple og bestiller fra Advance Adapter???!!! STAK selger Novak sine adaptere, men har ingen på lager de heller :'(
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø., 8,April,2007,01,19
Sitat
Sitat fra: Stein-K på 14-03-2007, 17:30:07
med inngravert navn    Snobbete?? Neida.......

Neida, harry! 

Tror du bare er litt missunnelig jeg ;D De skal komme i slutten av mai sies det.....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Bjørn BSø., 8,April,2007,05,09
har du bilder av felgene du venter på Stein-K
eg er på jakt etter nye felger eg også?
vurderer disse https://www.spydercustoms.com/Beadlocks-PSC/index_beadlocks.htm
 https://www.spydercustoms.com/Beadlocks-PSC/moab_sand_sm.jpg
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø., 8,April,2007,22,38
Dårlig med bilder av dem siden de er de eneste i sitt slag.....

Men det er tatt utgangspunkt i ProComp ( http://www.procomptires.com/pxa8089.html (http://www.procomptires.com/pxa8089.html) ) som blir håndbygget om til EKTE Beadlock med inngravering av navnet mitt ;D. 17 x 9"

De går i produksjon nå rett over påske og så shippet hit.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,11,April,2007,22,55
Har ikke åpnet pakkene som kom på døra i dag fra statene, så jeg krysser fingrene for at det er riktige deler.....

Fikk også ny demper, så imorgen kveld blir det litt skruing ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,16,April,2007,17,26
Oi Oi OI!!!

Ny demper gjorde susen !!! For ikke å snakke om den nye soft toppen med sota vinduer! Halvdørene var riktige, men førerdøra lider av Amerikanske toleranser. MAO ikke så brukandes  >:( Fikk hjulpet den litt med formene, men den er ikke 100%, så klage er sendt og krav om ny.

Gol turen var utrolig fet! De som ikke var med på den kan angre, for bedre vær og hyggeligere turkamerater skal man lete lenge etter!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,18,April,2007,12,54
Og idag smiler lykken ;D

Novak sa seg villig til å gi meg 23 splines kitet og de ekstra delene som trengs der for ombyggingen på egen regning siden det allerede hadde trukket ut 2.5 måneder og de visste fortsatt ikke når 21 splines pakka ville komme. Så der sparte jeg 258$ i tillegg til at jeg får en mye mer kraftig drivlinje ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi., 1,Mai,2007,23,16
Hell i uhell omdagen...

Igår fikk jeg hentelapp fra posten. nesten 70 kg med snadder fra statene ( fatter ikke at det kan veie så mye... ) Det var ombyggingsettet til V 8 fra Novak som kom.

Men på vei hjem igår så hadde jeg og bilen litt brannøvelser...... Høyere skrubb la seg på og ved stopp så slikket flammene ut gjennom felgen. Da er det greit med en slokker. Dog pulver og brann i bremser kan bli en utfordring da de selvantenner etter 2 nanosekunder. Men fikk nå slutt på det tullet og en ridetur på Viking hjem :-\

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/P1010140.jpg)

Så nå står han på lekablokker hjemme og delvis partert. Får bestille deler imorgen!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 3,Mai,2007,08,07
Raspa rundt og innom det som er av delesjapper mellom Oslo og Drammen. Fikk skrapet sammen allt jeg trengte for å reparere skaden.

Optimistisk som jeg er, heiv jeg meg rundt og begynte splittingen av Calipperen. Stempelet satt sånn akkurat passe fast og etter kort stund fikk jeg ut halve... :-X ??? :o Så da var det bare å drite i den og bytte navet. Det gikk mye greiere. Var faktisk på tide å bytte uansett. Det var en slark på nærmere en millimeter, så den begynte å bli sliten uansett.

Fikk moralsk støtte av både Petter og Per J. Det hjalp litt på humøret etter nedturen med calipperen!! Så nå blir det ny runde med deleinnkjøp idag....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 3,Mai,2007,10,01
Hmm... Hvorfor kjøpe rep. sett til Calipperne for 150,- når man kan kjøpe en komplett ny en for 550,-  ???

Bestilte to nye og får dem idag etter kl 15.00  ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: JeepTo., 3,Mai,2007,10,38
når man kan kjøpe en komplett ny en for 550,-  ???
Det var veldig rimelig. Hvor da, om det er lov å spørre?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 3,Mai,2007,16,03
Sitat
Det var veldig rimelig. Hvor da, om det er lov å spørre?

Godeste Klintberg & Way.

Glemte å ringe deg idag, men jeg satser på at de passer. Så du trenger ikke å sende med dine med Erik Bjørn......
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr., 4,Mai,2007,23,06
Da var delene montert og testet! Dæven og mye bedre skrubben ble!!!!!

Slik så det ut....

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/brems-skifte-2.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/brems-skifte-1.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/brems-skifte-3.jpg)

Og slik ble det med nytt nav, nye skiver, nye klosser og nye calippere:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/P1010156.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Div/P1010155.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn., 9,Mai,2007,21,12
Og nå har jeg hentet 8`ern som skal lirkes under panseret  ;D ;D

En eller annen gang i fremtiden når jeg får tid....... :-\
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,29,Mai,2007,23,06
Har stått stille her litt nå.... Får ikke så mye tid omdagen til å pleie min egen bil. Tiden går med til jobb, Sommer treffet og arvingen!

Men er innom hver dag å titter på 8`ern som står på pallen i hjørnet på lageret hver eneste dag. Og drømmer meg bort!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø., 3,Juni,2007,14,46
Var innom Bg Nor for å samle sammen litt sponsorstøtte til Evjemoen treffet på fredagen. Det ble litt dyrt.....

Handlet Teraflex sine grommeste Quick Disconnects. Bare en vri knapp, så løser den ut. Skal rekke å montere dette før treffet. Bilder kommer!

Hadde også en skikkelig vask innvendig og utvendig på lørdagen. Det var på høy tid ettersom jeg bare hadde tatt en "kattevask" etter Gol turen.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonMa., 4,Juni,2007,14,20
Var innom Bg Nor for å samle sammen litt sponsorstøtte til Evjemoen treffet på fredagen. Det ble litt dyrt.....

Det er en grunn  til at de er sponsor, ja .)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikTo., 7,Juni,2007,22,07
Jeg var innom garasjen til Stein i kveld, og hjalp til å montere "TeraFlex S/T Swaybar System". Vi måtte teste etterpå og tok noen harry-bilder ;D

(http://www.jan-erik.no/images/wrangler/bilde255.jpg)
(http://www.jan-erik.no/images/wrangler/bilde256.jpg)
(http://www.jan-erik.no/images/wrangler/bilde257.jpg)
(http://www.jan-erik.no/images/wrangler/bilde258.jpg)
(http://www.jan-erik.no/images/wrangler/bilde259.jpg)
(http://www.jan-erik.no/images/wrangler/bilde260.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr., 8,Juni,2007,15,16
Litt hygge ble det jo  ;D

Men for å si det sånn! Dette var en av de første tingene jeg har montert som helt klart forbedret dagligbruken. Bilen ble mye stivere på landevei og håndterer svinger på en klart mye bedre måte. Dette settet koster noen kroner, men er verdt hver krone!

Det er ikke ofte man kjøper deler til et offroad bygg som klart forbedrer den daglige kjøringen OG forenkler turkjøring i skog og mark!!!

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-April07/DSCI0310.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-April07/DSCI0311.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-April07/DSCI0317.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-April07/DSCI0315.jpg)

Jeg rakk å sette bilen tilbake i veimodus, kjøre ned på Shell`en og kjøpe pølse i brød før Jan Erik hadde grisa seg ned når han tredde på stagene sine igjen ;)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikSø.,10,Juni,2007,16,34
Sitat
Jeg rakk å sette bilen tilbake i veimodus, kjøre ned på Shell`en og kjøpe pølse i brød før Jan Erik hadde grisa seg ned når han tredde på stagene sine igjen

Hehehe... ja, nå skal vi ikke bli for tøffe i tryne her :P
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,24,Juni,2007,23,38
Den nye Sway baren og stabstagene fungerer så utrolig bra!!! Kan ikke skjønne hvorfor jeg ikke har kjøpt dette før og heller ikke hvorfor ingen andre har gjort det????

Men morsomst var det på vei hjem fra Evjemoen.... Jeg, Simon og jan Erik kjørte sammen hjem, den samme ruta som Oslo konvoien kjørte nedover. Men jeg måtte hele tiden slakke av på gassen for ikke å kjøre fra dem. Det morsomste med det hele, var at jeg dro på boggihenger med passe lass og de andre kjørte solo  ;D  Det var ikke den "spreke" motoren min som gjorde susen, men at jeg kunne holde fartsgrensa gjennom svingene uten at det krenget mer enn i en standard stram SUV....

Anbefales!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: LesPaulMa., 9,Juli,2007,12,38
Hmm, stilig.
Kanskje noe å tenke på. Er de lette å ta på/av når man skal kjøre i terrenget?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa., 9,Juli,2007,13,46
Sitat
Er de lette å ta på/av når man skal kjøre i terrenget?

Kan vel si det ja! Men må jo ut av bilen for å vri om "rattet" da.... ;)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa., 9,Juli,2007,13,51
Var innom Arti` trøks  ( Arctic Trucks ) og handla inn litt snadder. Viair største kompressor kit med 2.5 gallon tank og komplett lednings og slange sett. ;D

Fyller mine 36" fra skogstil til asfaltstil på ca 2min pr dekk. Kontra 15min med Biltema / ARB kompressor.

Blir deilig å få den på plass en vakker dag i fremtiden.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Golden EagleMa., 9,Juli,2007,17,26
Har en slik kompressor selv, og presterte av gammelvane å snu ryggen til den på søndagen på landstreffet.

Du kan si at jeg hadde nok luft i et par av hjulene ja!!

Funker glimrende og er lett i bruk.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: LesPaulMa., 9,Juli,2007,19,45
Sitat
Er de lette å ta på/av når man skal kjøre i terrenget?

Kan vel si det ja! Men må jo ut av bilen for å vri om "rattet" da.... ;)


blærgh  :P   hehe ;)
Så skikkelig stilig ut
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,10,Juli,2007,11,16
På vei hjem fra Grava igår så møtte jeg ei Tsjekkisk jente i en Golf ved rundkjøringen over motorveien. Hun lå i høyerefeltet og jeg i venstre. Men midt i rundkjøringen ble hun usikker og skar over i filen min og skulle videre en runde til....

Resultatet ble ikke så bra ( ihvertfall ikke for henne... ) Hun svingte rett inn i hjulet mitt og jeg bulka forskjermen hennes før jeg skrellte av hjørnet hennes foran med fanger, blinklys osv. Jeg børstet bort litt plastrester ( fra hennes bil ) som lå igjen i felgen og rundt dekket på bilen min. Men ellers ikke en skramme eller ripe  ;D

Petter og Kathrine som kom like bak stoppet og etter å fyllt ut skademelding hjalp jeg og Petter henne med å fjerne løse rester og vrak gods så hun trygt kunne kjøre videre.

Synes litt synd på henne da hun var her på ferie.... Men veldig glad det ikke var min skyld!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: SkywalkerTi.,10,Juli,2007,13,28
Det er sånn foretaksomme damer sjekker seg ny mann. Fryktløst og målrettet. (Fin eller?)  ::)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,17,Juli,2007,23,18
Før avreisen til til GP idag ble det noen timer i garasjen. Måtte fikse den avrevne slangen til sperra bak. Men det var ikke bare slangen som var problemet. I akselhuset så sitter den en nippel-overgang til nippelen som slangen sitter i. Sistnevnt hadde fått grundig juling og var et sant helvete å få løs ( i biter til slutt ). Så da var det ned på Tess og lage en ny.

Fikk laget en vinkelnippel med hurtigkobling. Da fikk jeg lagt den bakover og med festeklemmer i toppen av diffen slik at den ligger mye bedre beskyttet. Tøffet avgårde og fikk bruk for den i Svinndal. Men da konka den igjen og bare fes. Så det er tydelig at det er mere som er muffens her.....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,11,September,2007,21,29
Hmmmmm, Var å tittet på et "fy fy" prosjekt idag...... En Ford Thunderbird av edel årgang. Men det får vel holde med et prosjekt og frøkna var ikke blid når jeg tok det opp etter middagen ???

Til søndag er det Kongsberg treff og jeg har fortsatt ikke funnet ut hvorfor sperra bak ikke funker skikkelig. Får se om jeg ikke krabber en tur under og titter en gang til. Fatter ikke hvor lekasjen er hen. Men den kommer bakfra et sted. Såpevann er nok løsningen?!?

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikOn.,12,September,2007,14,47
Til søndag er det Kongsberg treff og jeg har fortsatt ikke funnet ut hvorfor sperra bak ikke funker skikkelig. Får se om jeg ikke krabber en tur under og titter en gang til. Fatter ikke hvor lekasjen er hen. Men den kommer bakfra et sted. Såpevann er nok løsningen?!?

Sperrer er for pyser ;D

Men var det nippelen du fikk ordna hos TESS som gikk åt helvete? Eller er det et annet sted det lekker?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,12,September,2007,14,52
Sitat
Sperrer er for pyser

Men var det nippelen du fikk ordna hos TESS som gikk åt helvete? Eller er det et annet sted det lekker?

Tja, er du skap-pyse du da...? Siden du drømmer om å ha det  ;D ;D

Nei, må lekke et annet sted også.... Men klarer ikke å finne hvor  >:(
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikOn.,12,September,2007,15,01
Tja, er du skap-pyse du da...? Siden du drømmer om å ha det  ;D ;D

Hahaha... vel, får bite i det sure eplet og innrømme det da :P

Såpevann er ihvertfall et sted å starte.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,17,September,2007,14,31
Hadde en meget hyggelig dag helt frem til slutten..... Da "skulle jeg bare" opp den ene kneika som ingen kom opp ( bortsett fra Ronny, da ingen så det  ;D ). Var helt på vippen øverst da det smalt og knasa i diffen bak. Olje rant ut av lufteslangen oppe ved tanklokket. Stoppet umiddelbart og vinsja meg over kanten..... Pga av lekasjen til sperrene, så har tydeligvis baksperra fått litt trykk selv om jeg kun kjørte med sperra foran på. Var fryktelig redd jeg hadde knekt noe i innmaten, men den holdt hele veien hjem også.

Får ta en skikkelig titt på det en vakker dag.....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: RonnyMa.,17,September,2007,15,31
Eirikur og meg her konstanterer med luftlekkasje inni selve akselen. O- ringer inni som er bobob. Vet du hva sperre heter? RD ?? ???. Så kanskje de rette o-ringene finnes på lager  ;D

Og jeg kom opp med tilskuere. ::) Det var bare dere som var mer opptatt med pølser og grill som ikke så det. Matvrak ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,17,September,2007,15,37
Det er jo en ARB sperre, men iogmed at jeg har bytta aksling, så vet jeg ikke hva akkurat den heter..... Hvis du tenker på delenummere.....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,17,September,2007,15,44
En kort telefonsamtale senere og RD 116 dukker opp.....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,30,September,2007,21,15
Hadde en koselig tur til Svinndal idag. Startet tidlig med å øse bilen..... Fylle luft i det flate dekket...... Be til bilguden om at Diffen bak skulle holde en dag til.... Og så bar det av sted!

Været viste seg fra flere sider og vi hadde det gøy. Fikk testet vippepunktet over bakfangeren og den tåler en hel god del... Men guffent når begge forhjula loggrer over bakken og vinker til sidene ;D

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Svinndal-30-9-07/Tommy_0014.jpg)

Diffen holdt, men nå skal den overhales!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikSø.,30,September,2007,21,18
Det var RÅTT bilde!!! Lurer på om kona hadde blitt med opp der i dag ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,21,Oktober,2007,22,25
Den allerede spolerte jeephelgen toppet seg da jeg klokken 02.45 i natt ble oppringt av brannvesenet som kunne fortelle meg at lageret på jobben ( som jeg også bruker til lagringen av jeepdeler og skruplass ++ ) var i lys lue...... :-[

Kom meg på jobb litt utpå dagen idag og den ene hallen var 90% røykskadet men heldigvis hadde brannen blitt slokket og hadde "lite" omfang...... Dog får jeg det morsomt med hardtoppen og takstativet..... Hardtoppen var en sort klomp støv, dog ikke brent, bare 1cm aske som dekket den. Takstativet hadde malingen boblet på, og gassene i rommet sørget for fin rustfarge allerede etter noen timer.

Men alikevel, så kan jeg takke en eller annen gud, for i rommet ved siden av står motoren, girkassa, en europall med deler OG Jeepen!!! Hadde parkert den der inne før turen til Køln og skulle hente den idag uansett. Heldigvis var det minimalt med røykskader og den var ellers i fin form!!

Så nå venter det et sant styr med forsikringen ( Som er 100% i orden !!  ;D ) og noen vanvittige uker med rengjøring av utstyr og maskiner på jobben.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Golden EagleSø.,21,Oktober,2007,22,47
Uff da!

Også du da som ikke hadde noe å drive med fra før!

Det der er utrivelige greier og genererer vanvittig med jobb.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikSø.,21,Oktober,2007,23,31
Ouch.... den svei... Får håpe dere får alt oppe å gå igjen på jobben snart da. Det var jo også utrolig flaks oppi alt annet at det gikk bra med både bil og motor da.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,22,Oktober,2007,12,15
Takstmann, Forsikringsagenten samt ISS Factory Services ( Skadebegrensning ) har vært her i hele dag og kan konstantere noen mill i skade samt 4 mnd rehab på lokalet.......

Så dette blir et helvete! Lyspunktet er jo at Jeepen og dens utstyr overlevde uten problemer. Hardtoppen kan renses og vaskes, den ser hel ut uten at jeg har tatt den ned fra hylla og nøye inspisert den da....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikMa.,22,Oktober,2007,14,18
Så jævelig kjipt. Hva gjør dere nå da som lokalet må ordnes? Vet de hvordan brannen startet?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonMa.,22,Oktober,2007,14,44
Scheise !   
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeMa.,22,Oktober,2007,16,19
Hardtoppen kan renses og vaskes, den ser hel ut uten at jeg har tatt den ned fra hylla og nøye inspisert den da....

Det bør du gjøre, varme & glassfiber er ingen god kombinasjon...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,22,Oktober,2007,17,52
Brannårsaken er foreløpig ANTATT kjent, men før politiet bekrefter dette, så er det bare spekulasjoner. Men brannen er ikke påsatt.....

Hele lageret må tømmes og alt innholdet må vaskes grundig eller kastes! Hele lokalet må nesten rives og bygges opp på nytt sannsyneligvis. 800m2 av lageret vårt er da "borte" i 3-4 måneder. Har jo 1400m2 til, men det er jo i utgangspunktet fullt, så noen OB Wiik haller blir vel løsningen for det utstyret som kan lagres utendørs.......

Off, orker ikke tanken på de neste månedene med lagring ute og hist og pist med utstyr overalt hvor det ikke er plass nok og full rehab midt oppi. Det blir så pes!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr., 2,November,2007,12,07
Hardtoppen har tålt varmen, men det jeg ikke så før jeg tok den ned, var at et lysstoff armatur som hang over, har smeltet og rent ned på taket, så her blir det flikking og full lakking.

Omfanget av skadene bare fortsetter å bre seg utover. Har snart passert 15 mill og det dukker opp ting hele tiden.......
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: LesPaulSø.,11,November,2007,11,24
Ser du har montert den samme kufangeren som meg. Hvordan fikk du den godkjent? ???
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,11,November,2007,16,01
Hmm, litt tve-egget det spørsmålet! Den er "godkjent" men ikke skrevet inn i vognkortet. Dette fordi det er en "Winchguard" og ikke en fanger...... Så den går som arbeidsredskap. Dog tror jeg at jeg vil få problemer med dette nå etter innskjerpelsen.

Bilen er vist og godkjent BT med denne fangeren 3 ganger og hver gang har jeg tatt det opp med dem, hvorpå de sier at denne typen ikke trengs godkjenning fordi det er i sammenheng med winsjen.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: LesPaulSø.,11,November,2007,18,18
Jeg rakk å registrere at jeg hadde "frontal beskyttelse" før deadlinen gikk ut i mai. Så det skulle ikke herske noen tvil om at den har sittet på bilen siden den var omtrent ny  :P

Og slik jeg har forstått det, så er vinsjen ikke en kufanger fordi den er montert bak støtfangeren, og som du sier et arbeidsredskap. Selvom jeg ikke er sikker på at "arbeidsredskap" er godkjent lenger. Hvilken trafikkstasjon er det du har snakket med? Kanskje jeg kunne ringt dem og forhørt meg litt, før jeg tok meg bryet å skru den på.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,12,November,2007,07,54
BT på Drammen. Men som sagt, så antar jeg at det blir problemer neste gang bilen vises..... Jævelig synd. for den er jo godkjent, men de ville ikke skrive det i vognkortet!!! Og jeg har ingen bevis på dette, så det blir ord mot ord ( Goliat vs David ).
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: SkywalkerMa.,12,November,2007,09,24
Hei, karer. Sjekk med BT igjen. Det er da ikke blitt slutt på "arbeidsredskap" selv om det er kommet et generelt direktiv som regulerer jålebøyler. Det er alt for mange tjenester som trenger frontmontert utstyt til at dette kan fjernes med et pennestrøk. Diverse aggregater, kraftuttak, pumper, brøyteutstyr o.l. for både lette og tunge kjøretøy må da fremdeles være tillatt. Bønder, anleggsvirksomhet, E-verk, redningsselskaper, brannvesen er noen av tjenestene som trenger slikt utstyr. Brukerne er dermed så mange at det er behov for en generell bestemmelse og ikke et kløneri med unntak hver gang.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: LesPaulMa.,12,November,2007,15,29
Sendte BT en mail i går. Men de har ikke svart. Skal ringe og forhøre meg litt.
Jeg har brukt vinsjen på jobb flere ganger selv, jeg klarer meg uten, men nå som jeg har blitt vant til det, har vinsjen blitt et verdifult verktøy når det trengs som verst.

Men selvom det har kommet nye regler i år, så har det jo til nå blitt montert mange warn kufangere på jeeper både med og uten vinsj. BGNor må vel ha hatt noen papirer på dette, ellers burde de jo si ifra at den ikke éégentlig er godkjent til bil.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø.,24,November,2007,10,14
Sitat
Men selvom det har kommet nye regler i år, så har det jo til nå blitt montert mange warn kufangere på jeeper både med og uten vinsj. BGNor må vel ha hatt noen papirer på dette, ellers burde de jo si ifra at den ikke éégentlig er godkjent til bil.

Tror du blander med Cobra lyktebøyler nå. Det har Bg Nor papirer på. Og noen ytterst få erstatnings fangere for ZJ og XJ ( 1 eller 2 typer )

Men tror ikke det skal bli det helt store problemet, men sabla irriterende at de ikke har kunnet skrive den inn i vognkortet før når den var godkjent!

Advance adapters har slått seg vrange på frakten av Atlas kassa, så nå sjekker jeg ut sTaK adapters (http://www.stak4x4.com/3speed.htm) istedet. Den er noe billigere, men jeg har ikke hørt noe spess om de. Hverken på godt eller vondt. Så får vi se om de klarer å ordne frakt til en penge som ikke rakner hele kjøpet.

Jeg har da bedt om med følgende innhold:

3.75:1, 2.05:1, og 1:1 giringer
TJ style gulv skifter, 3 spaker
Park brems på utgåend aksel bak

Så nå får vi se om nissen er snill iår ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeLø.,24,November,2007,18,29
Sitat
Men selvom det har kommet nye regler i år, så har det jo til nå blitt montert mange warn kufangere på jeeper både med og uten vinsj. BGNor må vel ha hatt noen papirer på dette, ellers burde de jo si ifra at den ikke éégentlig er godkjent til bil.

Tror du blander med Cobra lyktebøyler nå. Det har Bg Nor papirer på. Og noen ytterst få erstatnings fangere for ZJ og XJ ( 1 eller 2 typer )

Men tror ikke det skal bli det helt store problemet, men sabla irriterende at de ikke har kunnet skrive den inn i vognkortet før når den var godkjent!

Advance adapters har slått seg vrange på frakten av Atlas kassa, så nå sjekker jeg ut sTaK adapters (http://www.stak4x4.com/3speed.htm) istedet. Den er noe billigere, men jeg har ikke hørt noe spess om de. Hverken på godt eller vondt. Så får vi se om de klarer å ordne frakt til en penge som ikke rakner hele kjøpet.

Jeg har da bedt om med følgende innhold:

3.75:1, 2.05:1, og 1:1 giringer
TJ style gulv skifter, 3 spaker
Park brems på utgåend aksel bak

Så nå får vi se om nissen er snill iår ;D

Hvis det ikke haster allverden, kan du ikke sende den atlas'en med jetcarrier sjøfrakt ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø.,24,November,2007,20,40
Sitat
Hvis det ikke haster allverden, kan du ikke sende den atlas'en med jetcarrier sjøfrakt ?

Joda, og det her faktisk her moroa med Advance Adapters virkelig begynte.... Jeg spurte om de hadde fraktfritt i USA ( pleier å få det når jeg handler over et par tusen $ de andre stedene jeg har handlet ). Og da fikk jeg klar melding om dette var prisen de skulle ha for å gidde å sende det til meg i det hele tatt.

Jeg mener jeg stilte et helt greit ja/nei spørsmål uten å fornærme noen, men han tok det ille opp!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeLø.,24,November,2007,23,59
Sitat
Hvis det ikke haster allverden, kan du ikke sende den atlas'en med jetcarrier sjøfrakt ?

Joda, og det her faktisk her moroa med Advance Adapters virkelig begynte.... Jeg spurte om de hadde fraktfritt i USA ( pleier å få det når jeg handler over et par tusen $ de andre stedene jeg har handlet ). Og da fikk jeg klar melding om dette var prisen de skulle ha for å gidde å sende det til meg i det hele tatt.

Jeg mener jeg stilte et helt greit ja/nei spørsmål uten å fornærme noen, men han tok det ille opp!

Hmmmm,
men du trenger vel egentlig ikke å kjøpe den direkte fra AA, har ikke de en rekke forhandlere rundt omkring ?

Et kjapt søk på ebay ga følgende:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/CUSTOM-ATLAS-TRANSFER-CASE_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ33615QQihZ020QQitemZ300007861915QQrdZ1QQsspagenameZWD1V

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Atlas-II-Transfer-Case-4-3-1-Jeep-21-or-23-Spline_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ46104QQihZ002QQitemZ8000498518QQrdZ1QQsspagenameZWD1V

Bare for å nevne 2 på ebay.

Hvis du sjekker www.pirate4x4.com sin "vendor" seksjon, så vil f.eks. finne følgende:

http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=629221

Zachy , har fulgt en tråd med han som deltager, virker ikke som om noen har noe vondt å si om han...

Osv, osv, osv
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikTi.,11,Desember,2007,09,50
Hallois, var det du, Stein, som blinka på meg på Bærumsveien i dag, i CRV'n?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,11,Desember,2007,19,26
Sitat
Hallois, var det du, Stein, som blinka på meg på Bærumsveien i dag, i CRV'n?

Neppe! Den driten (riskokeren) kjører jeg minst mulig...... Nei, har vært på jobben i hele dag og brukt bilen ( ikke fremkomsmiddelet til frøkna ).
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikTi.,11,Desember,2007,20,34
Hehe.. ok:)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: AmundMa.,24,Desember,2007,16,46
Kjøp STAK, det er bra saker. Snakka litt med gutta på SEMA... lite firma, men flinke folk. Sjekk pirate4x4.com for erfaringer med dem, har bare lest gode ting.. .men det er en stund siden jeg sjekka riktignok.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeMa.,24,Desember,2007,22,09
Kjøp STAK, det er bra saker. Snakka litt med gutta på SEMA... lite firma, men flinke folk. Sjekk pirate4x4.com for erfaringer med dem, har bare lest gode ting.. .men det er en stund siden jeg sjekka riktignok.

Hvis en "bare" trenger en 2-trinns transfer, så har STAK en artig sak:
De har frest ut et hus som er bolt-on som en 231, men du fyller den med innmaten fra en D300...
Brukte D300 får en for noen få 100 $, i tillegg må en nok ha et overhalingskit (lager + pakninge).
Da er en kvitt kjedet, SYE, osv, osv.

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,18,Januar,2008,20,09
Etter fadesen med direkte handel hos AA, så endte jeg opp med å bestille den fra www.mad4wd.com (http://www.mad4wd.com) etter gode tips fra Frode. Har ikke snakket med han personlig, men han responderer kjapt og skikkelig på mail. Hjemmesiden hans er helt på tur, men den skal visstnok komme opp for full drift iløpet av Januar.

Så da er ATLAS 4S med følgende giring bestilt  1:1,  2.0:1,  2.7:1,  og 5,3:1 bestillt ;D Og siden jeg syntes synd på meg selv for å bruke så mye penger på dette, så bestilte jeg like godt også Vancho front disc conversion (http://www.vancopbs.com/product_p/dkj1000.htm) som plaster på såret  :-X

Så da er det bare å vente i spenning en god måned før det blir levert på døra......

Felgene jeg bestilte for et år siden blir det ikkenoe av da leverandøren min ikke klarte å skaffe de jeg ville ha ( faktisk ikke i det hele tatt...), så da må den delen i tenkeboksen igjen!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr.,18,Januar,2008,21,18
Hehe.. Larry lurer på hvilken parfyme kona mi bruker. ;D
Han er tydeligvis fornøyd med kveldens ordre..

Må si jeg er litt misunnelig på den kassa, Stein. Men den kan jo heldigvis ettermonteres...
I garasjen min tror jeg det er bilde av bremsesettet du har bestilt. Bækken monterte på TJ'en til en kompis (Kristian) av meg samtidig som han monterte giring/ARB og Ford 8.8 aksling.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr.,18,Januar,2008,21,33
Her er sluttresultatet av bremsesett monteringen:

(http://www.offroad.no/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=13892)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr., 8,Februar,2008,21,58
Har hatt en kjedelig og lang uke.... Håper jeg slipper gjentakelse!!!

Har jo to nydelige barn.... En Jeep og lille Kristoffer på 20mnd.

Uken startet med at lille Kristoffer fikk feber mellom 39 og 41 grader. Søndagen toppet det seg med kraftige feberkramper og han fikk seg en tur med disse gule bilene med blå saftblandere på. Nå er jo ikke feberkramper direkte farlige i seg selv annet enn at det ser jævlig ut for mor og far, men legen mente det var fornuftig med besøk da det var første gang. Utover uken ble han bare mer og mer fjern og ny tur til legen resulterte i 2 dager i isolat på Riksen. 10m2 og du får ikke gå rundt på sykehuset. Skal du ha deg en kaffe må du ringe på pleieren og hun kommer med den! Bra service da ;D Han er nå på bedringens vei og vi er hjemme igjen. Men legene venter på resultatene av prøvene og vet vel ikke helt hva det var / er.....

På vei hjem fra Riksen, så fant mitt andre hjertebarn ut at han ville kvitte seg med eksosen, så da løsnet like greit hele driten seg rett bak Cat`en og jeg fikk litt smak på en V8 lyd. Masse bråk og liten futt ble det.

Siden jeg må overlate "skruing" av det ene barnet til litt mer kyndige folk, så får jeg trøste meg med å skru litt på det største barnet. Det var på tide at det røyk noe igjen.....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr., 8,Februar,2008,22,35
Var Kristoffer en av de på isolat som det stod om i avisene for noen dager siden? Eller forresten, det var muligens i Bodø?
Håper den gamle eksosen lot seg lappe på. Kjipt å bruke dollars rett før du skal skifte til V8.
Snakket med Larry for en stund siden, transferen din er under bygging og er hos ham om ca en uke.
Mine varer gikk derfra i dag, jeg kommer ikke videre uten stikkakslingene så jeg hadde ikke tolmodighet til å vente ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr., 8,Februar,2008,22,39
Nei heldigvis så var ikke det oss. Tror det var på annen kant av landet...??

Fett, Han må sende meg en dato han regner med at den er i New York, så jeg får samshippet den med noen felger og stæsh til en Corvette jeg holder litt på med!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr., 8,Februar,2008,22,41
Jeg snakker med ham nesten daglig. Han gir nok beskjed før han trekker kortet ditt uansett..

Eller forresten, det har han vel allerede gjort, ja.. Men han sier helt sikkert fra uansett. :)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr., 8,Februar,2008,22,47
Masse penger er borte fra kortet mitt ;-)  Men jeg trenger noen dager på å organiser og han har ikke fått korrekt merking av forsendelsen enda....

Kan du sjekke med han om han har sett på Headers som kan matche motoren og bilen neste gang du chatter med han??
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr., 8,Februar,2008,23,06
Da har jeg spurt ham, men jeg tror han holder på å legge varmerør i gulvet til den nye delen av verkstedet.
Han svarer nok ikke før senere i natt.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø., 9,Februar,2008,22,13
Har forøvrig også handlet inn komplette Teraflex justerbare kontroll armer til forakselen også. Så nå blir the bedre flex og mindre knekte foringer.....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: sandviperLø., 9,Februar,2008,23,27
Øvre og nedre armer? Hvor mye kom det på?

Hvordan ligger du ann med V8 bytte? Begynner å bli sugen på 4:1 ;)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø., 9,Februar,2008,23,37
Armene kom på ca 4000,-

V8 bytte....... Nå får jeg mye deler de neste 3 ukene, så skal jeg ha noe offroadkurs i mars, så påske, så 10 dager i Chile, så 3 dager på Gol ( vintertreffet ) og da var sommeren her allerede :-(

Jeg kan bygge om kassa di hvis du kjøper delene. Det rekker jeg innen kort tid, men det ser ikke ut som om det ble et vinterprosjekt iår heller å sette inn åttern. Meld fra!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeSø.,10,Februar,2008,21,02
Dersom han er kjapp og kjøper delene fra mad4wd kan de jo sendes sammen med kassa di, Stein?
Bare et tips..
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,19,Februar,2008,07,58
Jeg skal på en liten jobbtur til Chile i mnd skifte mars/april. 10 dager der nede på jobbens regning, men skal kun jobbe dag nr 2 og dag nr 9, så jeg får bra med tid til å kose meg der nede  ;D

I den anledningen har jeg trålet nettet etter klubber osv som har med 4x4 å gjøre og kom i kontakt med en hyggelig fyr som bor i den lille byen jeg skal bo i. Han heter Rafael Gaete og kjører rundt i en litt modda Kaiser M715. Han skal prøve å sette sammen en tre dagers tur innover, men må ha med seg minst 2 biler til. Og da dette er i en arbeidsuke, så var han ikke helt sikker. Men han lovte å få til noe.

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Chile2008/Kaiser-Chile.jpg)

Jeg gleder meg bra allerede  ;D ;D

Kommer hjem igjen tirsdagen noen dager før Gol treffet, så jeg får vel en god dose offroad i denne perioden....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø.,22,Mars,2008,10,18
Da er det bare et par timer igjen før den spennende reisen med 27 timer reisetid hver vei tar fatt. Har ikke hørt noe fra Rafael på en drøy uke og han har ikke svart på de to mailene jeg sendte nå i påsken, så jeg bare håper det er fordi han er på påskeferien eller noe og at han har ordnet en kosetur..... uansett, så dukker det nok opp noen bilder fra strøka nedenfor iløpet av de kommende 10 dagene.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,24,Mars,2008,01,23
Det går jo faktisk noen TJ`er her nede, men har bare sett en YJ og ikke snurten av andre erverdige Jeeper....

Fortsatt ikke fått noen tilbakemelding fra "gutta" her nede angående kjøring, så det begynner å se mørkt ut  :-[

Vel vel! 28 timer med reise og rett på jobb i 9 timer. Det var digg med en dusj og et par kalde brune venner til 7 kroner stykke da  ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeMa.,24,Mars,2008,07,25
Får håpe de dukker opp, for turen de hadde forespeilet hørtes jo bra ut...
Er det grei temperatur der borte?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,24,Mars,2008,11,12
Ikke så galt at det ikke er godt for noe. Været igår var omtrent perfekt for meg. Liker det ikke for varmt...

Blå himmel, svak sønnavind, steikende sol og 24 grader. Det er jo senhøsten her nede, Samme tid på året som vi har oktober omtrent. Kan vel ikke klage. Gutta her nede mente jeg burde investere i Solfaktor 40!!! Den tar visst ganske bra her nede.....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeTi.,25,Mars,2008,12,20
Hva er egentlig tidsforskjellen?

Hørt noe fra gutta?

Mulig det er like bra om du ikke gjør det? Det kan jo være en gjeng med karer som vil kjøre deg ut i jungelen, rane deg for for penger og holde deg som sexslave i noen måneder ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,25,Mars,2008,12,24
Ikke hørt noe...... Tidsforskjellen er 4 timer bare.

Har bestemt meg for å dra til et sted som heter Petrohue, flotte hytter ved en innsjø med utrolig mye flott natur og masse dyr. Skal leie meg en 4Runner ( i mangel på skikkelig bil, så er det et ok alternativ....). Så får jeg ratta litt rundt.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 3,April,2008,22,32
Har hatt noen minutter med Larry  Mad4wd.com (http://Mad4wd.com) fra Statene igjen og bestillt mere deler. Fikk litt giv når jeg så Kath dro igang her nå  ;D

Løsningen på fordeler problemet var mange og han anbefalte meg denne: LT1Intake.com (http://www.lt1intake.com/files/pricelist.html) 

Av andre ting, så skulle han sjekke ut en grom og skikkelig radiator med vifte etc og litt mer snadder på en liten og diskre shoppingliste jeg sendte.

Nå er allt mitt kommet til han og han lovte å shippe pallen med allt snadderet neste uke, så da er det her iløpet av April.....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr., 4,April,2008,00,11
Hehe.. det er bra, Stein..

Jeg bestilte  D44 bakaksling M/ skivebremser, ARB og 4.56 giring, samt ARB og giring til D30 front for en kompis(Egil) med TJ i dag. Larry tok $3200 for akslingen. Selv med frakt og mva får jeg det til å bli en del billigere enn å kjøpe brukt Ford 8.8 i Norge for så å overhale og montere ARB/giring i den og sveise nye braketter..

Her er et lite utdrag fra min samtale med Larry i kveld:

Larry Davis: you guys are high maintance
Frode Ryste: And spending money..
Larry Davis: yep
Larry Davis: i like it
Larry Davis: plus i like the fact that it is going to norway
Larry Davis: just takes so much time getting it all together
Frode Ryste: Yes.. Thats why we love you..

Han liker oss iallefall :)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerFr., 4,April,2008,08,13
Hehe.. det er bra, Stein..

Jeg bestilte  D44 bakaksling M/ skivebremser, ARB og 4.56 giring, samt ARB og giring til D30 front for en kompis(Egil) med TJ i dag. Larry tok $3200 for akslingen. Selv med frakt og mva får jeg det til å bli en del billigere enn å kjøpe brukt Ford 8.8 i Norge for så å overhale og montere ARB/giring i den og sveise nye braketter..

Her er et lite utdrag fra min samtale med Larry i kveld:

Larry Davis: you guys are high maintance
Frode Ryste: And spending money..
Larry Davis: yep
Larry Davis: i like it
Larry Davis: plus i like the fact that it is going to norway
Larry Davis: just takes so much time getting it all together
Frode Ryste: Yes.. Thats why we love you..

Han liker oss iallefall :)

ha ha, fett!
Hvem er Larry duden?

Et annet tips for rimelig frakt fra us til norge: www.jsmshipping.com
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr., 4,April,2008,09,34
Larry driver madwd.com

En fin fyr som følger opp spørsmålene og holder oss oppdatert om ordrene.
De driver mest med drivverk ol, men til både meg og Stein har han skaffet mye annet.
Er litt usikker på om han har tid til å dra på Summit for å handle smådeler om etterspørselen øker, men det får vi se etterhvert.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonFr., 4,April,2008,10,48
Jeg bestilte  D44 bakaksling M/ skivebremser, ARB og 4.56 giring,

Har dere sett på pris/tilgjengelighet for tilsv. aksling foran ? Med bladfjærfester og trackbarfeste ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr., 4,April,2008,11,08


Jeg spurte for den samme TJ'en og han sa $2-300 mer enn bak.
Brakettene til Bladfjærer kan ikke utgjøre noe særlig..
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerFr., 4,April,2008,12,04
 :)

Da skal jeg få meg en ny venn: Larry!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeFr., 4,April,2008,13,06
:)

Da skal jeg få meg en ny venn: Larry!

Regner med at det ikke er Larry Laffer... <smil>
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CJ-7Fr., 4,April,2008,14,48
håper ikke det  ;)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeFr., 4,April,2008,15,18
håper ikke det  ;)


Nei, du gjør vel ikke det... <smil>

Meeen for å trekke dette tilbake igjen:
Stein: den linken til det innsuget mener jeg du har fått fra meg før engang, muligens i motortråden ?
Nå husker jeg ikke alle detaljene, men jeg mener det er noe med at det er problemer med noen (av de senere ?) årsmodellene.  Var det noe med EGR ventilen som stod i veien ?  Nei, husker ikke, uansett, sjekk det ut før evn. bestilling.

Det er vel egentlig relativt enkel maskinering som skal gjøres, så med tilgang til en fresemaskin ++, så burde du kunne få utført dette her hjemme...

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,30,April,2008,09,48
Da har jeg fått bekreftet at en liten pakke fra MAD4x4 sendes idag og vil ankomme Oslo første halvdel neste uke.

Den lille pakka har vokst litt i størrelse siden jeg booket frakten, så hvis ikke prisen blir hinsides, så går den med flyfrakt. Pakka måler ca 1x1x1m og veier 150kg..... Blir flyfrakta for dyr, så blir det båt og ankomst første uka i juni...

Innholdet er:

- Atlas 4S
- Headers
- Vancho bremse oppgradering
- 3 raders radiator
- Masse småsnacks
- Masse slitedeler

Så da blir det Juleaften i mai også gitt ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeOn.,30,April,2008,09,53
Du fikk ikke Larry til å ta et bilde eller to, da?

Jeg spurte Aili på Fedex etter pris på en noe mindre pakke, men like tung..
Med International Priority kom den på over 40K..
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,30,April,2008,09,57
Sitat
Med International Priority kom den på over 40K..

 :o :o Da blir det sjøfrakt!!! Men jeg tror ikke prisen blir noe i nærheten av det! Min fraktleverandør snakket om at prisen ikke ville doble seg engang i og med at min første forespørsel lå nesten innenfor samme kategori. Og da er det fortsatt noen tusenlapper igjen før jeg bikker 10k....

Men jeg skulle få en bekreftelse på dette idag. Skal sende Larry en mail og høre om det er for sent for bilde... ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeOn.,30,April,2008,11,33
Sitat
Med International Priority kom den på over 40K..

 :o :o Da blir det sjøfrakt!!! Men jeg tror ikke prisen blir noe i nærheten av det! Min fraktleverandør snakket om at prisen ikke ville doble seg engang i og med at min første forespørsel lå nesten innenfor samme kategori. Og da er det fortsatt noen tusenlapper igjen før jeg bikker 10k....

Men jeg skulle få en bekreftelse på dette idag. Skal sende Larry en mail og høre om det er for sent for bilde... ;D

1 kubikk med sjøfrakt jetcarrier koster 2 000,-

Men jeg ville sjekket det litt nøyere, ikke pga. pris, men pga leveringstid.  Det er mangel på containere & båter for tiden.
Har en "asfalt-slikker" stående i Detroit, og den får jeg ikke sendt før om 2-3 uker pga. manglende / sprengt skipsplass...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,30,April,2008,12,16
Sitat
Men jeg ville sjekket det litt nøyere, ikke pga. pris, men pga leveringstid.

Sliter ikke med slike ting da jeg har som sagt:

Sitat
Min fraktleverandør ...

Noen fordeler skal man ha via jobben når man jobber og sender ting rundt kloden hele året  ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeOn.,30,April,2008,19,07
Lurer på om det ikke står Atlas på en av de kassene her, jeg??  ;D

(http://www.offroadbilder.no/images.php/i156_Picture093.jpg)

(http://www.offroadbilder.no/images.php/i155_Picture092.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,10,Juni,2008,15,47
Nå står pallen fra Mad4wd på flyplassen og avventer fortolling. Så ikke mange dagene igjen før det ramler inn noen bilder med snæcks nå  ;D

Etter turen på Rena, så havarerte støttestaget til Panhard staget, som da foreløpig løses med strips :-X Ikke en god løsning, så jeg må få fikset dette kjapt. Bilen blir da satt på bukk inntil videre.

Paralell staget gjør heller ikke jobben sin lenger da hjulene er allt annet enn paralelle og staget ligner en slangeagur.... så litt rep ble det, men jeg har jo kjørt nesten 4 år nå uten skader, så det må jeg tåle!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,10,Juni,2008,18,58
Her er ikke allt som det skal være....

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-juni08/Panhard-stag.jpg)

Hvorfor i hampen sitter de fordømte skruene så sabla godt når du skal demontere noe? Når du vil at de skal sitte, må du tid til annen etterstramme fordi de løsner litt...... :P
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: sandviperTi.,10,Juni,2008,22,20
hmm jeg har ikke de stagene på procomp 4 settet mitt, burde jeg det med tanke på godkjenning eller er det valgfritt monterings sett?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,10,Juni,2008,22,27
Sitat
hmm jeg har ikke de stagene på procomp 4 settet mitt, burde jeg det med tanke på godkjenning eller er det valgfritt monterings sett?

Flere muligheter her...

1: Du har montert annen Trackbar / Panhard stag.

2: Du har standard 4" fra ProComp og ikke Stage II settet.

Sjekk monteringsanvisningen som fulgte med / TÜV papirene om det står noe der om senking av festet for bruk av orginal trackbar...?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikTi.,10,Juni,2008,23,09
hmm jeg har ikke de stagene på procomp 4 settet mitt, burde jeg det med tanke på godkjenning eller er det valgfritt monterings sett?

Forskjellen på Stage I og Stage II er vel de stagene + pitman arm om jeg ikke husker helt feil. Eller var det mer stæsj?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,12,Juni,2008,09,56
De stagene er nå historie på bilen min..... Prøvde å vanne hele møkka i CRC i tre dager nå, og fortsatt satt den ene Uniballen så godt at driten røyk... Gjengene sitter igjen inni staget og øye ligger løst ved siden av.....

Så da er det bare å bestille ny justerbar fra Teraflex....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: sandviperTo.,12,Juni,2008,11,22
Har montert justerbart fra Teraflex ja.

Du har senkebrakett og stagene er ment som en støtte til denne eller?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,12,Juni,2008,12,08
De stagene er for å forsterke senkebraketten ja. Som nå blir byttet ut...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,12,Juni,2008,22,07
Sitat
Har montert justerbart fra Teraflex ja.

Kan du måle hvor mye du ca justerte lengden på staget?? Hvor stor er avstanden mellomdelene i den hylsa??
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,20,Juni,2008,15,54
Fikk målt til så nå er hjula akkurat like mye på utsiden av skjermene  ;D

Igår fikk jeg hentet pakka fra Statene som har brukt uendelig lang tid på reisen, men nå er gleden stor  ;D ;D

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-juni08/aP6200455.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-juni08/aP6200456.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-juni08/aP6200461.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-juni08/aP6200458.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-juni08/aP6200459.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging-juni08/aP6200460.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr.,20,Juni,2008,19,07
Det der var vakkert :)

Atlasen får du aldri tid til å montere, så bare send den videre hit opp.. ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikFr.,20,Juni,2008,20,02
Ja, skal du sette i gang nå eller?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: SkywalkerFr.,20,Juni,2008,21,52
Kule forbremser. De passer sikkert perfekt på XJ også. Hvilket fabrikat er det?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,20,Juni,2008,21,56
Vancho (http://www.vancopbs.com/product_p/dkj1000.htm) leverer disse. Tror Herman har kjøpt og montert dette på sin XJ.....?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: HermanFr.,20,Juni,2008,23,19
Vancho (http://www.vancopbs.com/product_p/dkj1000.htm) leverer disse. Tror Herman har kjøpt og montert dette på sin XJ.....?

Jo jeg har makne. men ikke montert enda :-\
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeLø.,21,Juni,2008,12,37
KristianT har montert de på sin TJ og de virker veldig bra.... :)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Kristian_TLø.,21,Juni,2008,14,43
KristianT har montert de på sin TJ og de virker veldig bra.... :)
Jepp! En meget god investering.  8)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerSø.,22,Juni,2008,14,45
Snasent Stein!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn., 2,Juli,2008,22,27
Da var det bare å krype til korset og innse at de fleste moddingene ikke kunne gjøres innen rimelig tid.... Jobben svelger unna all fritid, og jeg er kun hjemme de dagene jeg må hente junior fordi føkna jobber......

Så skulle noe gjøres, så måtte noen andre gjøre det!!! Arctic Trucks hadde ikke så gale timeprisen og Ronny følger bra opp, så nå står den der ute noen dager. De bytter bærearmene, bygger om Vancho skrubben, fikser lekkasjen i ARB-diffen og full forstillings- firehjuls kontroll.

Det kjipe er at Ronny er flink på mersalg, så han ringer jevnt og trutt og spør om ikke de skal ta ditt og datt i tillegg når de først er igang...... Så da var de ikke så "billige" alikevel....  ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 3,Juli,2008,19,06
Det var en fryd å ratte TJ`en ut fra Arctic Trucks idag  ;D

Meget presis i styringen og utrolig tight iforhold til det gamle rakkelet som hang forakselen "fast" til ramma.....  Gutta har gjort en bra jobb, men Ronny "turte" ikke å gi meg regningen, men insisterte på at den ville komme i posten om noen dager. Han var vel redd reaksjonen min når jeg fikk se tallene i fakturaen  :D Neida, han lovte at det skulle ligge innenfor ramma vi avtalte, så det blir nok bra!!!  ;D

Da er Vancho settet montert, nye justerbare kontrollarmer oppe og nede foran, Nytt bremserør og ny innfesting ( flyttet det da jeg subbet borti det gamle før innsnevring av radius...), Ny bærekule h. foran, rettet og forsterket paralell stag, nye stålomspunnet slange til ARB fra ramme og ned til diffen og fikset lekkasjen.

Så nå er bilen fitt for fight og Kjättilstorp neste helg. Skal bare få en skikkelig vask og så er det bare å laste opp!!! Det blir gøy  ;D

Bilder kommer imorgen eller lørdag!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeTo., 3,Juli,2008,20,22
Du får bare sette bort jobben med V8 også, så slipper du å vente til pensjonsalderen :)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 3,Juli,2008,20,32
Når passer det best for deg sier du?????
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr., 4,Juli,2008,00,19
Du kan iallefall gå utfra at når jeg har tid til det så slipper du å betale avgifter for å sette inn motoren... ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: BrorHundFr., 4,Juli,2008,04,16
Rookie som jeg er må jeg spørre hva justerbare kontroll-armer er..

Høres ellers helt biff ut, gleder meg til å se bilen live!


Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr., 4,Juli,2008,13,31
Kontroll armer ( også kalt bærearmer og radius armer ) er de som  går fra ramma og ned til akslingen ( gjelder kun biler med spiralfjærer !! ) og sørger for å holde denne på plass i bilens lengde retning. Pamhardstaget/trackbar holder akslingen sideveis.

At de er justerbare vil bare si at de er justerbare.... i lengderetningen. Justeringen skjer ved at du skrur de fra verandre som en strekkfisk til ønsket lengde. At de er gjenget på denne måten gjør også at bilen flexer bedre og du slipper de store brytningene i foringene ved flexing. Helt genialt!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,16,September,2008,18,54
Nå er det igang !!!!

Har avtalt med EB om noen uker i vinter. Da leverer jeg bilen demontert hos han og han tar seg av monteringen av det nye. Så nå skal jeg få satt sammen drivlinja og tatt service / overhale girkassa så den er klar. Og bestille de siste duppedittene og ekstra stæshet som kan komme godt med.

Etter mye tankegang for å løse instrumentering etc, har jeg mest sannsyneligvis gått for den "enkleste" veien. Nemlig å rive ut allt som har med instrumenter og gjøre... Har snakket med Dakota Digital om å håndlage et nytt instrumentpanel med instrumenter tilpasset sine givere...

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/Dakotadigital.jpg)

Mitt vil ikke bli seende helt slik ut. Jeg har spurt om de kan droppe de stygge søylediagrammen over både speedometeret og turtelleren....
Gleder meg mer til dette nå enn lille tassen på drøyt 2 år og julaften ;-)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,16,September,2008,20,41
Har lest meg frem til at flere borti der over dammen, har brukt den orginale radiatoren og bare ettermontert en oljekjøler. EB var litt i tvil og Frode var så "snill" å sende meg en link på ei sjappe borti der som håndlagde radiatorer. Så nå venter jeg bare på prisen inkl shipping, så får vi se om ikke dette også er et problem mindre...

http://www.alumrad.com/index.html

Så nå har det helt klart skutt fart igjen :-)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeOn.,17,September,2008,10,33
Jeg prøver bare å bidra littt til en økning i verdensøkonomien, Stein..
Om du nå spytter inn dollars i USA må jo det få positiv innvirkning.

Jeg mailet litt med www.alumrad.com før jeg bestilte. Merkelig (stort glis) nok hadde han ikke veldig mye erfaring med 4.0l i CJ, men hadde god peiling på Chevy V8 konvertering, sa han. Tipper du burde få god hjelp der..

Ang det du spurte om med å redusere anntal løpehjul har jeg ikke peiling... V8 er ikke min greie..

Min radiator, noen vannslanger og Jan Erik sine deler forlot Ohio sent mandag kveld. De er i Olso i kveld og på Sunnmøre fredag formiddag.. Fedex bruker samme tid på hele den reisa som Posten bruker fra Oslo og hit.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,17,September,2008,11,19
Jeg søker og leter men finner ingen steder som har ombygging av reima foran på motoren. Skulle ha fjærnet nederste hjulet og ac. men de blir det feil på routingen av reima. Finner noe for 305 og 350 motorer... Noen om aner hvor dette kan skaffes??
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,17,September,2008,20,08
Etter tips fra EB, så sjekket jeg ut March Performance (http://marchperf.com/index.html). De har nå fått forespørsel og jeg venter på svar....!

Hele motoren trenger en vask og rens samt et Dress up kit så den blir strøken igjen

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/bIMG_2154.jpg)

Fikk prisen på hel custom av instrumentpanelet på ca 1070,- USD inkludert frakt. Men de måtte ha selve bakplaten for å lage dette. Jeg har da spurt om de evnt kan skaffe dette og hvor mye ekstra dette vil koste....

Tingene skrider frem og helheten tar form  :)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,21,September,2008,20,05
Larry er satt på saken og han sender et brukt instrumentpanel til Dakota Digital så fort han får tak i et. Vokste visst nesten på trær fikk jeg inntrykk av... Sendte han også en "liten" liste med snadder. En god del hadde han og resten kunne han skaffe mente han. Har satt en deadline på avreise fra han som han må holde!! Håper han klarer det.

Svaret fra March Performance var ikke så bra som jeg håpet på, men de sendte meg to valg... Den ene bygger mye i høyden Høy utgave (http://www.marchperf.com/pg18.html) og den andre gikk i bredden Brei utgave (http://www.marchperf.com/pg17.html). Jeg er veldig usikker på hvem som passer best.... Skal måle litt imorgen. er det noen som vet?? Er vel omtrent samme motorrommet som på YJ......
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi., 2,Desember,2008,18,30
Da har min og Frodes venn trukket et solid 5 siffret beløp fra kontoen og følgende forlater statene innen uken...:

- Nye 3 raders go` radiator
- Nytt løpehjul sett for reima i front
- Nytt LT1 intak med omplassert fordeler
- Dress-up kit for LT1
- Nytt dashbord, heldigitalt og programmerbart i orginal utførelse
- + noe smått og godt her og der.

Så nå må jeg snarest få overhalt 350 kassa og montert den sammen med motor og Atlas 4S`en så allt blir klart til EB i Januar.

Det eneste jeg ikke har ordnet, er katalysator ( er ) og eksosanlegget. Ellers skal jeg ha allt av deler jeg vet og tror kommer til å trenge. Dukker sikkert opp noe mer, men det får bare løses på stedet.... Har 2 europaller på høyde 1m med deler i tillegg til girkasse, transfer og motoren.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: TomasTi., 2,Desember,2008,20,59
Svendsen eksos ordner vel noe ganske greit og rimelig der vel. Så lenge du har manifold/grenrørene.
Jeg var ivertfall veldig fornøyd med både pris og jobb når jeg fikk tilpasset effektanlegget på min 4.0 liter.
Ser også at biltema leverer  universal katalysator til en rimelig penge http://www.biltema.no/products/product.asp?iItemId=135658
Sikkert ikke så vanskelig å få smelt inn 2 sånne under bilen.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,21,Desember,2008,11,35
En stygg og VELDIG kjip bommert fra leverandøren min medfører sannsyneligvis en forsinkelse i hele vinteraktiviteten...!

Han har ikke fått tak i LT1 intake ombyggingen og heller ikke det nye løpehjulsettet fra March Performance. Begge disse delene må på plass før åttern monteres, evnt må motoren ut igjen for ombygging. Det blir litt for tungvint!!! Løpehjulene kan hende at kommer medio januar ( = begynnelsen av februar... ) mens LT1 intaket ikke lenger produseres av noen han fikk tak i eller kjente til................

Så nå står jeg her og vet ikke helt hva jeg gjør....???

Jeg må evnt få tak i et LT1 intak fra -94 modellen for så å sende og hente i Kristinehamn i Sverige ( eneste jeg har funnet som kan gjøre jobben til dobbel pris iforhold til Usa alternativet ). Men jeg finner ikke noen av disse utgavene uten å kjøpe hele motoren / ny fra leverandør.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeSø.,21,Desember,2008,12,34
March sa at reimhjulsettet skulle være ferdig før 15.01
Da går det fra de med UPS og burde være hos deg en uke etter.
Jeg har surfet mye etter innsuget men utfra diskusjoner på diverse forum ser det ut til at ingen har fått fyren til å lage slike modifiserte siden 2007. Larry skal på en skrapplass og finne en halvdør til meg. Mulig han kunne funnet et -94 LT1 innsug til deg, der?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerSø.,21,Desember,2008,16,53
Da kan det hende Stein at jeg sniker i køen.
Poenget er at akslingene mine skal byttes, og planen
var at det skulle skje hos EB etter åtteren din var inne.
Dersom det passer for han, så plasserer jeg Pony
på Hamar første uka i januar.


Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeSø.,21,Desember,2008,17,55

Han har ikke fått tak i LT1 intake ombyggingen og heller ikke det nye løpehjulsettet fra March Performance. Begge disse delene må på plass før åttern monteres, evnt må motoren ut igjen for ombygging. Det blir litt for tungvint!!! Løpehjulene kan hende at kommer medio januar ( = begynnelsen av februar... ) mens LT1 intaket ikke lenger produseres av noen han fikk tak i eller kjente til................
Jeg må evnt få tak i et LT1 intak fra -94 modellen for så å sende og hente i Kristinehamn i Sverige ( eneste jeg har funnet som kan gjøre jobben til dobbel pris iforhold til Usa alternativet ). Men jeg finner ikke noen av disse utgavene uten å kjøpe hele motoren / ny fra leverandør.

Eksakt hva er det du skal gjøre med innsuget ?
Maskinere det for montering av fordeler ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeSø.,21,Desember,2008,18,47
Det er nok det ja, Per..
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeSø.,21,Desember,2008,20,22
Det er nok det ja, Per..

Omtrent som her (?):

http://www.lt1intake.com/files/swapping.htm

Men hva er grunnen til at du vil kvitte deg med opti'n ?  Kom ikke GM med en fix på den etterhvert ?

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,21,Desember,2008,20,37
Grunnen til at Opti`n MÅ byttes er rett og slett fordi de gjorde den kun sprutsikker. Den sitter fortsatt som nederste forerste del på motoren og tåler ikke vann. Første utgaven tålte ikke regn på asfalten før den fusket. Gen II tåler noe sprut, men overhodet ikke at det kommer vann høyere enn navet på bilen ( og jeg trives mye dypere enn det !!! )

Men ja, det er snakk om en slik ombygging!

Enn så lenge, så går gangen sin med ombyggingen. Ihvertsetfall, så får jeg ta ut motoren til sommeren, men det er ikke førstevalget!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeSø.,21,Desember,2008,22,31
Grunnen til at Opti`n MÅ byttes er rett og slett fordi de gjorde den kun sprutsikker. Den sitter fortsatt som nederste forerste del på motoren og tåler ikke vann. Første utgaven tålte ikke regn på asfalten før den fusket. Gen II tåler noe sprut, men overhodet ikke at det kommer vann høyere enn navet på bilen ( og jeg trives mye dypere enn det !!! )

Men ja, det er snakk om en slik ombygging!

Enn så lenge, så går gangen sin med ombyggingen. Ihvertsetfall, så får jeg ta ut motoren til sommeren, men det er ikke førstevalget!!!

Vel, den maskineringen som skal til for å få på plass en HEI er jo ikke spes. avansert, så den burde du kunne få utført på et normalt kompetent mek. verksted.
Det sitter vel allerede en liten aksel fra kammen og nedover, det er til drivingen av oljepumpa (tror jeg).
Den må da ut, og du må ha en HEI fordeler med riktig type kamdrev, må være rett ype metall, slik at ikke kammen eller fordelerens drev blir nedslitt.

Men jeg har et annet spørsmål, og det er om opti'n *KUN* er en fordeler, eller er den også en føler / sensor ?
Er den også en føler/sensor, da sliter du litt mer er jeg redd.
Da må du muligens ha en separat sensor et annet sted, og muligens en egen boks for å håndtere det signalet.

Men det har du kanskje allerede sjekket ut ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,22,Desember,2008,09,54
Det bare blendes av når fordeleren flyttes.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeMa.,22,Desember,2008,10,12
Det bare blendes av når fordeleren flyttes.

Da er det vel bare å få noen til å følge oppskriften på 'nettet ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,23,Desember,2008,12,00
Startet demonteringen igår. Fikk fjernet vinsjen, krybba, bøyle og styringen til vinsjen. Samt fjernet deler av HiLift jekk feste og selve jekken. Fant faktisk noen kilo med myr under allt dette som ikke lar seg spyles vekk.

Bilen ble en GOD del høyere i front, noe som gjør at forstillingen får litt ny geometri og resultatet av det igjen er at bilen oppfører seg som en blåhval på glattisen.... Ikke god å kjøre!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeTi.,23,Desember,2008,12,02
Siste kommentaren kunne du spart deg.. Alle forstår at en blåhval er vanskelig å kjøre... ;)

Fikk bekreftet i natt at pakkene er på vei til Chicago, ja.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,24,Desember,2008,09,46
Det har dukket opp en ny interresant vri på godkjenningen. Det kan se ut som det blir en ytterligere innstarmming i regelverket fra Mars 2009. Så for de som har noe på gang, så burde de få ræva i gir. Har ikke lest gjennom alle detaljene, men det strammes ytterligere inn på "ombygginger".

Vel, vel! Jeg er på track, så jeg håper jeg har ordnet alt innen den tid....

Så da gjenstår det bare å ønske alle medmennesker med den samme psykiske lidelsen som meg:

            En rigtig God Jul og et godt nytt år!
Må nissen være raus med Jeep gaver under treet !!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Herman HilleOn.,24,Desember,2008,13,46
http://www.vegvesen.no/binary?id=41363

Er det denne du tenker på ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerOn.,24,Desember,2008,15,54
Stein,
er ikke TJ'n forhåndsgodkjent med åtter da?
Da er det ingen ting å bry seg med for din del vil jeg tro.

God jul og godt nytt jeepår til deg og!  :D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,25,Desember,2008,10,57
a, min ble forhåndsgodkjent for 2,5 år siden. Så jeg håper de står ved den fortsatt.....!?!

Sakset fra Vegvesenet.no:

Sitat
Mange nasjonale bestemmelser vil derfor forsvinne fra 29. april 2009. Det vil også være slik
at alle krav skal dokumenteres. Særlig ved enkeltgodkjenning vil det innebære en langt mer
omfattende prosess enn i dag. Ny versjon av motorvognregisteret vil gjøre det lettere å
registrere inn de opplysninger som innhentes og disse er utgangspunkt for det
godkjenningsdokument som skal utstedes (se artikkel 24 nr 5).

Har ikke lest igjennom hele blekka, men etter tips fra AT så har jeg begynt å sette meg inn i saken. Jeg kommer nok utenom, men hvis jeg forstår saken riktig, så vi de ( BT ) kreve mer papirer for å kunne frasi seg enda mere av ansvaret de er satt til å forvalte!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerTo.,25,Desember,2008,21,29
Det går nok bra. Så lenge staten får penga sine
er mye gjort.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø., 4,Januar,2009,18,03
Denne uken og spesielt førstkommende lørdag er det duket for hard demontering av Jeepen. Jeg har dessverre som alltid ekstremt mye å gjøre i januar og hadde satt veldig pris på litt hjelp under denne seansen.

Kan ikke tilby annet enn gjentjenester ved en senere anledning, alternativt noen glass Cola og en god klem etter endt arbeidsdag  ;).

Håper det er noen som kan bidra en kveld eller to slik at jeg rekker å gjøre det jeg må før jeg overleverer "restene" til E.B for gjennoppbygging.

Torsdag kveld 16.00 til ......
Fredag kveld 16.00 til ......
Lørdag fra kl 08.00 til ......

Jeg stiller med stor oppvarmet garasje og mulighet for en opptining av hjelpers bil samt kaffe og Cola ( + noe å bite i... )
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi., 6,Januar,2009,19,10
Det vil også bli mulighet for å handle klubbstickers, både for frontrute og vanlig lite i garsasjen min i denne perioden.

Foreløpig er jeg ganske venneløs, men håper det er noen som kan hjelpe meg. Er ganske vanskelig å få gjort allt dette alene og i tillegg på så kort tid...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeTi., 6,Januar,2009,22,25
Jeg kunne gjerne vert vennen din, men jeg får ikke lov å dra ut og leke før barna har lagt seg og jeg må vere på jobb kl 08.30.. Dvs at reisetiden blir et problem..

Hva med bilder av de nye delene??
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: BirkelandjeepTi., 6,Januar,2009,22,37
Jeg kunne også vert vennen din, men er nok litt langt vekke disse dagene....
Må desverre drikke is-kalde drinker under en parasoll på stranden i Brasil et par uker, ellers skulle jeg vert der, må jo fly uansett....  8)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn., 7,Januar,2009,08,23
Takk takk. Det er flere som kunne være vennen min, men bare....  ;D ;)

Neida, jeg har full forståelse for at man ikke alltid har tid til å hjelpe en anne stakkar. Jeg lider ofte av samme tidspresset selv!

Men jeg snakket med Dakota Digital igår. Og fadesen er komplett!!

De har laget hele shiten for amerikansk standard, med MPH osv, de mangler i tillegg gir skift indikatoren. Her er et lite utdrag av siste mailen før bestillinge:

Sitat
Hello Justin,

I would like to order the convertion kit for my TJ. I will provide the Beezel for you to custom.

I would like also a gearshift indicator in my new display. Also remember that it must be in metric system with KM/T, BAR ( oilpressure ) and CELCIUS.

Regards

Stein kristiansen

Jeg skjønner ikke helt hvordan han ikke klarte å oppfatte bestillingen riktig....?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeOn., 7,Januar,2009,08,36
Men hvordan vil de løse det? Og hvor blir det av bilder?? :)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn., 7,Januar,2009,08,43
De ville i utgangspunktet ikke løse det, men noen eposter frem og tilbake, så kunne jg få lov å sende den i retur for ombygging.... Jeg spurte om det var en enklere måte, da jeg må ha driten allerede neste uke. Gikk det ann på en enkel måte for meg å endre speedometeret fra MPH til KM/T, så kunne jeg leve med PSI og Farenheit. Dette har jeg ikke fått svar på enda.....

Bilder kommer ikveld. Hadde ikke med kamera igår, Men jeg begynner demont ikveld.... med fulladet batteri og tomt minnekort ;-)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeOn., 7,Januar,2009,09,20
De ville i utgangspunktet ikke løse det, men noen eposter frem og tilbake, så kunne jg få lov å sende den i retur for ombygging....


Utrolig.... ::)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerOn., 7,Januar,2009,10,21
Hmmmm!

Det var ikke bra Stein. Mitt inntrykk er at de er profesjonelle, så at de har bommet her
var trist å se.

Hva gjør du nå?

Kathrine
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn., 7,Januar,2009,22,08
De påstår at jeg kan skifte mellom MPH og KM selv, men foreløpig nekter de å si hvordan... Får spane i den lille blekka som fulgte med og se om det står noe der....

Da er det offisielt gjort unna den siste kjøre turen med halv motor og demonteringen har begynt!!!

HIPP HIPP HURRAAAAAA !!!!!!!!!!!!

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2380.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2381.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2383.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2384.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2386.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2387.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2388.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2389.jpg)

Og jada Frode!! Jeg klarte å glemme å ta bilde av det nye dashbordet og radiatoren..... Lover at jeg skal huske det imorgen!!! ???

Det gikk greit å få av fronten med mer. Brukte vel ca 3 timer på demonteringen og allt er mer eller mindre gjort rent under veis! Jaggu var det ikke en del myr fra Rena og Evje og Svinndal med mere samt faktisk så fant jeg en krok med fin sand fra Løkken i Danmark ( 3 år siden jeg var der  ;D ). Imorgen får jeg litt hjelp, så jeg tror faktisk det er håp for at kremvisperen er fjernet iløpet av kveldstimene imorgen. Time will show!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn., 7,Januar,2009,22,09
Forøvrig er de heite felgene med monstergummien innlånt fra Jan Erik. Bilen ble skikkelig fet med de valsene..... :P
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeOn., 7,Januar,2009,22,33

Og fødselen er i gang ser jeg, vannet har gått...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: BrorHundOn., 7,Januar,2009,23,10
DETTE blir gøy å følge med på! Bilen så helt vill ut forfra med de dekkene.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikTo., 8,Januar,2009,09,50
Forøvrig er de heite felgene med monstergummien innlånt fra Jan Erik. Bilen ble skikkelig fet med de valsene..... :P

Haha... Ja, nå ser bilen skikkelig tøff ut! Du kan tro jeg følte meg kul da jeg måtte kjøre rundt med de felgene/dekka i over 1 måned!  :P
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 8,Januar,2009,23,10
Etter en god økt idag med super insats fra Knut og litt fra winsjehora mi, så ble vi 99,3% ferdig med all demontering!! Godt foran skjemaet. Så nå gjenstår det bare å vaske skikkelig før opplasting og avreise til E.B.

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2390.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2391.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2392.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2393.jpg)

Her er hele fronten av og nesten allt demontert og klart for å løfte ut "kraftpakka"...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 8,Januar,2009,23,12
Så da startet vi på utløftingen:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2394.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2395.jpg)

Opssss!! Nesten allt var demontert. Vi hadde oversett kabelklysa som går til bensintanken. Den ble oppdaget i god tid, så ingen skade skjedd!!

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2396.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2397.jpg)

En meget fornøyd eier ( av et ubrukelig vrak...  ;) )

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2398.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 8,Januar,2009,23,16
Og her Frode!! Her er bildene du har "ventet" på:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2402.jpg)

Den er bare såvidt litt større enn orginalt ( H og B ), men tykkelsen er vesentlig større!!

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2401.jpg)

Jeg fikk en skikkelig beklager mail fra Dakota Digital idag. De tok på seg skylden for blemma og forklarte hvordan man justerer instrumentet. Enkelt forklart, så resetter man telleren og kjører en gitt og kjent strekning. Så punsjer man dette inn og dashbordet regner ut fart / avstand. Temperaturmåleren kunne også enkelt stilles om. Men tekstene blir evnt stående. Jeg splittet instrumentpanelet enkelt og kommer til å lime på nye tekster.

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeTo., 8,Januar,2009,23,20
Takk for bildene..
Når skal dere strippe ramma og levere til galving :)
Kommer nedover neste helg med mye jeep deler. Stikker innom EB og ser på framskrittene. Tar noen bilder og legger inn på forumet :)

Larry sier at stroppene du løftet ut motoren med ikke er godkjent..
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 8,Januar,2009,23,23
Sitat
Larry sier at stroppene du løftet ut motoren med ikke er godkjent..

De er godkjent av "bilfabrikanten" Messetjeneste bil og båt ANS ved Stein-K  ;) Da tåler de all verdens last...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerFr., 9,Januar,2009,13,49
Gøy Stein!! Nå blir det spennende fremover.


Kult av Knut da, som hjalp deg  ;)

Kath
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: overlandFr., 9,Januar,2009,14,09
Er det samme bilfabrikant som også godkjenner modifikasjonene?  Det er jo genialt i så fall!  Hør her Biltilsyn:  "Denne bilen er godkjent av fabrikanten og da er alt i orden".

Kanskje det er veien å gå for alle som vil modifiere bilene sine, starte "bilfabrikk"   :D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø.,10,Januar,2009,21,53
Da er alle delene vasket og stablet på paller. Imorgen tidlig lastes allt på lastebilen og avreise E.B ved 11 tiden!!

Utrolig hvor mange kriker og korker som har tatt vare på mzr og dritt over flere år! Ikke rart bilene våre ruster!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,11,Januar,2009,22,42
Slik så det ut klokken 09.30 imorges:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2404.jpg)

Hadde full gjennomgang av allt som skulle oppover. Pakket og stablet på paller. Så var det tid for litt opplasting....:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2405.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2406.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2408.jpg)

Så da var det bare å legge ut på et par timers kjøretur hver vei. En kjapp gjennomgang hos E.B ( tok bare et par timer.... ) og så vende skuta hjemover. Så nå er det bare å "sitte" å tvinne tommeltotter i 2, 3, 4 uker på at han skal få fullført snadderet.

Det dukket jo opp noen spørsmål angående løsninger.... Hvordan få riktig speedometersignal til lock-up`en. Signalet kommer fra orginal NP 231 giver og blir konvertert internt i den nye hjernen til dashbordet. Men derfra ser det ikke ut som om jeg kan hente noen signal videre til motorstyringen.... NP 231 har vel3 pulser/ min, mens Chevy har 40 pr/min.... Hvis ikke hjernen til dashbordet kan videreformidle dette, blir jeg nødt til å handle en slik boks Kathrine bruker i sin CYJ.

Samme problemet gjelder motorstyringen også....

En god nyhet dukket jo også opp! I motsetning til YJ, CJ, så har TJ`en en ekstra stor "lomme" der det trengs for fordeleren oppe i bakkant. Så E.B var meget optimistisk med tanke på plasseringen. Han var også godt fornøyd med 2" bodylift. Ble litt mere klaringer både her og der!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,12,Januar,2009,16,24
Har prøvd i en uke å få tak i koblingskjema for motoren jeg har kjøpt. Jeg viste hva settet het, men fant det ikke på Painless wirings hjemmeside. 3 mailer er sendt dem, men de svarer ikke. Siste utvei var å høre med Larry om han kunne hjelpe meg. 11 minutter senere kom mailen med koblingskjema og monteringanvisningen i retur på epost!!

Det er så deilig!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonMa.,12,Januar,2009,19,59
Hva med å spytte kr i potten til å kjøpe en flybilett til Larry, sånn at han kan komme på landstreffet... ?   Koster jo ikke all verden hvis vi spleiser, og ville sikkert være mye moro ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: yeyeyeMa.,12,Januar,2009,20,52
Stemmer i!
Vi blir jo glade i mannen vi som leser trådene til Stein-K og Frode iallefall, maken til service!

AR
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeMa.,12,Januar,2009,21,56
Kjempe-ide :)

Jeg sender ham en sms og hører om han har tid.. Han har snakket om en tur over, og er nok villig til å bruke noen kroner selv også..
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeMa.,12,Januar,2009,22,50
Siden det er et stykke å reise og han har både firma og familie å ta hensyn spurte jeg ham om han hadde tid til noe sånt. Han var svært positiv og kommer gjerne.. Jeg sa at det bare var et forslag på forumet og at vi ikke lover noe, men kan gjøre et helhjertet forsøk.  Overnatting og aktiviteter resten av perioden han er her må også ordnes..
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: AmundMa.,12,Januar,2009,22,58
Sitat
Hello Justin,

I would like to order the convertion kit for my TJ. I will provide the Beezel for you to custom.

I would like also a gearshift indicator in my new display. Also remember that it must be in metric system with KM/T, BAR ( oilpressure ) and CELCIUS.

Regards

Stein kristiansen

Jeg skjønner ikke helt hvordan han ikke klarte å oppfatte bestillingen riktig....?

Det gjør jeg, for amerikanere heter det jo KPH, PSC(pascal) og Centigrade.  :P okay okay, det var erting.


Angående speed input til lockup og hjerne, er du sikker på at GM-kassa ikke har giver internt? På AW4 er det hvertfall hele to givere, en på inngående (motorturtall) og en på utgående til transfer, så kassa har liksom det den trenger selv. På jeepen er det foring av speed signal til hjernen, men det tror jeg er bare fordi hjernen tydeligvis også tar vare på km-stand sånn i tilfelle noen jukser med speedodisplayet. Kan ikke skjønne hva GM-hjernen trenger å vite hastigheten for, og vil tro automaten har innebygd giver - men så har jeg ikke peiling på GM heller da.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,12,Januar,2009,22,59
Sitat
Overnatting og aktiviteter resten av perioden han er her må også ordnes..

Det er vel det minste problemet....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,13,Januar,2009,22,03
Nytt glass med metrisk skrift på til dashbordet er nå sendt fra Dakota Digital sammen med olje temperatur føler til automaten og instrument for denne. Varene sendes med US Postal.

Enkelt tippet, så er den i Oslo på torsdag/fredag denne uken, og med Bring sin "supre" innsats så er den på Stange innen utgangen av februar...... Kanskje ikke før litt ute i mars!

Angrer på at jeg ikke krevde UPS eller DHL. De funker veldig mye bedre enn Bring ( posten ).
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerTi.,13,Januar,2009,23,31
Mener å huske at Dakota har flere options.
Du må selv huke av hvilken leveringsform du ønsker,
ellers så ender de den pr post.

Anyhow, kan da ikke ta så lang tid.Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeTi.,13,Januar,2009,23,38
Poenget er vel at de skulle koste frakt pga flausen de gjorde og da tok de nok den billigeste..
Som Stein sier så er Bring (posten) en flaskehals når varen kommer til Norge.. Jeg fikk en pakke fra Sverige i fjor.. 2 dager til Oslo, 14 dager etter det igjen var den i min besittelse..
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,14,Januar,2009,16,33
Verden er av og til fryktelig brutal!!!

March settet skulle ha vært hos Larry på mandag. Jeg sjekket med han nå og det var ikke kommet!! Han ringte dem opp og lurte på hvor det ble av.... Ja, de skulle vel sende det snart :-X Så han fikk de til å shippe over natten til han og han har booket Fedex express for levering Oslo. Det ble noen kroner, men E.B trenger delene i forsendelsen så fort som mulig...

Og så har jeg kraftig kjærlighets sorg, da det nest viktigste "hjertebarnet" er ribbet....  :'(
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeTo.,15,Januar,2009,00,24
Hehe.. Frakten på esken din ble vel omtrent lik med det pallekassen min på 240X120X120 ble.. Men frakttiden er sikkert 1.5 mnd lenger
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,15,Januar,2009,08,39
Logget meg på både UPS og Fedex sine sider. Der står det at hvis pakken er innsendt før 18.00 torsdag vil den være klar på Gardermoen Fredag før 18.00. Så jeg booket forsendelsen hos Fedex siden jeg har best erfaring med disse.

Så når jeg kom på jobb idag lå det en mail hvor Fedex beklager "feil" på hjemmesiden og at denne pakken ikke kan være i Oslo før mandag......

Tok så kontakt med UPS og de kunne ikke hjelpe meg heller. Så da røyk det ytterligere en uke til...... Forbanna drit!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø.,17,Januar,2009,19,39
Pakka med March settet og Lokar girspak/kit ser ut til å lande på Gardermoen imorgen. Henter det der og ordner resten selv opp til EB enten søndag kveld eller mandag morgen....

Var en tur hos han på fredag etter jobb og allt er klart for å skli motoren på plass.

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/IMG_2411.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/IMG_2410.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/IMG_2413.jpg)

Deller som er fjernet og vil bli erstattet av March settet:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/IMG_2414.jpg)

Verket skrider fremover  ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Golden EagleLø.,17,Januar,2009,20,42
Lang drivlinje det der Stein.
Du må da nesten bli skyldig bakre mellomaksel?
Blir artig å høre V8 lyden i en norsk TJ.

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø.,17,Januar,2009,20,47
Drivlinjen blir faktisk ca 1" kortere. DVS at jeg håper jeg slipper å forlenge mellomakslingen bak. Kommer litt ann på vinkelen på drivlinja også. Det svaret får vi kanskje allerede imorgen ;-)

( Hvis jeg ikke slurvet for mye med målingene da.... )
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Golden EagleLø.,17,Januar,2009,22,32
Spennende, da er det bare justeringer om å gjøre da.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeSø.,18,Januar,2009,23,22
I løpet av turneen vår på Østlandet var det  bare et sted utenom snøskredene på vei nedover vi greide å ta bilder og det var hos EB.

(http://Http://www.ryste.no/images/jcnupload/c62d6b65-b882-4277-b97f-9a64a721e52a.jpg)

(http://Http://www.ryste.no/images/jcnupload/49260335-6c50-4979-9e7e-92bc5e2ab955.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,19,Januar,2009,14,06
Det begynner å gjøre vondt i kroppen etter mangel på søvn.... Tenker og gleder meg mer enn det som er sundt normalt :-X

To du bildene med telefonen Frode? Du tok ikke noen skikkelige nede ved rammevangene og Headersene? Er spent på klaringene ;)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeMa.,19,Januar,2009,16,29
Hmmmm... Nå fornærmer du Canon, Stein.. Første bildet var jeg egentlig litt stolt av i forhold til lys, inntil du spør om det er mobilen.. ::)

Nei, jeg tok bare de to der.. Men det var ikke mye klaring med headers, nei..Det er vel rattstammen som forhindrer at  motoren ikke kommer lenger ned i ramma.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Per LysTi.,20,Januar,2009,15,12
Hei Stein.   

Dette blir spennende.

Vi kommer ett par karer fra Odalen
og Nes til E.B i kveld. Skal spionere litt
på prosjektet ditt.

Per Lysakerrud.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,20,Januar,2009,16,41
Sitat
Vi kommer ett par karer fra Odalen
og Nes til E.B i kveld. Skal spionere litt
på prosjektet ditt.

Ta gjerne noen spionbilder også.... Spes rundt headersene!! Er du snill!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,20,Januar,2009,21,00
Har prøvd å få tak koblingskjema til motoren ( Painless settet... ). Har fått oversendt et par utgaver fra dem ( Via Larry ), men ingen passer helt.... Så da tok jeg en telefon til dem og det viste seg og være et gammelt, gammelt sett. Dette settet hadde dem selvfølgelig ikke som digital kopi og må sende over manuelt i posten hele blekka!! Så da røyk det på ENDA en uke! Så fremt ikke EB er så genial at han klarer å finne ut av kabelkveilen uten koblingskjema..... :-\
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: JeepLø.,24,Januar,2009,14,48
Og her er noen bilder fra Automaten til Stein. Alt lamellbelegget som skulle være i kassa var der, men mye var jammen samlet i bunnpanna :-\.
Etter litt håndpåleggelse ble den som ny igjen.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,26,Januar,2009,23,35
Litt flaks idag da 4 av gutta på jobben var en tur på Hamar og bygde litt. Ved totiden ringte de og trengte mere utstyr, så noen måtte ta turen oppover. I og med at de holdt på 5 min fra EB. så falt valget mitt på at det ble meg selv som måtte ta turen oppover ;D

Alle ledninger er blitt gjort rede for og allt er klart for innsetting av motor.

EB kabler ferdig kassa ( kassene ) imorgen og satser på å montere motoren i bilen for siste gang. Motorfester etc er ferdige. Nye Lokar girshift er montert ( denne ser ut til å bli fryktelig lang, men den justeringen får jeg ta senere..... Og March Performance ombyggingsettet av serpentin belte i front gjorde jo ikke motoren noe styggere.......

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_0388.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_0389.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_0390.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_0393.jpg)

Kommer til å bestille knottene til alle spakene på transfer kassa i samme utforming som gir spaken. Den var lekker!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeTi.,27,Januar,2009,06,45
Nye Lokar girshift er montert ( denne ser ut til å bli fryktelig lang, men den justeringen får jeg ta senere.

"Chrome-plated lever available in 32", 23", 16", 12", 10", 8", and 6" lengths"


Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,27,Januar,2009,08,40
Var litt kjapp i tankegangen når jeg bestillte..... Målte fra toppen av kassa og opp til toppen av girspaken på gamle drivlinja. Det ble 22", så jeg bestilte 23" Lokar. Det jeg ikke tenkte på er at spaken fra Lokar er 23" og så kommer festebraketten på nesten 5-6" i tillegg..... ;-)

Så den ble en smule høy ja.....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CasparTi.,27,Januar,2009,09,29

Så den ble en smule høy ja.....
Jeg har en god baufil, si ifra hvis du trenger  ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: AmundTi., 3,Februar,2009,09,14
Hallå Stein, hvordan går det? Ble dere noe klokere av de skjemaene jeg sendte deg?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi., 3,Februar,2009,15,52
Sitat
Hallå Stein, hvordan går det? Ble dere noe klokere av de skjemaene jeg sendte deg?

Både og.... Et par av linkene med skjemaer viste en ting, mens den neste linken påstod nesten det motsatte.... ::) Men EB har funnet ut av det og allt er ferdig koblet. Bilder ( og muligens film ) fra dagens tur kommer kanskje ikveld ;D Motoren starter og går som ei klokke! EB var forundret etter 1,5 års lagring på pall og en runde på starteren før den fyrte ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi., 3,Februar,2009,18,43
Dashbordet nesten helt på plass.... Og en nokså høy girspak.... :-[

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aP2031097.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aP2031098.jpg)


Spørs om ikke de sorte dekslene også blir blanke snart....

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aP2031099.jpg)


Mellomakslingen bakover måtte forlenges 6cm, og omvendt forover. EB skulle montere diss idag og testkjøre bilen for første gang!

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aP2031100.jpg)

Så nå begynner det virkelig å ta form!!!

Skal prøve å legge ut en video fra mobilen. Kvaliteten er deretter både lyd og bildemessig!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi., 3,Februar,2009,22,27
Det ble ikkenoe film.... Photobucket likte ikke filformatet fra telefonen....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: yeyeyeTi., 3,Februar,2009,22,51
 :o men men men..... hadde jo glæda mæ sånn t å sjå æ no :'(

Bli gøy å se, og kansje god motivasjon!

AR
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeOn., 4,Februar,2009,09,13
Gratulere! Var det tøff lyd? :)
Er spent på hvordan utvekslingene fungerer når du har fått på storehjula.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn., 4,Februar,2009,19,44
Lyden var tøff den, men håper jeg slipper den til daglig.... V8 med Headers uten mere rør og dempere bråker ganske greit ;-)

Ser det som mulig å kanskje hente bilen til fredag allerede... Håper EB er ferdig til da. Hvis ikke blir det onsdag neste uke med direkte rute til Tyrigrava!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 5,Februar,2009,11,06
Snakket med BG Nor idag, og 3.73 dreving, ny carrier osv for bakakselen er på vei over dammen. Den orginale 3.73 drevingen i front har jeg liggende, så hvis dette kommer veldig snart, blir det skifte av dette også.

Snakket med EB også idag, og han hadde brukt dagen igår på Sperre, så bilen blir ikke klar før iløpet av helgen.. Så da blir det henting tirsdag eller onsdag til uken!

Og dukker det ikke opp noe mere krøll da, så blir bilen å finne på Grava førstkommende onsdag!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,10,Februar,2009,11,06
Etter en liten krise med veldig rare målinger ( null signal på knock sensor og Lambda`ene samt veldig sprikende verdier på h og v side av injectorene ) fant vi ut at det IKKE er orginal hjernen til motoren. Dette har ikke selger sagt noe om og jeg var i god tro når jeg mente dette! Hjernen stammer fra -93 Camaro og har fast prom og ikke bus inngang for programmering .... En solid strek i regningen da, jeg ikke lett kan få justert verdiene slik jeg vil/må mtp CO2 osv... :o

Når EB satte igang målingene med -93 Camaro instillinger virket plutselig allt som det skulle :D Men da hadde vi brukt hele dagen på prøve og feile metoden med nye sensorer og andre kostbare ting og tang....

Og ikke nok med det, så viser det seg at jeg har fått ny generasjon ARB sperre og denne er ikke kompatibel med forgjengeren som satt montert. Nye gjennomføringer må lages og gamle må tettes. Så da gikk det godt med tid på dette også.

Men håpet er der fortsatt at jeg skal rekke Grava imorgen.... Bare det ikke dukker opp mere krøll nå og jeg får tatt meg fri imorgen og dratt opp for montering av interiøret, hjulene og lysene foran. Så er jeg på track!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikTi.,10,Februar,2009,11,53
Vil du ikke bruke mine superkule dekk? Bittelitt skuffa nå ass :P
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,10,Februar,2009,12,20
Sitat
Vil du ikke bruke mine superkule dekk? Bittelitt skuffa nå ass

De kommer i retur til deg så fort som overhodet mulig :P
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikTi.,10,Februar,2009,12,41
Ok, bare sørg for at du leverer dem i TJ'en. Gleder meg veldig til å se og være med en tur i den!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeTi.,10,Februar,2009,16,09
Dersom det er en fordel å ha den orginale hjernen skaffer vel Larry en slik..
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,10,Februar,2009,19,01
Har løst situasjonen nå tror vi....

Bytter jeg hjerne, må jeg bytte ledningsnettet også. Så jeg håper å slippe dette!! I tillegg, så sitter det egentelig en 4L60E kasse bak denne motoren og hjernen vil da få problemer med TH 350 kassa som igjen påvirker motorstyringen. Tidligere eier gjorde dette av en grunn og fikk den til å gå meget bra. Så jeg tror vi er i boks nå...

Uansett så setter jeg meg på toget imorgen tidlig og blir på Stange til bilen er klar og da drar det rett på Grava!!! ( Såfremt det ikke dukker opp radikale problemer som medfører at avreisen må utsettes en dag eller to eller mange...... )
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Per LysOn.,11,Februar,2009,15,19
Hei Stein.
Har du regna noe på den nye utvekslinga og
hastiheter i for eks i 80 og 100 km.


Per L.


 
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,12,Februar,2009,10,43
Sitat
Har du regna noe på den nye utvekslinga og

Ja, har det. Og det ble ikke mye feil i forhold til hva som gikk for seg på E6 sydover igår kveld..... ;D

80 km/t uten Lock Up var 2050RPM
Det blir Ca 1850RPM ved 80 km/t med Lock Up inne. Jeg hadde estimert ca 1750RPM.....

Kvelden ble veldig lang og lengre enn håpet. Fikk problemer med å sette Atlasen i gir. Vi fikk den i Lav på bakakselen og fikk kranglet den inn i LAV på forakselen. Men høy serien uteble med høye kneløft !!! Fant ikke helt ut av hva problemet var, men da vi endelig fikk den i Høy bak, så dro jeg avgårde. Får finne ut av det senere....

Guttungen ble passet av svigers denne kvelden og han fikk ganske høy feber ved 18 tiden. Klokken 19.00 ringte de febrilsk! Da hadde han fått skikkelige feberkramper med oppkast. Og jeg stod på Stange med en bil uten gir.... Var litt plagsomt!!

Bilen gikk som en drøm nedover E6 og hadde "litt" mer power en standard maskinisten.....  :o Lyden var det heller ingenting å klage over ;D Motoren ble fin og varm og hadde ingen problemer. Den brukte ikke vifta og radiatoren forholdt seg kald. Kan ha noe med 25 blå å gjøre.... Fikk imorges noen små lekkasjer ved slangeklemma i bunn av radiatoren. Trenger bare litt etterstramming! Utover det, så er allt som det skal.

Ting vi ikke rakk å fikse:
- Lock Up`n slår ikke inn
- Nytt speilfeste rundt snorkelen
- Kalibrere bensintank måleren
- smt feste noen småting som jeg gjør selv her hjemme

Så neste onsdag.... Da skal jeg på Grava!!!

Legger ut noen bilder i kveld!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CJ-7To.,12,Februar,2009,11,14
Gratulerer Stein  8)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: JeepTo.,12,Februar,2009,11,31
Fint at det løste seg, det så jo litt mørkt ut ved 21.30 tiden.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CasparTo.,12,Februar,2009,13,47
Gratulere Stein, du skal få et diskre 16V merke av meg (fra Golf)
Nå gjennstår vel bare den tunge turen til Kristin Halvorsen hvis du vil ha dette i vognkortet
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,12,Februar,2009,21,51
Noen bilder....:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2446.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2447.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2448.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2449.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2450.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2451.jpg)

Sitat
Gratulere Stein, du skal få et diskre 16V merke av meg (fra Golf)

Har nå tilgang til folieskjæremaskin, så det dukker nok opp et lite "V8" emblem på bilen etterhvert  ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerTo.,12,Februar,2009,22,16
Jørsj da Stein!
Nå har vi jo snakket sammen hver dag de siste ukene, men dette var gøy å se!!!

hvor happy er du nå på en skala 1 til 62?

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,13,Februar,2009,08,20
Sitat
hvor happy er du nå på en skala 1 til 62?

Overall ca 64,3. Men Atlas problemet drar godt ned.... Derimot lyden og funksjon på landevei  ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø.,14,Februar,2009,17,16
Etter mailing med Advance Adapters, så fant jeg ut av transferkassa... Bil med automat SKAL stå i neutral. Og spakene skal smelles inn i gir, ikke mykt skyve den over, men smekkes over. Det er slik kassa er laget for at alle drevene og utvekslingene skal kunne fungere 100%. Dras den sakte og rolig over, vil synkroniseringen jobbe for livet og man får en gnaging på tannhjulene ( opptelling av tenner ). Prøvde smelle over metoden og da funket det med en gang. Tørte ikke så hardt oppe hos EB, da lyden ikke tilsa at det var riktig... Men det funker!!

Fant også det " siste" giret i lav serien.... 8) Det er jo 1 spak for bakakselen, 1 spak for forakselen og 1 siste spak for utvekslingen. Så det er duket for spak hysteri og giring til man ser mannen med ljåen.....

Setter jeg spak for bakhjuls drift i H. Da er det kun bakhjulsdrift. Sitter spak 3 i Høy serie, så har jeg 1:1, setter du spak 3 i Lav serie, har jeg 2:1 utveksling

Setter jeg spak for bakhjuls drift i lav. Har fortsatt kun bakhjuls drift. Setter så spak 3 i høy serie, så har jeg 2,73:1. Setter jeg spak 3 i lav serie, har jeg 5,46:1 utveksling.

Samme gjelder for forhjuls drift og firhjuls drift! Jeg kan ikke sette foran og bak i høy og lav individuelt. De må pares, eller settes i neutral. Kan jo være en fordel at det ikke går, så slipper man å bærsje i skuffen på tørt og fast underlag.... ;D

Spak 3 fungere med andre ord som 50/50 splitt!

Link til instruksjons video på Youtube.com (http://www.youtube.com/watch?v=UPD8cC0Z0jw&feature=PlayList&p=4DA2341710ADCF9E&playnext=1&index=9)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: sivrtLø.,14,Februar,2009,18,22
Detta ble rått Stein.. Blir morro å kikke litt nærmere på vogna på neste treff..

Imponerende åssen dere får dette til..
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: 77 golden eagleLø.,14,Februar,2009,23,45
Ja gratulerer Stein, skal en tur i garasjen imorgen.
Har du tid kan du jo slenge innom.
Hører at du kommer nå tenker jeg ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,15,Februar,2009,22,47
Jeg må få tak i en ny ekspansjonstank som er liggende, høy og tynn, evnt kvadratisk og ikke så høy. Den orginale satt på siden av radiatoren, men det er ikke plass til denne lenger ( Pr idag er den orginale stripset fast, men ingen god permanent løsning ...).

Har surfet rundt på diverse kjente og kjære steder, men finner ingenting. De kan nok ha det, men ligger ikke på nettet. Fant noen over dammen som lager på bestilling, men det har jeg ikke tid til!

Det skal være en "ikke" trykk tank utgave. Noen som har tips om hvor man kan finne dette ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: BirkelandjeepMa.,16,Februar,2009,00,22
Går det med oval, liggende?? I såfal kan du se på de som kommer fra BMW, hvertfall E30 og E34
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeMa.,16,Februar,2009,03,39
Jeg må få tak i en ny ekspansjonstank som er liggende, høy og tynn, evnt kvadratisk og ikke så høy. Den orginale satt på siden av radiatoren, men det er ikke plass til denne lenger ( Pr idag er den orginale stripset fast, men ingen god permanent løsning ...).

Har surfet rundt på diverse kjente og kjære steder, men finner ingenting. De kan nok ha det, men ligger ikke på nettet. Fant noen over dammen som lager på bestilling, men det har jeg ikke tid til!

Det skal være en "ikke" trykk tank utgave. Noen som har tips om hvor man kan finne dette ?

Tips:
Jeg dro til min lokale høgger, han hadde 3 digre pappesker fulle av tanker.  Rota rundt oppi der, og fant en som passet perfekt på innerskjermen til CJ'en.  Husker ikke hvilken bil den kom fra.

Tips herved oversendt...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeTi.,17,Februar,2009,00,21
Der radiatoren din kommer fra har de jo slike.
Jeg bestilte med en som jeg skal bruke, ligger på lageret...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,17,Februar,2009,11,42
Pony Parts (http://ponyparts.no/nyindex.html) hadde en helt grei og fin en på lager. Den blir hentet på Grava imorgen.

Se link fra Summit Racing (http://store.summitracing.com/partdetail.asp?autofilter=1&part=SUM%2D300102&N=700+4294924500+4294921541+1004+4294877892+115&autoview=sku).

De tok faktisk ikke så galt påslag på denne heller. Så jeg kommer nok til å handle igjennom de senere også!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikFr., 6,Mars,2009,21,09
Var innom garasjen til Stein i kveld og lånte bort et par hender. Kveldens quiz: Hva har skjedd med bilen hans?

(http://Http://www.ryste.no/images/jcnupload/21d0c049-c640-4205-bdb2-82995c651957.jpg)
(http://Http://www.ryste.no/images/jcnupload/1b29b53b-a13e-42b8-8c44-0b96658ef93e.jpg)
(http://Http://www.ryste.no/images/jcnupload/6188cf26-e3cb-4dce-9114-7bc735160a5d.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: yeyeyeFr., 6,Mars,2009,21,23
Blitt blåere eller? ;)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr., 6,Mars,2009,21,31
Ja, da var epoken over med sølv bil. Den falmet hen og ble blå gitt...... Tok litt tid å få av folien igjen. Har vel brukt opp mot 12 timer på det. Nesten det samme som å få den på :-\

Gjorde et tappert forsøk på å justere spaken til forakselen til Atlasen. Men det ga jeg opp. Det er litt for trangt oppi der til å utføre arbeidet uten at den henger i bukk. Får lissom ikke vridd og holdt seg oppe i riktig posisjon når bilen står på gulvet..... :-\
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr., 6,Mars,2009,22,20
Nesten så den ble finere, nå..
Virker Atlasen som den skal bortsett fra justering av spaken? Hvor lang tid greier du å bruke på 100 meteren? :)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø., 7,Mars,2009,11,28
Den virker faktisk litt større som blå... Er vel kanskje slik at mørk bil virker større enn lys bil ??? Mener jeg mente det samme når bilen ble sølv også... Hmmm.

Atlasen funker som bare juling den! Bortsett fra at jeg ikke får forakselen i høy serie da spaken stanger i spaken for bakakselen. Detet staget sitter med siegringer som er relativ utilgjengelig... Men får jeg bilen på bukk så er det mulig!

Tid på 100m aner jeg ikke... Dog vesentlig kjappere enn før ;D Men bytte til 3.73 gjorde at bilen ble litt daffere enn ønsket, men absolutt helt OK! Kan nok leve med det noen år, før nytt angrep i hodet sier at det en 5,7L som må sitte under panseret. TIME WILL SHOW!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeLø., 7,Mars,2009,14,09
Jeg lurte mest på hvor LANG tid du greier å bruke med laveste gir innkoblet?? ;)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø., 7,Mars,2009,20,15
Det har jeg foreløpig ikke hat tålmodighet til å teste! Tredje giret slår inn på 4km/t....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Herman HilleSø., 8,Mars,2009,22,38
Så fett at du har fått motoren i bilen Stein :), men hvordan går det med motoren i vognkortet ? Er jo en vesentlig del av det sånt prosjekt, værtfall på timelistene, sånn som det er blitt nå.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,11,Mars,2009,10,47
Og da er det duket for fortvilelse hos BT nok en gang... Da jeg snakket med dem sist ( 14 dager siden ) så var det bare å ringe for bestilling av ny time den påfølgende uken. Jeg ringte idag og fikk beskjed om at første ledige time for meg på Risløkka var 15 mai......!  Drammen kunne jeg få time i slutten av april.....!  På Gjøvik kunne jeg få time hvilken dag som helst, bortsett fra Torsdag 19 mars.....!

Men det stopper ikke der! "Har du søkt om motorbytte ? " For det må du jo!!!! Nei, svarte jeg. Jeg har snakket med sjefen for om- og oppbygging på Risløkka og siden det er snakk om små økninger i volum og hk kontra typegodkjenning på bilen, så måtte jeg bare holde meg innenfor CO og vekt samt betale avgift. "Ok, men da er det greit! " var svaret. Så da får vi se.....

Tør jeg vise bilen min på Gjøvik??? Det er det store spørsmålet !?!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: yeyeyeOn.,11,Mars,2009,12,38
Hvilken effekt lander du på med din nye doble motor, skumleste tråden din hær, men den begynner å bli farlig lang nå  ;D
Jeg fikk forespeilet maks 225hk av BT, da jeg hørte etter her!

AR
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,11,Mars,2009,12,50
Motoren yter orginalt ca 200hk i følge Bergheim og Wikipedia.

TJ med 4.0L har jo 184 til 190 hk, så det er jo ikke rare økningen.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: yeyeyeOn.,11,Mars,2009,13,03
 ;D ;D Ikke for oss nei, men BT er ikke alltig like fornuftige!
Jeg har luktet litt på 4,7L mopar motoren, og den er jo både mere økonomisk og mere moderne en f.eks 5,2 motoren på 225hk. BT syntes likevel at de 10hk ekstra som 4,7 motoren hadde(235hk) ble for mye. Skjønner jo at de må sette en grense også da, men har mye mere lyst på den 4,7L kontra den eldre5,2 motoren, og ikke pga den ekstra effekten akkurat!

Har i det senere mere og mere tenkt tanken på 4L, for å gjøre det litt enklere dog!

AR
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikOn.,11,Mars,2009,14,58
Har i det senere mere og mere tenkt tanken på 4L, for å gjøre det litt enklere dog!

Jeg og... Er nok litt lettere å få godkjent... (banna vel i kirka nå...)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,20,Mars,2009,17,48
Fikk veid bilen idag, uten allt utstyret som til vanlig har vært montert....

I mitt vognkort står det: Maks tillatt totalvekt 1925kg

I brev fra Chrysler Norge får jeg øke totalvekten til samme som 4.0L = 1975kg.

Så da skal vi ta en liten gjettelek.... Hva veide bilen min???
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr.,20,Mars,2009,17,52
****Sensurert****

-------------------------------------
Du er disket for du visste svaret..... ;)

Stein-K
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: myggenFr.,20,Mars,2009,18,32
1963kg  ::)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: HolmisFr.,20,Mars,2009,19,54
1900  (da har du akkurat lov å kjøre, siden fører går som 75kg)  :o
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,20,Mars,2009,20,14
opp, opp, opp gutter...!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Golden EagleFr.,20,Mars,2009,20,28
Var det så at du ble skyldig nyttelast da Stein?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,20,Mars,2009,20,31
Nå nærmer vi oss...!

Skyldig 35kg og evnt mine overskytende fra 75kg som det er oppført i vognkortet....

Får sende vogna en tur til Grethe Rode ....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,23,Mars,2009,22,44
Et annet problem som jeg ( og EB ) ikke klarer å finne ut av er hvorfor motoren plutselig er blitt tungstartet. Må dra 3-5 sek på starteren. Da bromler den fint, men av og til så gassern sakte opp til ca 2000rpm før den rolig detter ned på tomgang..... Og den får helt klart for mye bensin. Spess på tomgang !!!

Antar at problemet ligger i kombinasjonen Motor / Painless wiring / Camaro hjerne ( ikke orginal hjernen, og med da "uorginal" PROM ( ikke Camaro PROM men brent Caprice PROM  i Camaro hjerne ).

Hotwireauto.com (http://www.hotwireauto.com/) lager nytt ledningsett tilpasset mine kombinasjoner for ca 700USD. Hjernen kan jeg få kjøpt brukt fra et utall steder for mellom 45 og 150 USD. Nyoverhalt med garanti koster ca 330USD.

Kan en hjerne som har rullet XX antall kilometer over 15 år være såpass lsiten at den er enten deffekt eller på kanten ???
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,31,Mars,2009,22,25
Enda et problem som ikke var så lett som ønsket / håpet... Varmeapparatet virker som bare det. Men jeg får ikke justert hvor den skal blåse hen! Jeg får justert varme effekten og viftehastigheten, men ikke om det skal blåse oppe på ruta eller nede ved beina osv. Jeg trodde jeg hadde vært uheldig å nappa av en kabel oppe bak dashbordet når jeg rotet rundt med kablingen og plasseringen av hjerne etc. Men neida, alle kablene var hele og fine samt satt på plass.

Er det noe vakumstyring eller kanskje den gikke gjennom den orginale hjernen eller noe....?

Noen som vet?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,13,April,2009,18,22
Det kan se ut som jeg har funnet svaret på problemet med varmeapparatet ( Annen tråd under TJ ). Men etter en ukes dvale i påsken, så fikk jeg en god lekkasje i kjølevannet igjen....

På toppen av vannpumpa ( rett under luft inntaket ) så sitter det et bend som slangen går inn på. Den har tydeligvis orginalt en ekstra tapp/stuss som forrige eier har sveiset igjen. Denne sveisingen er heller dårlig utført og det er der jeg har hatt lekkasje hele tiden. Trodde jeg hadde fikset lekkasjen da jeg dro slangen over mothake "ringen" og det neste hakket ( en "fiskefinne" på 3mm litt lengre inn på stussen ). Da fikk jeg nemlig en slangeklemme til, slik at det satt en på hver side av sveisen.

Men nå virker det som om den hersens "fiskefinna" har gnagd hull på slangen! Så jeg får se om jeg ikke får tak i en ny slik stuss UTEN finna og en ny skikkelig slange og ikke den hersens Biltema driten som sitter der nå........!!!!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,21,April,2009,19,11
:'( :'(:-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :'( :'(

En sørgelig og sannsyneligvis dyr dag..... Oljetrykket forsvant og motoren startet med lyder ingen eier synes er noe spesielt morsomme  :-[

Bilen blei tauet hjem, og nå venter det vel en full disseksjon av motoren.......

F@£N i h@lv#te !!!!!!!!!!!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: HolmisTi.,21,April,2009,19,22
Motorraser jo bare tragisk....  Føler med det der  :-\
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeTi.,21,April,2009,19,54
:'( :'(:-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :'( :'(

En sørgelig og sannsyneligvis dyr dag..... Oljetrykket forsvant og motoren startet med lyder ingen eier synes er noe spesielt morsomme  :-[

Bilen blei tauet hjem, og nå venter det vel en full disseksjon av motoren.......

F@£N i h@lv#te !!!!!!!!!!!!!

Huff-å-huff, dette var ikke bra.  Og det er vel ikke den enkleste motor'n å få tak i heller, ihvertfall ikke her hjemme ?
Nei, dette var trist.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: KristianTi.,21,April,2009,20,32
Føler med deg i denne tunge stunden  :'( Håper det ikke er alt for gæli
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Golden EagleTi.,21,April,2009,21,23
Huff og huff Stein!

En hører jo fra tid til annen at transplantasjoner ikke lykkes og at det transplanterte organet frastøtes, men jeg trodde ikke det gjaldt så mye i bilverdenen!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: JeepTi.,21,April,2009,21,25
Dette var da trist....... :'(
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeTi.,21,April,2009,22,19
Veldig synd, stein.

Blir det tur til doktoren i morgen?

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,21,April,2009,22,26
Doktoren svarer ikke på telefon eller sms. Lommeboka er relativt tom og utsiktene er heller dårlig....

Noen forslag på hvorfor oljetrykket bare forsvant og ikke kommer tilbake? Var litt lite olje på motoren, men det var nok til at det lå rundt minimum på peilepinnen... Det høres forøvrig ut som om det bare er en sylinder som har trøbbel. Hvor sitter oljepumpa på en LT1 ? Kan den ha ryki?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonTi.,21,April,2009,22,53
Scheise !
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeTi.,21,April,2009,22,56
Doktoren svarer ikke på telefon eller sms. Lommeboka er relativt tom og utsiktene er heller dårlig....

Noen forslag på hvorfor oljetrykket bare forsvant og ikke kommer tilbake? Var litt lite olje på motoren, men det var nok til at det lå rundt minimum på peilepinnen... Det høres forøvrig ut som om det bare er en sylinder som har trøbbel. Hvor sitter oljepumpa på en LT1 ? Kan den ha ryki?

Oljepumpa sitter der den alltid har sitti.  Under veiva i bakkant av motor'n.  Det skal være en egen aksel fra kammen og ned til oljepumpa, den som før var en del av fordeler akselen.  Tenk deg ca. 1/2 parten så lang som fordelerakselen...
Du skal se oljepumpa hvis du tar ned bunnpanna, bare å følge pick-up røret oppover til den "dingsen" som sitter boltet fast i blokka.

Men det du kan gjøre først, er å sjekke om du har et lite deksel ca. mitt i innsuget, bak throttle bodyen.  Der hvor fordeleren skulle ha vært.  Har du det, så kan du ta av dette, og ta en titt nedi der.
Ser det normalt ut ? er drevet på kammen ok ?  Er drevet på akselen nedover ok ?

Det neste du kan gjøre, er å ta opp denne akselen, ser den grei ut i enden som passer nedi oljepumpa ?
Er det noe som er løst / brukket / slitt ?

Mellom den akselen du tok ut og selve oljepumpa skal det være en sekskantet aksel, er den der ?  Sitter den som den skal i oljepumpa ?

Hvis denne sekskantede akslen er på plass, ta av et ventildeksel, tape fast en passende pipe på en lang 3/8" forlenger (du har vel 3/8" pipesett).  Bruke en adapter av noe slag slik at du kan skru fast den forlengeren i drillen og snurr rundt.  Får du da en en oljestrøm ut av løfterne, så virker oljepumpa.  Sjekk gjerne på begge sidene av motor'n.

Dette er det du kan gjøre for å sjekke at alt er som det skal med drevingen av, og selve oljepumpa.
Og du slipper å starte motor'n for å sjekke dette.

Forøvig, google er din venn ==>> "lt1 oil pump"

Uansett, dette var triste saker...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Jan-ErikTi.,21,April,2009,23,09
Ouch! Dette var kjipe greier å lese. Håper det ordner seg raskt, enkelt og billig...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: 77 golden eagleTi.,21,April,2009,23,14
Dette var ikke noe moro lesing, håper det løser seg kjapt.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Tom-GOn.,22,April,2009,09,09
Detta var bånnsurt ???. Men det er ikke alltid så gæærnt som det kan høres, jeg krysser fingre.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: SkywalkerOn.,22,April,2009,18,42
Oljetrykk plutselig borte:

Alt. 1) Drive til oljepumpe av en eller annen grunn gåen (brukne låsepinner, drev, etc.).

Alt. 2) Twistdott, fille, plastplugg eller lignende som har blitt igjen på feil sted når motoren ble satt sammen.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerTo.,23,April,2009,11,22

Stein, dette var noe dritt og 100% ufortjent.
Ville vel gått på de som har solgt deg motoren.
Så får EB brette opp ermene og hjelpe deg å bytte kam og godis for å få det i orden igjen.
(Eller du gir f i hele prosjektet og setter i en 350 du selv overhaller)

Hvis det er noe jeg kan hjelpe deg med, så sier du i fra.

Kath
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,23,April,2009,13,27
Som evig optimist, så har jeg et bittelite håp om at det er sugerøret eom har detti av eller evnt oljepumpa som skal 6 fot under bakken.....

Sjekket ventilene og støtstengene igår. Fyllte opp litt olje der og prøvefyra motoren. 80% av lyden ble borte. Hadde fortsatt 0,0 i oljetrykk. Så tok jeg av ventildekslene igjen og det var tørt i toppen...... Får jo bare håpe at det er noe i eller rundt pumpa og at det ikke er blitt langvarige skader....

Uansett, så går bunnpanna av idag og full inspeksjon av olje, oljepumpe og sugerør blir gjennomgått ikveld!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,23,April,2009,21,01
Nå har hele bunnen vært av motoren og allt som kan inspiseres er inspisert. I bunnpanna fant jeg litt bitte- bitte små korn og 3 ca 10mm "splinter" som jeg antar ikke burde ha vært der, men tilhørt bevegelige deler oppover i systemet et sted.

Så da er det bare å starte full nedplukking og overhale den driten en gang til ( ca 8000km siden den ble overhalt av forrige eier.... ) Det lukter vel litt at dette ikke ble gjort skikkelig....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeTo.,23,April,2009,21,39
Bilder av bitene?

Kjøpte du motoren i Norge?
Var det forrige eier eller et firma som overhalte?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FighterTo.,23,April,2009,22,07
Uff og uff, Stein. Så oljespruten under panseret på Gol hadde sin årsak. :( Lykke til...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,23,April,2009,22,42
Spruten under panseret var ene og alene servo olje. Regner med at den jobbet på høygir søndagen.....

Motoren er kjøpt brukt i Norge. Den ble overhalt stort sett av et firma. Men det er snart 4 år siden. så jeg tviler sterkt på garanti ansvar der. Men jeg får finne ut hva som er skjedd / gått dundass før jeg kan vurdere om det er noe jeg kan prøve meg på garantmessig!

Skal se om jeg får tatt bilder av bitene imorgen før jeg spinner opp på hytta. Måtte lade kameraet....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeTo.,23,April,2009,22,43
Nå har hele bunnen vært av motoren og allt som kan inspiseres er inspisert. I bunnpanna fant jeg litt bitte- bitte små korn og 3 ca 10mm "splinter" som jeg antar ikke burde ha vært der, men tilhørt bevegelige deler oppover i systemet et sted.

Så da er det bare å starte full nedplukking og overhale den driten en gang til ( ca 8000km siden den ble overhalt av forrige eier.... ) Det lukter vel litt at dette ikke ble gjort skikkelig....

Tok du av innsuget ?  Fikk du sjekket akslen ned til pumpa ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,23,April,2009,22,54
Nei, Tok bare fra bunn...Akselen til pumpa var hel og den spyttet ut olje som bare rakkeren når jeg testet den. Men hvor blir det av oljen hvis jeg ikke har trykk da...? Den bruker ikke og lekker ikke....??????????????????
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeFr.,24,April,2009,00,08
Nei, Tok bare fra bunn...Akselen til pumpa var hel og den spyttet ut olje som bare rakkeren når jeg testet den. Men hvor blir det av oljen hvis jeg ikke har trykk da...? Den bruker ikke og lekker ikke....??????????????????

Har du sjekket kjølevannet...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,24,April,2009,08,08
Var hvor blir det av oljetrykket jeg mente... Olja er jo i motoren! Dog bruker motoren litt, mem veldig lite!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerFr.,24,April,2009,14,10

Stein, kjør på forrige eier.
Spiller ingen rolle når motoren ble overhalt, du har kjøpt den i nyere tid.

Kath
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonFr.,24,April,2009,14,30
Neppe.  En brukt motor er et risikoobjekt uansett.   Enhver nyoverhalt motor KAN skjære seg hvis ulykka er ute.   
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeFr.,24,April,2009,15,44
Var hvor blir det av oljetrykket jeg mente... Olja er jo i motoren! Dog bruker motoren litt, mem veldig lite!

hmmmmm, du har ikke vært nedi med bunnpanna ?
Ta og sjekk / mål avstanden fra undersiden av inntaket til oljepumpa og opp til der hvor bunnpanna ligger an mot blokka.  Så måler du innvendig i bunnpanna og trekker i fra.
Du skal ha litt klaring imellom...
Røret fra inntaket og opp til pumpa, er det sveiset fast til pumpa med et par punktsveiser ?
Det er velkjent at det røret kan løsne litt...
Er det hull i det røret, OVER det normale nivået på olja i bunnpanna ?

Hvis pumpa er i orden, så er det enten en blokkering eller lekkasje et eller annet sted i motor'n, eller en (luft)lekkasje fra inntaket i bunnpanna og opp til pumpa.

Men synd er det uansett...

Hvordan greide du å dreie oljempumpa underifra - ved å snurre motor'n ?
Og hvordan fikk du olje i pumpa - ei bøtte eller no' som du holdt oppunder inntaket på pumpa ?

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr.,24,April,2009,16,53
Neppe.  En brukt motor er et risikoobjekt uansett.   Enhver nyoverhalt motor KAN skjære seg hvis ulykka er ute.   

Både enig og uenig.. Først må han finne ut hva som er skjedd. Dersom det er en ny del som har gitt seg og ført til følgeskader så er jo Norsk kjøpslov en redning. Forutsatt at delen er kjøpt i Norge...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,27,April,2009,23,18
Da er omsider vrakgodset på henger og klar for turen opp til EB imorgen etter jobb. Fikk lånt meg en skikkelig henger og bilen til fatters får duge som trekkbil.

Håper jeg får tid og gjort unna en del demontering allerede i morgen kveld, så får vi bare se ann tiden...

PS! Har muligens en grei riskoker på hånden, men den befinner seg på andre siden av verden. Nærmere bestemt på vestlandet. Så hvis det skulle bli noe av dette og noen har lyst på en gratis tur fra Ørsta & Omegn, så si ifra.... Da får jeg meg en backup bil som kan gjøre nytten noen uker!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,27,April,2009,23,23
Sitat
Røret fra inntaket og opp til pumpa, er det sveiset fast til pumpa med et par punktsveiser ?
Det er velkjent at det røret kan løsne litt...
Er det hull i det røret, OVER det normale nivået på olja i bunnpanna ?

Røret fra pumpa og ned til sila var som den skulle. Demonterte pumpa og akselen. Satte den i bøtta med spillolja og freste rundt akslingen. Olja spruta opp av riktig hull i pumpa. Så den virker som lever. Dog, så skal den jo gå relativt mye fortere enn jeg klarte for hånd, men den virket og kjentes tight ut!!!

Kan nesten se ut som om bunnen av pumpa er så langt nede at den faktisk ligger litt nedi olja ( ved riktig mengde ) og jeg så ikke etter hull, men så ei heller noe mistenkelig.....

Og det er ca 4 år siden motoren ble overhalt. 1 sommer med bruk på forrige eier, nesten 2,5 års lagring hos meg og 3 måneder bruk av meg. Så de fleste garantier vil jeg anta er utløpt på dette kjøpet....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeTi.,28,April,2009,00,32
Sitat
Røret fra inntaket og opp til pumpa, er det sveiset fast til pumpa med et par punktsveiser ?
Det er velkjent at det røret kan løsne litt...
Er det hull i det røret, OVER det normale nivået på olja i bunnpanna ?

Røret fra pumpa og ned til sila var som den skulle. Demonterte pumpa og akselen. Satte den i bøtta med spillolja og freste rundt akslingen. Olja spruta opp av riktig hull i pumpa. Så den virker som lever. Dog, så skal den jo gå relativt mye fortere enn jeg klarte for hånd, men den virket og kjentes tight ut!!!

Det betyr at du har ikke fått sjekket hvordan det ser ut ovenifra, dvs. fra kammen og ned ?
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,28,April,2009,08,03
Det er korrekt!

Men jeg tok akselen ut fra pumpa og dyttet den opp i toppen. Vridde litt på den slik at den gikk i låse hakket sitt og da klarte jeg ikke å vri mere på den. Antar da at det ikke er ryki noe i den enden med veiva eller kammen eller hvor i svarte den sittr mot....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CJ-7Ti.,28,April,2009,08,37
Var da Kjiipt dette Stein. Blir vel en 350 nå, så er du ferdig med det...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerTi.,28,April,2009,10,30
Det er korrekt!

Men jeg tok akselen ut fra pumpa og dyttet den opp i toppen. Vridde litt på den slik at den gikk i låse hakket sitt og da klarte jeg ikke å vri mere på den. Antar da at det ikke er ryki noe i den enden med veiva eller kammen eller hvor i svarte den sittr mot....

Bra at Pony og jeg kunne bidra med å trekke det to tonn tunge Jeepdråget ditt opp på hengeren!
Good luck with it!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,28,April,2009,10,45
Takker MYE for god hjelp!!

Det ble litt prosjekt, men det gikk veldig greit. Ble jo litt vanskelig å få 2 tonn amerikansk stål opp på hengeren uten egen motorkraft ei heller vinsj på min bil eller hengeren.....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,29,April,2009,15,02
 ;D ;D

Gode nyheter fra EB!! Det er drevet som sitter inni en plasthylse på toppen av akslingen til oljepumpa som er gåen. Og det ser ut som om det har godt veldig bra med resten av motoren!! Det eneste lille problemet er at denne dele ikke finnes som ettermarkeds del og Chervrolet har ikke delen på lager. Den må lages først... Og en slik "KJEMPE" bestilling blir ikke prioritert. Har forespurt flere steder og ingen har denne delen tilgjengelig :P

Har sjekket med de høggerne jeg kjenner til i Norge og ingen av dem har den motoren liggende heller....

Så hva F@#N gjør en da....?


Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: JeepOn.,29,April,2009,15,03
Få noen til å lage den???
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeOn.,29,April,2009,15,50
;D ;D

Gode nyheter fra EB!! Det er drevet som sitter inni en plasthylse på toppen av akslingen til oljepumpa som er gåen. Og det ser ut som om det har godt veldig bra med resten av motoren!! Det eneste lille problemet er at denne dele ikke finnes som ettermarkeds del og Chervrolet har ikke delen på lager. Den må lages først... Og en slik "KJEMPE" bestilling blir ikke prioritert. Har forespurt flere steder og ingen har denne delen tilgjengelig :P

Har sjekket med de høggerne jeg kjenner til i Norge og ingen av dem har den motoren liggende heller....

Så hva F@#N gjør en da....?

Er det denne:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Engine-Oil-Pump-Drive-LT-Corvette-Camaro-Impala_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a1546Q7c66Q3a2Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318Q7c301Q3a1Q7c293Q3a1Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem300311193921QQitemZ300311193921QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories


Og du er sikker på at ikke f.eks. morosso lager en erstattningsdel ?
Jeg fant flere "oil pump drive shaft" til chevy som de påstår kan brukes i LT motor'n.  Og som muligens ikke behøvde den plastikkdingsen (?)

Hmmm, og hvorfor har det drevet gått ?  Er det byttet til en annen kam, som ikke er kompatibel med det drevet ?
Jeg erindrer noe om ståldrev / jerndrev og div. materialer i kammer...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CJ-7 golden eagleOn.,29,April,2009,15,54
Sitat
Så hva F@#N gjør en da....?

Jeg hadde tatt en prat med Ole Graversen hos Bergheim på Ensjø, han kan og vet mye.
Dessuten er han en Jeep mann :)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,29,April,2009,16,05
Sitat
Og du er sikker på at ikke f.eks. morosso lager en erstattningsdel ?
Jeg fant flere "oil pump drive shaft" til chevy som de påstår kan brukes i LT motor'n.  Og som muligens ikke behøvde den plastikkdingsen (?)

Hmmm, og hvorfor har det drevet gått ?  Er det byttet til en annen kam, som ikke er kompatibel med det drevet ?
Jeg erindrer noe om ståldrev / jerndrev og div. materialer i kammer...


Bilen har kun orginale deler, så hvorfor denne har ryki vet jeg ikke. Det er ikke et kjent problem ifølge de jeg har snakket med....

Drevet ser nesten likt ut men er ikke kompatiblet mellom 350 og min 265 motor.....


Sitat
Jeg hadde tatt en prat med Ole Graversen hos Bergheim på Ensjø, han kan og vet mye.

NR ??

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeOn.,29,April,2009,16,06
Sitat
Og du er sikker på at ikke f.eks. morosso lager en erstattningsdel ?
Jeg fant flere "oil pump drive shaft" til chevy som de påstår kan brukes i LT motor'n.  Og som muligens ikke behøvde den plastikkdingsen (?)

Hmmm, og hvorfor har det drevet gått ?  Er det byttet til en annen kam, som ikke er kompatibel med det drevet ?
Jeg erindrer noe om ståldrev / jerndrev og div. materialer i kammer...


Bilen har kun orginale deler, så hvorfor denne har ryki vet jeg ikke. Det er ikke et kjent problem ifølge de jeg har snakket med....

Drevet ser nesten likt ut men er ikke kompatiblet mellom 350 og min 265 motor.....


Sitat
Jeg hadde tatt en prat med Ole Graversen hos Bergheim på Ensjø, han kan og vet mye.

NR ??http://www.ls1lt1.com/forum/showthread.php?t=10826
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CJ-7 golden eagleOn.,29,April,2009,18,14
Sitat
NR ??

http://www.bergheimauto.no/delelager_oslo (http://www.bergheimauto.no/delelager_oslo)

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,29,April,2009,20,11
Oil pump drive shaft går omhverandre på samtlige LT1 motorer. Det er den plastikkdriten og drevet som er spesielt for 265cid`en. Alle andre LT1 motorer bruker samme plastikkdelene og drevet. Men de to er litt forskjellige....

Uansett. EB er igang med å pønske ut ombyggingen og flyttingen av fordeleren slik at jeg kan vade litt dypere igjen ;-)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerTo.,30,April,2009,11,46
;D ;D

Gode nyheter fra EB!! Det er drevet som sitter inni en plasthylse på toppen av akslingen til oljepumpa som er gåen. Og det ser ut som om det har godt veldig bra med resten av motoren!! Det eneste lille problemet er at denne dele ikke finnes som ettermarkeds del og Chervrolet har ikke delen på lager. Den må lages først... Og en slik "KJEMPE" bestilling blir ikke prioritert. Har forespurt flere steder og ingen har denne delen tilgjengelig :P

Har sjekket med de høggerne jeg kjenner til i Norge og ingen av dem har den motoren liggende heller....

Så hva F@#N gjør en da....?  Jøss. Så Rikard tippet rett, at det var et lager/drev som hadde blitt knust. GOOD NEWS  :D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: renegadeTo.,30,April,2009,12,16
Oil pump drive shaft går omhverandre på samtlige LT1 motorer. Det er den plastikkdriten og drevet som er spesielt for 265cid`en. Alle andre LT1 motorer bruker samme plastikkdelene og drevet. Men de to er litt forskjellige....

Uansett. EB er igang med å pønske ut ombyggingen og flyttingen av fordeleren slik at jeg kan vade litt dypere igjen ;-)

På LS/LT forumet, så var det noen som nevnte at det var noen som hadde lagd dette drevet.  Men jeg er vel tvilende til at det er til din motor, er vel heller til alle de andre tipper jeg.
Hvis du skal forske mer på det, så kan du jo google litt på div. ls/lt forum.

Ellers, så er det vel uansett det beste å gå over til en vanlig fordeler...
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,30,April,2009,12,40
Sitat
På LS/LT forumet, så var det noen som nevnte at det var noen som hadde lagd dette drevet.  Men jeg er vel tvilende til at det er til din motor, er vel heller til alle de andre tipper jeg.
Hvis du skal forske mer på det, så kan du jo google litt på div. ls/lt forum.

De hadde vel ikke laget drevet, men de hadde laget den plstikk driten i alu eller stål. Det er denne som har blitt slitt slik at drevet har fått dårligere og dårliger hold og tilslutt tatt kvelden. EB Har snust opp et som forhåpentligvis går med frakt imorgen...!!! ( Alle sammen bes ta en stille bønn og krysse fingrene !! )

Ombyggingen med fordeler oppe går i klinsj med EGR systemet fant vi ut. Det blir veldig trangt mellom EGR ventilen og fordeleren. Uansett er fordeler ombyggingen utsatt til vinter prosjekt pr idag.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa., 4,Mai,2009,18,30
EB hadde noe på kroken via Petter`n i Brummundal. Men han klarte ikke å trylle han heller, så jeg er fortsatt på nullpunktet når det gjelder dette møkka drevet!! Chevrolet i USA har ikke denne biten på lager og må fysisk lage denne. Har snakket / mailet med minst 15 forskjellge delelverandører norske som amerikanske og ingen kan hjelpe meg!! Tok kontakt med  Ole Graversen og han kunne ikke gi meg svar på om det var å få tak i, men at det stod som tilgjengelig for han. Han kunne ei heller sjekke det uten at jeg fysisk bestilte det av han. Da måtte jeg også betale uansett når jeg fikk det. Men om det var om 14 dager eller 14 uker kunne han ikke svare på..... Syntes vel ikke han hadde noe mer peiling enn minstekravet og ikke var han spesielt serviceminded heller :-\

Uansett så var det et lite lysglimt i hverdagen.... Fikk en søt liten pakke fra andre siden av dammen :D Nærmere bestemt Hotwire Auto (http://www.hotwireauto.com/) med den nye orginale hjernen og nytt komplett el annlegg for bilen med utslipp`s styring osv osv. Det så utrolig bra ut! Selve EGR solenoid og ventil +++ kommer først om en drøy uke fra Aarnes Amerikanske bildeler (http://www.aarnes.no/) Bergheim skulle bare ha 14.622,- ekskl mva for hjernen og Painless skulle bare ha 9400,- for standard ledningsnett! Hotwire Auto skulle ha 10.270,- for komplett ledningsnett med orginal ny i eske hjerne hvor de programmerte inn hele oppsettet mitt ned til minste detalj som VIN nummeret på min TJ! Knall service, knalle priser!!!

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_0269.jpg)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: HolmisMa., 4,Mai,2009,19,41
Kan gå god for Hotwire auto ja. Både Frode og jeg har fått våre kabelklaser moddet der. De er raske og samme hva man spør om så har de en positiv instilling. Slikt blir det respekt av hos meg i hvertfall...

Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeTi., 5,Mai,2009,00,10
Chris sier thanks for the cred :)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,12,Mai,2009,14,59
Det er så satans typisk at når noe går galt, går allt galt.... Har bestillt dette hersens drevet fra et par hold. Igår fikk jeg bekreftet at alle hadde klart å skaffe det og at jeg ikke kan avbestille fra noen av dem.... Det ankommer kanskje nå til fredagen allerede, men senest 20 mai!

Men jeg snakket også med Stein Moe ang landstreffet igår. Og nevnte for han dette drevet. Han ble litt stille og måtte sjekke noe! 1 time senere ringte han opp igjen, Joda, en kar i Trondheim som han kjente hadde dette drevet liggende etter en motor han skulle overhale, men som viste seg å være kass. Så det kunne jeg få til en hyggelig pris... Kan spare noen få dager kanskje, men da blir jeg sittende med 2 speller nye deler jeg sannsyneligvis aldri får bruk for. Så det får bære og briste med en uke venting til :-\

Verden er urettferdig av og til !!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonTi.,12,Mai,2009,15,38
Men så blir du jo en anerkjent ekspert på drev X.    Det blir noe å fortelle barnebarna, det !
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,18,Mai,2009,15,55
Da er det bekreftet at det hersens drevet har ankommet vårt nydelige avgiftsland!!

Men så gikk EB igjennom ledningsnettet og fant en kontakt til MAF sensoren.... Det er jo også en bestillingsvare hos de aller fleste leverandørene her på berget. Unntaket var Bergheim v/ Graversen. Han hadde en til salgs for sin egenvekt i gull + mva........

Heldigvis så hadde Klintberg & Way en på lager i Europa til en noe mer overkommelig pris, som de mente at skulle la seg skaffes før helgen... Så da får vi se!!

Steinar Stolen kunne skaffe en til 1700,- inkl mva, men da på 14 dager. Dog hadde vel ventetiden vært verdt ca 500,- dagen vel..............................

Sitter vel igjen med en solid følelse at jeg ble lurt av Techline Bilelektro (http://techlinebilelektro.no/) som anbefalte motoren når jeg kjøpte den. Det var han/de som hadde overhalt den og mangel lista begynner å bli veldig lang !!!! Dog kjøpte jeg den av en privat person, men etter rådføring med han Trond hos TBE!
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: JeepTi.,19,Mai,2009,08,21
De har ikke denne brukt på Phoenix us cars i vestfold?
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: kjetilTi.,19,Mai,2009,12,13
Hmm. Her hører jeg mange de problemene jeg hadde også med min lt-1.

Ledningsnett kjøte jeg komplett med hjerne å alle nye sensorer fra Howell.

De har masse erfaring fra å montere lt-1 i Jeep med tilhørende problemer.

Tenningen trenger du ikke flytte, det vil koste deg mye mere enn det smaker, fordi lT-1 er nødt til å ha den optiske delen i fordeleren.For å vite når den skal sprøyte inn fuel til rett tid.  Men du kan kjøpe et kit som gjør at du får 8 coiler å "nesten" fordelerløs"tenning. Men du er likevel nødt til å beholde fordeleren for signalet fra den optiske delen. (jeg har søkt å lett etter et oppgraderingskit til denne motoren siden jeg innstalerte denne i min Jeep i 1998.)

Det som er en løsning for å kjøre dypt hvis du har den fordeleren med lufting, så kan du sette på slanger med justerbar reduksjonsventil så kjører du et lite overtrykk i fordeleren når du vader, da bør du holde den tørr innvendig. Jeg har satt det på min lt-1  motor. men har ikke fått prøvd det enda. Dette fant jeg på en nett side hvor det var noen som hadde lt-1 motor i jeep.

Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,24,Mai,2009,12,38
Problemet med varme apparatet er funnet og reparert. Det var hull i vakumslangen fra motoren til varmeregisteret. Denne ble tettet og fungerte 100% ved test.

Ledningsnettet jeg bestilte viser bare hvor lite komplett motoren var... Motoren har ( mest sannsynelig ) feil i ECU`en ( Stammer fra Camaro men programmert for Caprice ). I og med at -93 Camaro ikke hadde alle funskjonene som trengs på Caprice`en, så var disse forsøkt koblet bort. Jeg har dermed måtte supplere følgende:

- Ny orginal ECU til 94 Caprice
- 1 stk MAF sensor
- 1 stk Temp sensor innsug
- Komplett nytt innsug med mulighet for MAF og temp sensor
- 2 stk bredbånd lambda sonder
- Knock sensor i blokka
- Knock sensor modul
- Må bygge om diverse ledninger for brems ( til lock up ) samt styring til girkasse. Her var det bare klippet, limt osv.

Jeg har sendt en krass mail til vedkommende som anbefalte motoren og kommer vel aldri til å hverken handle der selv, eller anbefale noen til å gjøre det!!!

Her er det et bildet som viser hvorfor oljetrykket frosvant.... Det er god slark iplasthylsa som er opplagringen til akslingen drevet sitter på!!

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2475.jpg)

Nytt VS gammelt:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2474.jpg)

Det var en hyggelig ekvipasje når jeg dro opp til EB noen uker siden. Kunne godt tenkt meg å ha denne kombinasjoenen i eget eie:

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2473.jpg)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,24,Mai,2009,12,42
Noen bilder fra torsdagens innsats hos EB. Jeg og EB holdt på i ca 10 timer. TTT!!!

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2479.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2478.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2476.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2482.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Motorbytte/aIMG_2480.jpg)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,24,Mai,2009,12,47
Sitat
Tenningen trenger du ikke flytte, det vil koste deg mye mere enn det smaker, fordi lT-1 er nødt til å ha den optiske delen i fordeleren.For å vite når den skal sprøyte inn fuel til rett tid.  Men du kan kjøpe et kit som gjør at du får 8 coiler å "nesten" fordelerløs"tenning. Men du er likevel nødt til å beholde fordeleren for signalet fra den optiske delen. (jeg har søkt å lett etter et oppgraderingskit til denne motoren siden jeg innstalerte denne i min Jeep i 1998.)

Da er det nok en liten forskjell på våres to motorer. Til min motor, så fikk man et sett til 570 USD som flyttet allt opp og i bakkant av motoren. De gamle hullene ble da 100% forseglet. Problemet er bare at det firmaet som lagde disse ikke eksisterer lengre......!!!
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: KristianSø.,24,Mai,2009,14,30
Forbanna mye trøbbel du skulle igjennom da :-X.
Håper du kommer i mål snart.
Stå på det blir bra til slutt ;D
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: kjetilMa.,25,Mai,2009,12,09
Sitat
Tenningen trenger du ikke flytte, det vil koste deg mye mere enn det smaker, fordi lT-1 er nødt til å ha den optiske delen i fordeleren.For å vite når den skal sprøyte inn fuel til rett tid.  Men du kan kjøpe et kit som gjør at du får 8 coiler å "nesten" fordelerløs"tenning. Men du er likevel nødt til å beholde fordeleren for signalet fra den optiske delen. (jeg har søkt å lett etter et oppgraderingskit til denne motoren siden jeg innstalerte denne i min Jeep i 1998.)

Da er det nok en liten forskjell på våres to motorer. Til min motor, så fikk man et sett til 570 USD som flyttet allt opp og i bakkant av motoren. De gamle hullene ble da 100% forseglet. Problemet er bare at det firmaet som lagde disse ikke eksisterer lengre......!!!

Hmm jeg var ganske sikker på at blokka ikke hadde hull i bakkant for dette samt at oljepumpa ikke har tappen for å kjøre "vanlig" fordeler.
I tillegg må jo da innsuget maskineres, EGR ventil må flyttes eventuelt bygges om mm.
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: kjetilMa.,25,Mai,2009,13,25
Fant noe intersangt angående dette i dag med tenningen.

LT-1 motor med ls1 ledningsnett ++ litt ekstra.

http://www.eficonnection.com/eficonnection/default.aspx

(http://www.eficonnection.com/coilpercylinder/LT1/lt1_top_view.jpg)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,25,Mai,2009,16,03
Innsuget må maskineres for gjennomføring av fordeler akselen. Det er helt korrekt. H.E.I har en fordeler med ekstra lang stamme som går klar av EGR ventilen. Men dette krever litt ekstra høyde under panseret. Jeg har plass nok pr idag.
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: sivrtLø.,30,Mai,2009,21,24
Så en tråd på KNA Telemark sin side på Pirate at Broom hadde laget en reportasje med bl.a din bil Stein.. Tøft!

Slenger inn en link til litt bilder fra kjøringen.
http://pirate4x4.no/forum/showthread.php?t=25849

Du får oppdatere oss når detta blir sendt på tv..
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FagelundLø.,30,Mai,2009,21,55
Så en tråd på KNA Telemark sin side på Pirate at Broom hadde laget en reportasje med bl.a din bil Stein.. Tøft!

Slenger inn en link til litt bilder fra kjøringen.
http://pirate4x4.no/forum/showthread.php?t=25849

Du får oppdatere oss når detta blir sendt på tv..

Drit kult!!! :D  Må si ifra om når dette blir sendt?
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa., 1,Juni,2009,21,04
Det var en artig dag det ja! Fikk en god del skryt av bilen og Jan Erik var ikke i tvil om hvilken bil som var mest komfortabel ( og iog for seg mest fremkommelig... ;) ). 10 timers innspilling skal bli til 6-7 min innslag på Broom. Denne episoden skal vises før ferien og de sa iløpet av 2 til 3 uker.

Det ble laget en teaser også, som skal sendes som reklame for innslaget. Det blir også lagt ut en 30 minutters "helfilm" rett etter Tv sendingen på Broom sine sider.

Ble lite søvn den natta... Jobbet på bilen hos EB til kl 01.00. 2 timer kjøring og rett på jobben for å vaske bilen. Ferdig til kl 03.45 og i seng kl 04.30. Opp kl 07.00 for jeg måtte ned til Skien for å filme ( ca 2t reise ). Ble heldigvis møtt med ubegrenset sort kaffe  ;D
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,15,Juni,2009,00,09
Da var årets landstreff over og jeg fikk testet bilen med åtter i Renas skoger ( og myrer  :-[ ).

Fredagen startet bra med at begge kryssene i stikkakslingene fant ut at livet var over... Et ble byttet sent fredag kveld. Det tok litt tid etter "noen" øl og mørkets frembrudd. Sunn fornuft ( og kalde øl i kjøleskapet ) tilsa at det andre krysset måtte vente til morgengry.

Steffen hjalp meg med kryss nr to mens Tarje stekte egg og bacon til frokost. Vi startet likt og avsluttet samtidig. Vet ikke hva det sier om kryssbytte vs steking, men bilen var ihvertfall klar til dyst.

Amcars utskremte ( Stein Moe ) plasserte seg i passasjersetet og vi dro til skogs. Rett opp til Digeråsen, ned via 10`ern og så over på 4`ern..... Da var dagen over 8)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena09/aIMG_0056.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena09/aIMG_0058.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena09/aIMG_0063.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena09/aIMG_0066.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/JCN-Rena09/aIMG_0074.jpg)

Kuttet motoren da jeg skjønte at dette ikke var så lurt og satt og så på vannet som rant inn i bauer og kanter :o Hele styrings systemet til dashbord ++ og den nye ECU`en tok seg en dukkert og var ikke nevneverdig samarbeidsvillige etterpå... Blåset elektronikken med luft og sprutet på litt crc og andre vidunder middler. Likefullt var det svart i dashen. Etter en stund fyra motoren og den gikk som en ensylindra snekke ( noe den fortsatt til tider gjør!! ).

På vei hjem så bedret det seg gradvis og dashbordet kom jaggu til live igjen. Men når motoren har stått litt, så sliter den med å gå skikkelig før den er varm. Det har sikkert noe med at fordeleren befant seg ca 40cm under vannoverflaten og slurpet seg full på myrvann. Så her trengs det nok en liten runde med service. For ikke å snakke om en kjapp interiørvask.................

Men en flott helg var det likeså!!
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: comanche 88Ma.,15,Juni,2009,11,52
Selv med bilen full av vann finner Stein tid til å være modell for det seneste av herreundertøy ;D
(http://lh6.ggpht.com/_GcaPb5Ox0K0/SjX8LxolpjI/AAAAAAAANTA/V6yXO0_6hig/s400/OHM_1386.JPG)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonMa.,15,Juni,2009,12,11
Og det er ikke det verste...
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonMa.,15,Juni,2009,14,17
Det er ikke bare Stein (K) som har et imageproblem...

(http://lh4.ggpht.com/_q2_Bne3XD4w/SjY70P2d6tI/AAAAAAAAAOA/3LOlrDBcoC4/s512/P1030454.jpg)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerOn.,17,Juni,2009,12,55
ha ha haaa, stakkar Stein Moe  :D :D
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,12,Oktober,2009,22,03
Hmm, Ble litt lei etter dukkerten på Rena med påfølgende mye jobb for å rette opp fadesen...

Jeepen har vel blitt kjørt 3-4 ganger bare siden den helgen. Og da kun for å fylle luft i det dekket som lekker litt ( pinne rester mellom felg og dekk! Får vel gjøre noe med det snart... ). Har bare ikke orket å rote mer med den på en stund. Men nå kjenner jeg at gløden kommer tilbake og at jeg snarest må ta en skikkelig runde på den. Vask og smørning hadde gjort seg.

Leter forøvrig fortsatt etter et tygt og godt sted å periode lagre min kjære. Men de fleste stedene jeg kommer over er dyre og eller store. Si ifra hvis noen vet om et sted...! Stakkern er blitt degradert til kose og hobby bil....
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 5,November,2009,23,32
Tydeligvis bruker jeg ikke Jeep`en så mye for tiden...

På vei hjem fra Grava forrige onsdag ( drøyt 2 uker siden ) så satte jeg på kjørelysene og dro hjemover. Rett før E6 så begynte vindusviskerne å gå. Hadde vel dytta borti spaken med kneet tenkte jeg og flytte på spaken frem og tilbake. Uansett hvilken posisjon jeg satte den i, så gikk den like fordømt. Stoppet i busslomma og skrudde av tenningen og fyra opp igjen. Da stod den still! Satte på kjørelysene og dermed starta viskerne opp igjen gitt :( Av med tenningen og blinket med fjernlysa. Da gikke de nok en æresrunde....

Hvor pokker kan denne koblingen ha slått seg inn ???? Trodde det eneste fellesnevneren for kjørelys og vindusviskere var batteriet og dynamoen.....  Noen som har en god ide??

Siden den dagen har jeg bare brukt bilen på dagtid, og da er det kun parklys som går på.... Vindusviskerne fungerer utmerket i kombinasjon med parklys!
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: yeyeyeFr., 6,November,2009,13,35
Lett å få slikt tull ved jordingsfeil da, er det en mulighet?

AR
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr., 6,November,2009,13,52
Har tenkt tanken, men forstår ikke at denne og kunne denne krysskoblingen skulle skje da.... Men jeg får ta en vakker kveld og titte over alle jordingspunktene.
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: KjartFr., 6,November,2009,14,27
Rett før E6 så begynte vindusviskerne å gå. Hadde vel dytta borti spaken med kneet tenkte jeg og flytte på spaken frem og tilbake. Uansett hvilken posisjon jeg satte den i, så gikk den like fordømt. Stoppet i busslomma og skrudde av tenningen og fyra opp igjen. Da stod den still! Satte på kjørelysene og dermed starta viskerne opp igjen gitt :( Av med tenningen og blinket med fjernlysa. Da gikke de nok en æresrunde....

Pussig

Jeg hadde ett lignende problem, når kjørelysene var på og jeg skrudde på vindusviskeren, så ble lysene svakere og sterkere, omtrent i samme takt som vindusviskerne skulle gått frem og tilbake!

Det viste seg at en engangslighter som hadde falt ned i sprekken mellom vindu og dashbordet hadde sperret stagene som skyves frem og tilbake mellom viskerne, slik at motoren sluret, denne sluringen førte tilslutt til at vindusvisker motoren røk. Men før den røk så lagde den såpass mye forstyrrleser at hovedlysene mine gikk av og på, og tilslutt at releet til kjørelysene brant opp.

Det jeg fant ut da var at lysene og vindusvisker motoren hadde noe med hverandre å gjøre, om det var i selv multifunksjonsspaken eller om de hadde noen felles jordingspunkt, vet jeg ikke, men at problemet ble løst da jeg byttet vindusviskermotor og fjernet det automatiske releet til kjørelysene, og selvfølgelig fjernet lighteren.

Måtte også bytte multifunkjsonsbryteren ved en senere anledning, men jeg tror det skyldes at en "økonom"(meg) lagde litt krøll av tilhenger lysene med en blanding av biltema og mopar deler!
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,24,November,2009,13,29
Nå har jeg tittet på alle jordingspunktene som jeg klarte å finne. Alle satt bra og var uten irr. For sikkerhetskyld så skrapte / pusset jeg litt rund disse. Men problemet bestod!

Så var jeg ute å kjørte en kveld ( det regnet faktisk litt, sjeldent..... :-( ) og da virket allt som det skulle. Så tok jeg bilen til jobben en dag, bare for å få kjørt den litt. Da var selvfølgelig problemet tilbake. Som en ekstra bonus, så får jeg nå ikke lenger blunket med blinklysene til venstre heller. Den gir et blink, så 2 sekunder, et blink, 10 sekunder, 1 blink og så slutt...

Jeg har en liten mistanke om den ekstra installert boksen for automatisk kjørelys kan ha noe med saken å gjøre? Evnt så må det være hovedlys bryteren. Men jeg kan ikke fatte at dette henger sammen med vindusviskerne.....
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeTi.,24,November,2009,23,42
Her er en med lignende problemer:

http://www.fixya.com/cars/t2973725-1997_jeep_wrangler_sport_when_turn

Ser også at flere nevner problemer med multifunksjonsbryter..
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,18,Mars,2010,23,12
Nå blir det å børste støv av Jeepen ( ikke snø, den har sola smeltet... ). Pizzabilen er utleid noen uker, så da må jeg "dessverre" bruke Jeep`en til og fra jobben igjen. Det blir jo skikkelig kjipt......!

Får se om vindusviskerne har blitt frisk igjen etter lang tids dvale. Hvis ikke så får jeg ta en liten sjekk på multifunksjonsbryteren. Har en liten mistanke der......

Imorgen skal den få sitt tredje olje og filter skift på utrolige 150 mil..... Da bør de siste skavankene etter fjorårets tragedie være flushet håper jeg.
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,25,April,2010,10,38
Etter turen på Kongsberg så tok jo styresnekka kvelden. Slarken er så grov at den helst ikke bør kjøres. Ihvertfall ikke på lengre tur enn i nærområdet.

Har sett på to forskjellige snekker:

AGR sin. (http://www.quadratec.com/products/56112_55.htm)

og

PSC sin. (http://www.quadratec.com/products/56112_1001.htm)

Men så er dilemmaet mitt. Alle sier at det er samme snekka fra 84 -02. Det står også det på delene både hos 4wd, Quadratec og Summit. Men hvis jeg søker på delenr hos norske leverandører, så er det et skifte i -99 med helt forskjellige delenummere, helt forskjellige sprengskisser osv osv.

Har jo handlet litt fra andre siden av dammen og jeg vet godt at "bolt on" som regel ikke er bolt on, men da betyr det at man sannsyneligvis ikke må sveise eller finne fram plasmakutteren for å få delen til å passe.... Da holder det gjerne med litt borring og banking for å få den til å passe....

Er det noen med TJ nyere enn -99 som har byttet til en av disse snekkene?
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,25,April,2010,10,41
Og så blir det vel en støttebrakett (http://www.quadratec.com/products/12518_58.htm) for å hjelpe stakkaren med V8 og 36"....

Men det hadde jo vært rått med en slik en da  ;D (http://www.quadratec.com/products/56112_601.htm)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeSø.,25,April,2010,14,54
Min PSc er forberedt for en slik løsning som du linket til.
Man får neppe godkjent med hjelpeservo?
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,27,April,2010,15,14
Du har vel ikke fått testet PSC snekka di enda...? Er det noen stor PRO/CON mellom de 2 snekkene PSC vs AGR ??

Må se og få bestilt en så bilen blir klar til Rena i sommer ...
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeOn.,28,April,2010,10,02
Nei, ikke fått testa den.. :)

Grunnen til at jeg valgte PSC var bare at Larry sa den var best.
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,28,April,2010,12,34
Larry betyr det samme for deg som Mohammed betyr for muslimene.... ;)

Time will shw hva jeg ender opp med
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: BTGOn.,28,April,2010,12,39
Stein, du får kjøpe den andre du da så vet alle vi andre etterhvert hvem som er best ;)

Det syns jeg var lurt, sikkert ikke lenge til jeg må ha en sånn selv og da er det jo flott å lære av deres tabber hehe.

Bjørn Terje
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeOn.,28,April,2010,13,18
Larry betyr det samme for deg som Mohammed betyr for muslimene.... ;)Hehe.. Både og.. Han kjenner jo til produktene de har der borte. Men jeg oppdager jo etterhvert at han trenger oppfølging på mye. Han er mao en gjennomsnittlig amerikaner, mye er halvgjort og tar tid. Men go å ha er han. ;D
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,28,April,2010,13,43
Da ble det en PSC Extreme Duty snekke. Tok med et par KC replacement lanterner også. De orginale hovedlysene har lekt for mye akvarie over årene, så de bli vel ikke godkjent mtp rust....
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr.,30,April,2010,20,37
Her er forresten Mohammed muslim med iPaden min, Stein. Gler som et stort barn ;D

(http://Http://www.ryste.no/images/jcnupload/50bc0e4f-f27f-4f4e-a3f0-dad8c79bfc75.jpg)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr.,30,April,2010,23,19
Så nå er han ikke bare Jeep Guru`en, men også elektro duppeditt høvding ;-)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeFr.,30,April,2010,23,59
Tja.. Han sier at de som bruker iPhone og iPad er homofile.. ::)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø., 1,Mai,2010,00,14
Er vel litt enig at Iphone er en smule femi! HTC ruler!

Men så er jeg jo ( som mange andre ) litt glad i nye dingser og Gadgets, så det er jo alltid gøy. Dog ligger jeg vel et lysår bak deg og innkjøpene din!!!!
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeLø., 1,Mai,2010,00,29
Pengene strekker litt lenger noen km nord for Oslo, Stein.
Hus og tomt koster ca det samme som bare tomta i ditt nabolag :)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø., 1,Mai,2010,00,32
Men du tar igjen på Jeep ( -`ene )!! Er jo helt enig at det er mer fornuftig å bruke et par millioner på Jeep, enn å bygge seg en ny bolig....

Jeg holder jo et moderat forbruk på Jeep og synes det er ok. Men du tar jo helt av ;-)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: FrodeLø., 1,Mai,2010,01,19

Jeg holder jo et moderat forbruk på Jeep og synes det er ok.


 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,12,Mai,2010,12,32
;D Juleaften  ;D

Da har styresnekka og lyktene ramlet inn på jobben og venter på montering........ :-X
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,10,Juni,2010,13,58
Tiden går og jeg får jo ikke tid til å bytte snekka før treffet....

Hvor lang tid burde noe slikt ta???

Snakket med A.T: Og de kan evnt ta den på mandagen....
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: HolmisTo.,10,Juni,2010,14,21
Jeg byttet til min nye PSC på en ettermiddag, men pitman armen kan være litt lei å få av...
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Geir G KTo.,10,Juni,2010,16,32
Jeg brukte også bare en ettermiddag på PSC,  fikk tak i en stor gaffel til pitmannarmen og da løsnet den greit med et par kraftige slag.  Sleit med avtager først uten resultat. PS skru av hele festeskruen på rattstammen.) Resultat ble veldig bra,  sporer omtrent ikke på veien,  imotsetning til før.
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KLø.,12,Juni,2010,17,51
Hvilken type servoolje skal på motoren?

Trodde det var standard ATF eller noe, men syntes den så litt sort ut....
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: BirkelandjeepSø.,13,Juni,2010,00,14
På min er det brun atf, kjøpte olje på lokale shell stasjonen :)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,13,Juni,2010,18,34
Er ikke all ATF olje rød?
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Geir G KSø.,13,Juni,2010,20,00
Hvis det er servoolje til styringa du skal ha?,  så er Mopar sin blåaktig,  samme er GM sin.
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: BirkelandjeepSø.,13,Juni,2010,23,33
Nei Stein :o, det er også brun (lysebrun) atf, sjekk hos nermeste shell stasjon, der kjøpte jeg hvertfall til min  ;)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,27,Juni,2010,23,29
Nåja... Helte på en skvett vanlig ATF og den fungerte helt supert ( og gjør det enda ). Men etter turen på Rena så har jeg skjønt litt mer om styringen min!

Sannsyneligvis så var det ikke styresnekka som hadde røket, men foringen i trackbaren/panhardstaget som var helt ferdige. Noe som igjen har sliti ut snekka totalt. Ingen tvil, den var vrak!!! Men allerede på vei oppover til Rena meldte de samme problemene seg. Dog i mindre grad etter snekke skiftet... Vel fremme hos BgNor ble Amund ut og vi fant raskt feilen ( feil -1 ). Trackbarens feste oppe på rammevangen beveget seg fritt. Fikk demontert dette og satt inn nye skiver og strammet den. Det ble straks mye bedre. Men før ankomst Rena så begynte det smått og begynne igjen og jeg trodde det bare var nevnte bolt som hadde satt seg litt og trengte en etterstramming. Men neida... Det var det nedre feste på akslingen som survet sidelengs ( feil -2). Så summen av disse to slarkende endene har nok most eks snekka til biter.

Så da er det bare å dissekere hele trackbaren og få dreid opp nye foringer slik at slarken nok en gang blir eliminert!
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø.,11,Juli,2010,22,19
Siden det er over et år siden bilen har fått seg noe nytt ( bortsett fra bytte av styresnekka som tok kvelden ), så ble det litt handel av småsnacks fra statene...

En ekstra oljekjøler for å holde tempen nede med tung henger. Den vipper fort opp mot 210 farenheit med 1 tonn på hengerfeste... Vet ikke hvor godt disse funker, men den får plass nede i grillen og blir lite synelig....

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging%202010/oljekjler.jpg)

Og så har vi problemet med kjøling av motoren når den ligger i lavgri. Vifta jobber 2 minutter og hviler i 3 før han letter som en jumbojet igjen... Tenkte at kanskje en liten 8" som tvangstyres kan hjelpe såpass at hovedvifta ikke går berserk hele tiden!

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging%202010/8-vifte.jpg)

Og litt bling skader ikke under panseret....

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ombygging%202010/ventildeksler.jpg)

Dette + noe mer smått pakkes forsiktig inn i "kassen" jeg har handlet til jobben....

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ford/Bilde-1.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ford/seter.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ford/Dash-v.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ford/innv-tak.jpg)

(http://i86.photobucket.com/albums/k102/Stein-K/Ford/Motor-2.jpg)

Den har en hyggelig maskinist på ca 7 liter. Så litt brom bør jo komme ut av eksosen ( selv om det ikke er en Jeep.....)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: 77 golden eagleMa.,12,Juli,2010,00,43
Nice truck with canopy.
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn., 8,Desember,2010,15,18
;D Juleaften  ;D

Da har styresnekka og lyktene ramlet inn på jobben og venter på montering........ :-X

Og så var juleaften over....

Snekka slarker som ei gammal ei, og dekselet i front er løst, lekker olje og får ikke justert den... PSC ser med andre ord ikke ut til å være noen suveren kvalitet...........................

Satte bilen hos AT for å få de til å se på den samt noe annet småpjaks og de skjønner ikke hvordan snekka kan oppføre seg slik. Ei heller hva som er galt. De vil demontere og dissekere den for å se hva de kan finne ut av.

Veldig bra at snekka har levd i 5 måneder og ca 70 mil før den knela. Tegn på god kvalitet ;-(
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Geir G KOn., 8,Desember,2010,17,58
Uff, da ikke si det a,  investerte i samma snakka i sommer..... :-\
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: kjetilOn., 8,Desember,2010,18,23
;D Juleaften  ;D

Da har styresnekka og lyktene ramlet inn på jobben og venter på montering........ :-X

Og så var juleaften over....

Snekka slarker som ei gammal ei, og dekselet i front er løst, lekker olje og får ikke justert den... PSC ser med andre ord ikke ut til å være noen suveren kvalitet...........................

Satte bilen hos AT for å få de til å se på den samt noe annet småpjaks og de skjønner ikke hvordan snekka kan oppføre seg slik. Ei heller hva som er galt. De vil demontere og dissekere den for å se hva de kan finne ut av.

Veldig bra at snekka har levd i 5 måneder og ca 70 mil før den knela. Tegn på god kvalitet ;-(

Vel som et tips så monterte jeg ei grand zj  styresnekke på min cj-7 å den går jo med samme motor som deg å med 37 mtr. Gikk tak i en litt kortere pitman arm, slik at snekka fikk et lettere liv foran der. Nå har jeg kjørt med dette i 5 år uten prb. Kan styre snekka til en grand zj være kraftigere enn den orginale tj snekka tro?
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Tom-GTo., 9,Desember,2010,08,19
Ukjent om det har noen betydning i denne sammenhangen, men i alle smørekart jeg har sett står det om servoolja til Jeep et det skal benyttes orginalolje (Mopar).
Har bestandig kjørt med det og har ikke hatt noe pes med snekkene.
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KFr., 7,Januar,2011,11,23
Da hadde jeg en tur til Biltilsynet idag for etterkontroll av vekt, chassinr og kjøpskvittering på motor. Det var disse tre tingene som gjenstår for godkjenning av åtter.

Bilen skulle ha vært EU godkjent i Juni. Den ble forevist EU kontroll med mangel på at V8 ikke var innskrevet vognkort. Og nå kommer dilemmaet!!

Biltilsynet ville ikke godkjenne en bil som er begjært avskiltet pga mangel på EU kontrollen. De som utfører EU kontroll vil ikke godkjenne bilen fordi den ikke er godkjent av Biltilsynet........

Jeg skulle mer enn gjerne ha vist biltilsynet bilen før den ble begjært avskiltet, men Biltilsynet har brukt 19 måneder på behandling av motorskiftet og det er først nå i år at jeg har fått allt i orden for etterkontroll.

Så nå har "jeg" et problem at bilen må godkjennes 2 forskjellige steder/instanser, men ingen av de godkjenner noe før den andre har gjort det............. ::)

For et fantastisk land vi bor i!!!!!!
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: thaugenFr., 7,Januar,2011,11,44
Er det ikke bare å levere skiltene, få godkjent åtter, og ta etterkontroll hos BT i samme slengen?
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Geir G KFr., 7,Januar,2011,16,24
Enkelte ganger så skal ting gjøres så inn i helvete vanskelig,   hvorfor er det ikke mulig å være litt fleksibel,   husker jeg skulle omregistrere TJ til personbil,  jeg hadde tatt med meg del 2 av vognkortet,  som viste seg å være en eldre utgave fordi jeg hadde fått duplikat,   jeg ble beordret hjem igjen for å lete etter riktig del,   da jeg sluk øret dukket opp igjen og kunne meddele at jeg desverre ikke fant det,  sa skranke ansvarlig,  nei men da må du fylle ut tapsmelding og så lager vi nytt,  som vi fyller ut.   Kunne ikke dette vært gjort med en gang tro,  så jeg slapp å bruke absolutt hele dagen. :P Byråkratiets labyrint,  føler med deg i frustrasjonen........
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerFr., 7,Januar,2011,19,50
Uff da Stein   :(  :(  :(

Men er det ikke sånn at alt på bilen må være godkjent av Biltilsynet først, som deretter
går inn å oppdattererer den formasjonen i Autosys, hvorpå du får en utrskrift av dette som du tar med deg til et kvalifisert EU-verksted. Når bilen er EU-godkjent, sender verkstedet bekreftelsen til Biltilsynet som deretter sender deg et oppdattert vognkort i posten.
Hvis alt ved bilen din var godkjent med motorbytte osv før EU godkjenningen gikk ut i juni, så skulle ikke dette være et problem. Slik var det i hvertfall med Chrokeen til Rikard, som gikk igjennom akkurat samme mølla som deg, selv om det i hans tilfelle handlet om hevesett og ikke motorbytte.

Alt går til slutt. Det er bare litt mer komplisert i Norge enn ellers i verden.


Kath

Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonFr., 7,Januar,2011,21,19
hvorfor er det ikke mulig å være litt fleksibel,

For at det skal skremme flest mulig fra å gå utenom den slagne landevei.  Det er et politisk mål å redusere bilbruken her i landet, og det er spesielt et politisk mål å redusere bruken av interessante biler.  Nokså enkel logikk.
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: RonnyMa.,10,Januar,2011,10,27
Kath....som Stein skriver tok det 19 mnd å håndtere hans papirer og sak. I mellomtiden går tiden med innkalling til EU og alt det der.

Så tregheter i systemet - har skutt Stein i foten. :-)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: wranglerMa.,10,Januar,2011,19,12
Ja Ronny, jeg skjønner.
Kun tiden vil vise hvor dette ender.


Kath
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,10,Januar,2011,19,18
Hadde en posistive epost samtale med saksbehandleren idag. Han skjønte ikke hva problemet til kontrolløren var, så han skulle ta en prat med han imorgen.
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: CasparMa.,10,Januar,2011,20,51

Dette burde ikke være så komplisert. Når jeg drev verksted hadde vi flere biler på EU kontroll som var avskiltet pga. manglende utført EU kontroll. Manglende reg. skilt er 2er feil og et slikt tilfelle skulle da kunne føre til denne "closed loop" situasjonen som du beskriver her. Det som er løsninger er legge inn en ny kontrollseddel med alle feil rettet bortsett fra 2er feilen på skiltet. Kunden tok med seg den kontrollen til Trafikkstasjonen og fikk utlevert skiltet.
Når det gjelder din bil så kan jeg ikke helt skjønne hva det er et verksted ikke skal godkjenne i forhold til PKK veilledningen. Eneste punktet jeg kan se er en mulighet er punkt 8 og 8.2 som er støy og avgass. Forutsatt at motorbyttet er gjort på en ryddig måte så skulle ikke disse punktene være noe problem for å godkjenne bilen i en PKK kontroll. Rent teoretisk har ikke verkstedet noe med hva du har av motor i bilen bare den tilfredstiller støy og avgass, og disse kravene er jo svært overkommelig med en motor med treveis katalysator. Mao. er bilen innenfor disse kravene skal bilen godkjennes på en PKK.
Hvis det er forhold med bilen som verkstedet ikke finner dekning for i kontrollveiledningen så har de mulighet til å gi en 2er feil under punkt 9, og bilen skal da kontrolleres av Trafikkstasjonen.
Vil ikke verkstedet godkjenne bilen så må du bare be de om å gi deg en 2er feil under punkt 9 og da er det Trafikkstasjonen som har ansvaret. Lykke til og hold oss oppdatert.
http://www.vegvesen.no/Kjoretoy/Eie+og+vedlikeholde/Periodisk+kjoretoykontroll/Regelverk/_attachment/105817?_ts=1222b378e28
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,10,Januar,2011,23,23
Avgass er kontrollert og innenfor grensene, støy tror ikke jeg de har målt...?? Kontrollseddelen ligger på jobben, skal skrive inn ordrett mangelen på motoren som står spesifisert imorgen.
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: RonnyTo.,13,Januar,2011,08,37
Men uansett herlig når det meste med Statens Vegvesen går som på skinner :-)


(ja dette er ironi)
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KOn.,21,Desember,2011,22,10
;-)

2 dagers prøveskilt og det må nytes!!!!
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: yeyeyeOn.,21,Desember,2011,23,44
 :D

Julegave til deg selv!
Håper du får igjen litt av iveren igjen da.

AR
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,22,Desember,2011,19,28
Det varmet med noen gode mil i jeepe! Men det blir nok ikke skilter på den før kanskje sommeren.....
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,19,April,2012,22,02
I kjent stil starter forberedelsene til årets første jeeptreff i god tid før avreise imorgen tidlig.... Og den vil jo ikke starte for første gang i sitt liv! Batteriet var flatt. To timer med 18A lading og kan enkelt konstatere at rød toppens liv er over... R.I.P lille Optima!

Koblet til hjelpestarteren og pøste på med strøm, mer enn nok, har brukt den på lastebilen tidligere, så det det burde funke! Men neida, bare "hakk hakk hakk hakk" men alt av lys virket. Kan det være noe med starteren? Den er jo ikke mye i bruk. Startet sist i februar, januar, desember osv..
Tittel: Re: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: simonTo.,19,April,2012,22,24
samme sak på traktor nylig. Lading i 2 uker, og stor hjelpestarter, men til ingen nytte.   Puttet inn et lite, friskt reservebatteri og brum-brum med en gang..
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi., 1,April,2014,17,59
Oi oi oi !! Historien gjentar seg... Siste post fra meg i min virtuelle garasje omhandler at Jeepen har stått for lenge og ikke starter. Det var dagen før avreise til Gol i 2012.... Nå er jeg jo noen uker tidligere med å prøvestarte stakkaren før avreise til Gol. Og jaggu nekter den å starte i år også......... Men i år er det ikke batteriet som er problemet. Håper at problemet er de morkne slangene til bensinen som lekker som en sil.

Vel vel, bilen er dratt opp på henger og tatt med til jobben hvor det venter noen dager med TLC i et håp om at hjertebarnet skal få rullet noen mil til Gol etter påske. Det blir full mekkehelg og noen lange kvelder før påsken, men det bør nå gå.....

Har et lite lass med deler på vei fra Sarpsborg motor og Klintberg & Way.

Diverse filtere og oljer
Ny guvernør til automaten
Ny Vakum regulator til automaten med justerbart trykk
Ny bunnpakning til Automaten
Ny pakninger til Headersene
Ny "Waterneck" til termostathuset
Nye bensin slanger
Nye vakumslanger
++++

STAY TUNED!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KSø., 6,April,2014,20,53
Ja, da har store deler av helgen gått med til nesten ingenting....

Olje er byttet på motor og begge akslingene. Atlas 4S har fått seg litt ny olje også. Men så begynte jobben med å få den til å starte......

Fant en god info film om LT1 Optispark med grundige detaljer som hjalp litt: DELCO REMY Training movie (http://www.youtube.com/watch?v=lFCjaz6zHfc)

Var jo ganske overbevist om at det var bensin lekkasjen som gjorde at dysene ikke åpnet. Så da ble slanger byttet og testet. Pumpa sviver og fuel railen fylles, men det er ikke antydning til å fyre... Så da var det å sjekke om det var gnist på pluggene. Det var det jo ikke! Koblet opp rett fra coilen for å sjekke om den ga fra seg noe liv og det var dødt her også. Da er det neste "lette" steget å teste om det kommer tennings signal til coilen. Coilen får 12.7V ( LES# batteri V tilgjengelig ), men fikk ikke målt tennings signalet. Her virker det dødt også.

Så neste steg var å sjekke Coil modulen, så den ble forsøkt målt, men fant ikke noe godt signal / livstegn her, så da steg optimismen igjen  :D Runar har samme grisehjerte i sin sjuer, så han ble tilkalt for å være donor bil ( Han likte ikke den tanken helt, men snill som et lam lot han seg overtale  ;). Koblet opp Coil modulen i hans bil og den fyret med en gang......

Da var turen til fordeleren... Den er jo kjent for sin svakhet for fuktighet og den har jo sannsyneligvis den mest idiotiske plasseringen mulig i så måte!! Nede i front på motoren, rett under vannpumpa. Det tar sin tid å komme dit, ut med radiator, av med reima, ut med vannpumpa, strammehjul og dynamo. I god tro om å finne både Rena myr samt litt rester fra hølet på Svinndal, ble denne åpnet. Og rett som det var, fant vi litt av dette inne i fordelere sammen med litt irr på rotoren. Rengjorde allt, og satte sammen igjen. Koblet opp og forventningsfullt vridde om på starteren.                      -                         Ingenting nytt skjedde.....

Da datt motivasjonen og optimismen rett i dass, og det blir nok ingen blå TJ på 36" med åtter denne sommeren heller..... Kanskje jeg kan få skrudd litt til sommerferien, men da blir det nok heller stranda?? Har ikke en eneste frihelg etter påske og frem til sommerferien så å skru/feilsøke på dette er lite poeng å ha en time i ny og ned da bilen ikke kan stå på samme stedet dagtid.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa., 7,April,2014,16,16
Noen bilder også....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: PettersenMa., 7,April,2014,20,12
Er dette relevant for deg?

http://www.mainstreamtopics.com/forums/topic/78-lt1-no-start-diagnostic/ (http://www.mainstreamtopics.com/forums/topic/78-lt1-no-start-diagnostic/)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: jopeMa., 7,April,2014,21,06
er utrolig tøff den bilen din..

håper du får orden på den fort..
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Bård NerdalenSø.,13,April,2014,23,46
Hei Stein, har du sjekka at du får spenning ut fra tenningslåsen, det er jo ganske raskt å sjekke
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTi.,15,April,2014,18,22
Nei, ikke sjekket, men da skulle vel ikke starteren svivet heller ?? Er ikke verdensmester på bilelektro....
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Bård NerdalenOn.,16,April,2014,18,46
Nei, ikke sjekket, men da skulle vel ikke starteren svivet heller ?? Er ikke verdensmester på bilelektro....
Hei igjen, tenning og starter er to forskjellige kretser, så starten kan snu selv om du ikke får spenning til tenningen. Jeg har ikke verksted håndbok på TJ men du finner sikkert en hovedkontakt på rattstammen ett sted der du kan måle kanskje noen andre her på forumet som har bok og kan dele denne. Men TJ har jo start sperre, eller har du koblet den bort? BTG  her på forumet plundret med denne, mulig han har noe på tråden sin.
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Bård NerdalenOn.,16,April,2014,21,27
Heisan Stein
Se vedlagt to sider, en med plassering av tenningslåskontakten og en med pin out. Da er det bare å fyre opp multimeteret, håper dette er til hjelp.
Sjekka forresten postinga til BTG der såg jeg du hadde vært inne også så da regner jeg med at du har full kontroll på startsperra;-)
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo., 9,Juli,2015,22,20
Omsider etternoen år uten skilter har den endelig fått nye skilt.

Hvite og fine, samt at vognkortet har fått en ny linje tilført. V8
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: jopeTo., 9,Juli,2015,22,35
liker  ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Dr.PlumboTo., 9,Juli,2015,22,48
Omsider etternoen år uten skilter har den endelig fått nye skilt.

Hvite og fine, samt at vognkortet har fått en ny linje tilført. V8

Grattis!!  ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: JeepFr.,10,Juli,2015,11,02
Omsider etternoen år uten skilter har den endelig fått nye skilt.

Hvite og fine, samt at vognkortet har fått en ny linje tilført. V8
Gratulerer!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: erik_hTi.,14,Juli,2015,08,22
 ;D Gratulerer!!!!
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: 85cjLø.,15,August,2015,01,45
Så den på Amcar treff på Øvrevoll nå i august. Kult å se den på veien.
Fremdeles unik Wrangler.

J
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: classicMa.,21,September,2015,02,21
Har brukt kvelden på å bla meg igjennom alle sidene i denne tråden,
ingen tvil om at dette er grom bil.

Noen nye updates med bilder på vei snart?  :D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KMa.,21,September,2015,22,52
Burde vel fått inn noen bilder, men er dessverre veldig glømsk og klarer aldri å ta bilder lengre... Var på landstreffet og 40 årslag i helgen og klarte å ta svimlende 3 bilder
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: hassanFr.,15,Januar,2016,15,51
Ugh, detta så dyrt ut  :o
Men ser også ut som det har vært verdt penga! Gratulerer med godkjent  8) ;D
Tittel: Sv: Stein-K`s garasje, TJ
Skrevet av: Stein-KTo.,26,November,2020,10,50
Savner denne bilen :-( Angrer på at jeg solgte den, men det var tid for nye utfordringer....

Nå går den vel i Bergen såvidt jeg vet?